Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Polanski [...]

Widzieliscie ten dokument "Czekajac na sobote"?

Polecane posty

Gość Polanski [...]

http://www.filmtok.pl/Tak-sie-bawi-wies-Czeka jac-na-sobote-WIDEO-a18148 Czy ten dokument nie jest przejaskrawiony i ukazana w nim tylko patologia? Przeciez na wsi sa teraz ludzie wyksztalceni, ktorzy maja swoje marzenia, plany na przyszlosc, walcza o lepsze jutro, a nie tylko sie szlajaja po klubach i wydaja kase na zabawe. Zeby nie bylo, jestem z miasta, ale mam dziewczyne, ktora mieszka na wsi i nie ma tam az tak drastycznych przypadkow, jak ukazano na tym filmie. Zreszta, tacy ludzie bez perspektyw, stoja i w klatkach przy blokowiskach i popiajaja piwko, nic poza tym. Zapraszam do dyskusji.

Gość moim zdaniem taki
Moim zdaniem taki chyba był zamiar autora/autorki. Z jednej strony jest pokazane jak wielkie jest tam bezrobocie, że ta dykoteka to jedyne źródło utrzymania dla tamtejszych ludzi, z drugiej strony pokazują "rozpustę" jaka ma miejsce podczas imprez. Nie można szufladkować ludzi. Postawcie się na ich miejscu- żadnej kawiarni, kina itp., żadnego miejsca do wyjścia, pracy żadnej...

Gość prawiczek z warszawy
taki pic na wodę, telewizja musi szokować :)

Gość piegusek:
widziałam. ale przecież o to chodziło zapewne autorom by ukazać tych ludzi którzy nie mają perspektyw, dla których ta sobota to cel sam w sobie

Gość prawiczek z warszawy
W miastach jest podobnie, z tym że to się nazywa clubbing :classic_cool:

Gość zgadzam sie z prawiczkiem
w miescie, tak samo jak na wsi, mozna latwo wyrwac na drinka malolate, ktora zrobi loda w kiblu, badz da tylka na lawce wokol klubu. ludzie przychodza do tego typu klubow, aby sie wyszalec i seksic z przypadkowo poznana osoba. mralnosc upadla dosc mocno.