Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

bombelek26

Wszystkie dietki poszły w las! NA DUKANA PRZYSZEDŁ CZAS!!!

Polecane posty

Witajcie dukaneczki! Jestem tu nowa SORKI,ZA ZAŁOZENIE 'NASTEPNEGO POSTU" -DIETA DUKANA.. ale nie chcialam sie wtryniac ..to jest moj ala pamietnik... wszystkie zaczynajace dukaneczki zapraszam do wspolnego dietkowania...walczenia z kilogramkami! Otóz...wczoraj siedziałam poł dnia przy komputerze i czytałam o dukanie..i przepisów sobie szukałam...i postanowiłam zaczać dietke... Dziś do sklepku na zakupki i od jutra wio! No wiec tak...krotko zwiezle i na temat...mamusia 5 letniego synka i waga ok.100kg(jutro dokladne wazenie!)+START! Waga przed ciaza ok.77-80kg i to mój wymarzony cel.. Jestem wysoka i w tym ciele było mi dobrze (ok.177-178cm) No i mój maż ...lubi troszku ciałka...nie chudzinki... No i przez te 5 lat zaniedbałam sie...i waga ...taka jak napisalam... Ale chce...dla siebie i dla niego...zeby zobaczył mnie taka...jaka bylam wczesniej... on sam schudl ok 10 kg..teraz i na mnie pora... I pokaze wszystkim "niedowiarkom"(co mysla,ze juz do konca zycia zostane taka jaka jestem)mowia tak...bo pamietaja mnie z przed 5 lat...energiczna babeczka ...co pokazywala swoje atuty..i niczego sie nie wstydzila...a teraz? wszystko chowa... Dokuczaja mi specjalnie... (to moi dobrzy znajomi tak przy okazji) Ale i dobrze...bo to oni mnie zmotywowali..nie moj maz..bo jemu sie podobam taka jaka jestem...ale d**a!!!mowi tak,bo mnie kocha! a cialo..nie moge..koniec glupiego gadania! Buziaki dla Was! Jutro pierwszy dzien 1 FAZY...fazy uderzenieowej... i wymiarki beda...:)

Gość Astor123
Dzisiaj miła drugi dzień fazy uderzeniowej- zważyłam się po 1 dni i nie mogła uwierzyć 2,2 KG mniej po jednym dniu!! wiem, że to woda ale to mi dało takiego kopa.. fakt wieczór pierwszego dnia był tragiczny- mdłości, migrena, wszystko stało mi w gardle ale nie odpuściłam!! dzisiaj już jest OK wiem, że dam rady, szczególnie, że rozgadałam wszytskim, że się odchudzam a oni ironicznie się uśmiechali- teraz im pokażę to im te uśmiechy zejdą z twarzy :) :)

Witaj Astor! Fajnie,ze ktos napisał... Masz racje! i tak ja mam podobnie... Pokazemy im jeszcze..pokazemy...! Ty juz po pierwszym dniu,..a jutro moj... Mowie Ci...na sama mysl mi nie dobrze...napewno bede miala to samo...mdlosci itp... ale jak trza trza...:) A powiedz swoj dzisiejszy jadlospis... Ja na sniadanko planuje omlet z krewetkami..objadek-rybka z piekarnika i kolcje-nie wiem...

Gość jesteście chore
już wszystkie topiki będą z Dukanem to jakaś psychoza - może wybierzcie się do psychiatry

PO co tu wchodzisz...nie rozumiem ludzi ktorym to przeszkadza... Wchodzisz-szukasz czegos -nie znajdujesz-wychodzisz..po co glupie komentarze? Psychoza...:)

Gość kasianadiecie
no witam, dołączę do was jak można...:) Jutro ide za zabieg wyszczuplający - falami ultradzwiekowymi (podobno od 2 do 4cm sie traci po jednym zabiegu) no i rownoczesnie zaczynam dunkana... Mam wesele swoje 1 pazdziernika i musze sie wiac za siebie. Waze prawie 60kg a chcialabym zejsc do 50...przy niewielkim wzroscie bo 152...mam 4 miesiace takze mysle ze dam rade:) mam kilka fajnych przepisów w tym na dobrzego murzynka i nutelle (bez slodkiego nie jestem w stanie funkcjonowac) potrzebuje wsparcia bo generalnie mam slaby zapal...ale konkretne w wsparcie mam w postaci tego zabiegu ultra - przy nim watroba podobno jest obciazona mocno tluszczem ktory schodzi szybka przez nia po zabiegu no i nie mozna jej bardziej tlustym i ciezkostrawnym dodatkowo meczyc... za was rowniez 3mam kciuki:)

Gość rybeńka7777
Wiecie co - przyłączę się .Przeglądam różne topiki i ten mi podpasował, bo ja też chcę schudnąć z "konkretnej" wagi - 89 kg przy 172 cm a nie z np. z 55 na 48.... Próbowałam różnych diet ale nie mam w sobie tyle silnej woli żeby wytrwac. Ksiązkę Dukana kupiłam już dawno, przeczytałam kilka razy i nawet trochę zaczełam ale nie wiem czemu przerwałam - chyba były święta. Ale przez kilka dni schudłam ok 5 kg ( bo już ważyłam 97 kg !!!!!!!! ) I tak się odchudzam nieumiejętnie od marca ale ostatnio bez efektów. To od jutra też się biorę . Mam nadzieję , że z wami się uda :-)

