Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ClaireS

Czarna sukienka plus różowy makijaż ?

Polecane posty

Gość ClaireS

Niedługo mam komers (Gim.) i wybieram się w czarnej sukience, bez ramiączek, przed kolana. Od linii pod biustem luźna, ma delikatnie jakby pliski. Na linii biustu dwa paski z czarnych cekinów. Włosy będę miała upięte, buty czarne platformy bez palca. I teraz moje pytanie, czy mogę zrobić tak: delikatny różowy (różowo-biały) pastelowy makijaż, w tym samym kolorze paznokcie u rąk(róż), paznokcie u nóg na czarno? I jeśli tak to jaka biżuteria (kolczyki i bransoletka)? Czarne, srebrne? A może jakoś połączona czerń ze srebrem? Mam wielki dylemat i liczę na pomoc kogoś, kto się na tym dobrze zna. :) Z góry dziękuję za odpowiedź. ;)

makijaż radziłabym dobierać do Twojej urody a nie do stroju. jeśli ładnie Ci w różowym, nie widzę przeszkód. biżuteria jak i dodatki do małej czarnej tworzą nieskończony wachlarz możliwości. wybierz to co najbardziej Ci sie podoba - kolory, srebro, złoto, korale, kamienie - cokolwiek, zawsze bedzie ok.

Gość ClaireS
Dziękuję :) Pomogło ;) Tylko boję się, że przy połączniu tego różu, czerni i srebra będę wyglądać... hm, lekko kiczowato czy coś w tym stylu.

Gość Zielona Ksiezniczka
Rozowy makijaz moze byc jak najbardziej, ale dobierz odcien rozu do koloru skory, zeby sie nie gryzl (np. jesli masz "ciepla" karnacje to wybierz cieplejszy roz - lekko lososiowy albo brzoskwiniowy). Nie robilabym paznokci w tym samym kolorze, bo moze wyjsc kicz. Zrob ladny naturalny manicure jakims neutralnym kolorem. Do sukienki bez ramiaczek moga byc dlugie, wiszace kolczyki, srebrne, nabijane markazytami albo czarne blyszczace (np, Swarovski). Ladny tez bylby komplet kolczyki + bransoletka ze "starego", oksydowanego srebra.

Gość drag0nfly
szał ciałłł świetne przykłady... najbardziej spodobały mi sieę ostatnie 3... padłam :D:D:D:D myślę, że umiejętnie zrobiony makijaż - pasujący do Twojej urody bedzie wyglądał powalająco! Tylko nie wiem czy oddzielalabym kolor paznokci u rak od koloru paznokci u stop... moze i tu i tu roz?

drag0nfly ___ bo to jest troche tak że popadamy w skrajności i często zapala nam się żółta lapmka na samą myśl o różowym, złotym czy jakim kolwiek innym dyskusyjnym kolorze. a ja jestem zdania ze dobrze może wyglądać zarówno róż, jak i cekiny jak i wszystko inne w umiarze i ze smakiem ;) w kwestii paznokci też nie skreślałabym różu na wstępie. nie wiemy co dokładnie na myśli ma autorka, można zrobić cukierkowy, żarówiasty manicure, a mozna użyć pastelowego, przejrzystego odcienia (ja np dziś taki mam) i wówczas pasuje on do wszystkiego.

Gość ClaireS
Oczywiście, nie chodzi mi o taki ostry róż (makijaż i lakier), tylko taki delikatny. Kupiłam właśnie dzisiaj lakier, taki mega delikatny róż, jakby lekko cielisty. Z serii lakierów do francuskiego :) Tylko teraz rzeczywiście nie wiem, jak z tymi dwoma kolorami paznokci. Lepiej u stóp też na różowo?

Gość drag0nfly
ClaireS wiesz... nigdy nie wiadomo... ja na swojej studniowce... ktora miala miejsce niespelna 10 lat temu mialam oczojebnym rozem pomalowane oczy - mniej wiecej jak na tej fotce - tylko mysle ze ladniej ;) http://i723.photobucket.com/albums/ww231/HearMeRAWR1LOL/PinkEyeMakeUp.jpg hehe do czarnej sukienki ;) a moja kolezanka zrobila sobie delikatniej prawie jak tu tylko ze zamiast zieleni uzyla czerni ;) http://static2.bigstockphoto.com/thumbs/9/6/3/large2/3693075.jpg oczywiscie dzis musialabym duzo wypic zanim bym poszla w tak pomalowanych oczach gdziekolwiek (no poza jakims panienskim czy balem przebierancow ;) ) ale szukajac podobnego makijazu do tego mojego wpadlam na inspiracje na bal przebierancow na kolejne halloween :d http://us.123rf.com/400wm/400/400/pepperbox/pepperbox0809/pepperbox080900048/3576425-close-up-portret-pi-knej-dziewczyny-z-jasny-r--owy-makija.jpg hehe

Gość ClaireS
No tak, nigdy nic nie wiadomo ;D A te makijaże rzeczywiście na Halloween idealne ;)