Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dla siebie i Dziecka

CZY MIAŁA któraś z Was nie kupione rzeczy do szpitala

Polecane posty

Gość dla siebie i Dziecka

dla siebie i Dziecka wchodząc już w 9 miesiąc? Ja dopiero zacznę od poniedziałku i wszyscy mnie za to besztają na każdym kroku, że jestem nieodpowiedzialna, że torba powinna już stać spakowana dawno. Nie chciałam się z tym spieszyć, chciałam to zrobić na spokojnie przed porodem. Naprawdę jestem zła?

Gość nie jesteś zła ale trochę
lekkomyślna. Co by było jakbyś dużo wcześniej dostała akcji porodowej albo nagle zamknęliby Cię w szpitalu? Prosiłabyś wtedy bliskich żeby na szybko kupowali rzeczy do Ciebie i dziecka?

Gość czerwcoweczzkaa
Lekkomyslna? bez przesady...... ja jestem w 36 tyg i tez dzisiaj zaczelam kupowac rzeczy dla siebie, dla dziecka nie musze bo szpital zapewnia.

Nie, nie jestes zla :) byle bys tylko zdazyla zrobic zakupy :) Ja wzielam do szpitala 2 koszule, szlafrok (ktorego i tak nie nosilam), majtki jednorazowe, podpaski takie duze (ale i tak uzywalam w szpitalu ligniny, podpaski zostawilam do domu), wzielam pieluszki (ale wystarczyly mi te, ktore w szpitalu dostalam), szampon, zel pod prysznic, recznik, szczoteczke i paste do zebow, klapki. Ciuszki dziecka na wyjscie przywiozl maz, jak przyjechal nas odebrac ze szpitala.

ja miałam kupione bo nauczona pierwszym dzieckiem (poród w 7 miesiacu) zakupy w 6 miesiacu zaczełam, ale ze mna na połoznictwie lezała babko co kompletnie nic prócz mydła dla siebie nie miała (nawet recznika i koszuli nocnej brak) a to juz 7 jej poród był i wszystko dostała w szpitalu a maz latał na zakupy po wszystko (prócz ciuszków bo po starszych mieli)

Gość zakupy zrobiłam w miesiącu
bo pierwszy poród był przedwczesny, a termin drugiego wypadał na poczatek wrzesnia, zrobiłam zakupy przed upałami zeby z brzuchem nie latać po sklepach

Gość zakupy zrobiłam w 7miesiącu
w 7 miesiącu