Witam wszystkie Dukanki! Mogę się dołączyć? Zaczęłam druga fazę po 5 dniach fazy pierwszej niestety wagi nie mam i niewiem co i jak:( jak kupię w najbliższym czasie to oczywiście się pochwale chociaż niewiem czy będzie czym bo wczoraj pogrzeszyłam :( niezdrowym jedzeniem :( ale zobaczymy. Start waga 62 stop 55

Gość Natsuki
Dieteczki, dukaneczki, kilogramki, dietkowanie :O Jebnięte jesteście ? Kilogramy chyba wam się na mózg rzuciły. W zasadzie nie wam, ale tobie - autorko :O

Gość jkjakjdkhjhgs
Boże, do zarzygania tymi dietkami, zakupkami, kilogramkami...mamusiu co ma troszku ciałka....bleeeee cmoknij sie w pupeczke bo zemdliło mnie troszeczke:o

Gość ehh dziewczyny
Bombelek 26 napisałaś: "dziś pół dnia siedziałam przed komputerem" ....myślę że to może być przyczyna tej otyłości p.s. moje dwie koleżanki z pracy schudły pięknie na dukanie - trwało to 5-6 miesięcy, jedna schudła 16 kilo, druga ok 13. Wszyscy podziwialiśmy, dziewczyny zaczęły wyglądać naprawdę pięknie. bez ćwiczeń, bez głodu - dieta cud po prostu! tyle że ta co schudła te 13 kg teraz ma już je z powrotem (4 miesiące od zakończenia ostatniej fazy, na początku było ok, teraz zaczęła tyć bardzo szybko) ale to jeszcze nic Ta co schudła te 16 dostała poważnej skórnej choroby - łuszczycy. Lekarz dermatolog powiedział jej że od zawsze to miała, tyle że nie ujawniało się to, dopiero przebiałkowanie organizmu (do którego dochodzi notorycznie podczas dukana) sprowokowało ujawnienie się ukrytej wcześniej choroby. No to powodzenia w diecie. A może by tak zamiast na kafe siedzieć ruszyć tyłeczek na rower na "pół dnia"? Gwarantuję lepszy efekt, bo skutki diety dukana mogą być opłakane! Otwórzcie oczy kobietki

Gość bo ten bombelek
jest ciumkający i stąd te kilogramki zupki itp. matko....:( nie można pisac normalnym językiem? tak samo dociera i nie wnerwia czytającego.Co do Dukana zgadzamsię z postem powyżej.

Ach te jebnie.. dziewczyny! To one siedza przed komputerem i dogryzaja innym...satysfakcje maja...i mysla,ze komus ubliza... Szkoda mi Waszych rodzicow-ze takie dzieci wychowali...ale mniejsza... Rybena...rozyczka czerwona..Kasia na diecie...Witajcie wszystkie! Nigdzie nie mozna znalezc "cichego' miesjca...bez "innych" ludzi ktorzy 2 grosze musza wsadzic... Mniejsza z nimi....Mam nadzieje,ze nie zniecheciłyscie sie dziewczyny! Multum ich tutaj niestety... Jak Wam sie dzis zaczal dzien? Ja od kawusi i omleta z krewetkami...i ide przygotowac wlasnie rybke na objadek... Milego dzionka!

Do "ehh dziewczyny";4 miesiące od zakończenia ostatniej fazy...leży się w grobie od 4 miesięcy,TAK WIĘC NIE WIEM JAK MOGŁA PRZYTYĆ 13 KG....gdyż ostatnia faza "dukana" trwa do końca życia....A jak tego nie wiesz, to o "dukanie" nie pierdol:P

Gość dukan jest do dupy
pisze to we własnym imieniu i jeszce dwóch innych koelzanek no ale jak sie żre i nie chce sie nic ze sobą zrobic , zadnego wysiłku włożyc , no to dukan wydaje sie byc jak marzenie :O z tym co macie w głowach zawsze bedziecie grube

No tak bombelku :) te zdesperowane grubaski :D z tylkiem jak szafa 3-drzwiowa z lustrem :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D a ja wczoraj zboczylam z drogi i dzis troszke gloduje sobie :P tylko nozka z kurczaka gotowana i wooooooda :) a jutro normalnie salatka warzywna-salata, pomidor, ogorek, mozarella? niewiem, mozna?

Gość rybeńka7777
Ludzie , którzy nigdy nie mieli problemów z nadwagą , nie zrozumieją osób , którzy się odchudzają. Istnieje przekonanie , że ktoś otyły to tylko siedzi przed telewizorem i się obżera.i stąd nadwaga. Płakac mi się chce ze złości na tych wszystkich dokuczających. Oby nigdy nie musieli się zmagać z odchudzaniem. Ja też całe życie byłam chuda , ważyłam nie wiecej niż 60 kg max 65. I co się stało - oczywiście nadwagę mam po ciąży, a właściwie ciążach. A przecież się nie obżeram , zresztą nieraz nie mam czasu nawet zjeść obiadu , tylko łykam w pospiechu. A jak się komuś nie podoba , że się odchudzamy i sam się nie odchudza , to po co tu w ogóle wchodzi i czyta. Nie rozumiem .

Gość rybeńka7777
A w ogóle to te negatywne posty pisała jedna osoba - widać po "stylu" !!