Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dfoew[pdofs[pofds[

Strasznie wypadają mi włosy :(

Polecane posty

Gość dfoew[pdofs[pofds[

Mam 14 lat, nie prostuję ani nie kręce włosów (sporadycznie, raz na kilka miesięcy), nie stosuje jakichs preparatów do wlosów, tylko szampon, żadnych pianek, lakierów nic. Nie biorę proszków antykoncepcyjnych jedynie VISAXINUM - tabletki na trądzik. Od jakiegoś czasu zaczęły mi strasznie wypadać włosy. Znajduję je wszędzie! Jak je myje to stoje i płacze pod prysznicem bo juz nie wiem co robic... Wspomne jeszcze ze od paru miesiecy sie odchudzam, schudłam sporo. Czy to moze byc powod?

Gość dfoew[pdofs[pofds[
up

skoro się odchudzasz, to głowny powód Twoich problemów z włosami na bank masz początki anemii i niedobory mikroelementów 🖐️

Gość dfoew[pdofs[pofds[
Może i masz racje wiesz.. Ostatnio ciągle mi sie chce spac nawet jak spie 9-10 godzin ale myslałam ze to przez to ze duzo sie ucze, egzaminy i te sprawy :( co moge zrobic

na Twoim miejscu odwiedziłabym lekarza, żeby zrobić badania krwi wówczas się dowiesz, czy masz anemię. jeśli tak, lekarz przepisze odpowiednie preparaty no i nie odchudzaj się już tak, bo wydaje mi się, że Twoja dieta musi być drastyczna, uboga w witaminy może lepiej trochę sportu?

Gość piszesz ze sie odchudzalas.a b
ylo z czego sie odchudzac?jedz teraz owoce warzywa,idz tez do lekarza zeby przepisal Ci cos,na wzmocnienei.pczywiscie najpierw bedziesz musiala zrobic sobie badania,czy rzeczywiscie masz anemie.nie zwlekaj z tym!i wiecej sie nie odchudzaj!

Gość dfoew[pdofs[pofds[
Sport uprawiam i tak i tak bo trenuje siatkówke, treningi mam 2-3 razy w tygodniu po 2 godziny + bieganie . Więc jakoś specjalnie to drastyczne nie było ale w ciagu 2 miesiecy schudłam 6.5kg

to duzo,w tak szybkim czasie!zrob to o czym ci piszemy a wszystko dojdzoe do normy.jezeli masz dlugie wlosy,to dobrze by tez bylo,zebys je obciela.

mozesz miec niedobor witamin, wlasnie z powodu odchudzania, zwlaszcza drastycznej diety..kup sobie suplement diety -spytaj w aptece co ci moga doradzic oraz MERZ SPEZIAL Dragees-jest bardzo skuteczny gdy regularnie stosowany...a analiza krwi tez pozwoli na dokladniejsza ocene :)

ja stosowalam kiedys Belisse.tez jest dobra Merz Special nie probowalam...wiec nie wiem.i trzeba pamietac,ze zeby taki suplement diety zadzialal,nalezy stosowac go przez 3 miesiace bez przerwy,bo dopiero po tym czasie widac efekty.

to fakt ze te preparaty daja rezultat po dluzszym czasie, ale mozna sobie pomoc tez praparatami -chemicznymi z lini Vichy nie sa tanie ale skuteczne-wiem po sobie ;)