Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość WCkaczka

Nie olejcie mojego pytania.

Polecane posty

Gość WCkaczka

To pytanie to nie żart. Nigdy nie byłam w szpitalu, za 2 miesiące czeka mnie poród. Gdzieś czytałam że czasem kobieta jest tak wykończona po porodzie, zwłaszcza z komplikacjami, że musi korzystać z kaczki szpitalnej. Jak ma wyglądać korzystanie z niej? :-O Naprawdę nie wiem. Jeśli nie będę sama w sali poporodowej to przy obecnych osobach mam normalnie wstać z łóżka i obok niego do kaczki wysiusiać się? Jak to ma wyglądać? :-O

Gość ananassaft konzentrat
Kaczkę wkładają ci pod tyłek. Jak masz silny organizm to aż tak źle być nie powinno. Nie przejmuj się zresztą, czasem kobiety robią kupę podczas porodu i tak dalej, nie takie rzeczy ludzie widzieli. Naprawdę, nie ma powodu do specjalnej krępacji.

Basen w takim razie :P

Gość m.gesssler
germanotta--- chyba ? :O to mówi lekarz? ?

Gość trzeba ją wsunąć
pod pupę, ale raczej wygodniej będzie jak ci podłożą ale to basen dla kobiet :) kaczka dla mężczyzn :)

Gość fwefgerwgferwgrewgwrrgw
porod alaaaaaaaaaaaa

Gość WCkaczka
przepraszam, basen oczywiście :( Aha, czyli nie wstaje się z łóżka, tylko ten basen jak będę chciała siku, to na łóżku podkłada się pod pupę? Tak? Rany, dla mnie to naprawdę jakaś abstrakcja, nie dziwcie mi się.

Gość WCkaczka
To jak będę chciała siku, to będę musiała wołać pielęgniarkę? Rany, dla mnie to jakieś uwlaczające (choć wiem że inaczej się nie da).

Ale kto powiedział, że nie będziesz w stanie sama wstać? Ok, są kobiety, które niemalże tygodniami się "leczą" po porodzie, ale są takie co by na następny dzień już do pracy chętnie leciały. Nie nastawiaj się tak pesymistycznie :)

przestań , po porodzie się nie leży...idzie się normalnie do kibelka na własnych nogach , ja rodziłam i nie sikałam do żadnego basenu (jeśli wszysto jest bez kompkikacji ) nooo chyba że to głupie znieczulenie do rdzenia

Gość WCkaczka
wiem wiem, że w 90% normalnie chodzi się robić siku po porodzie, ale trafiłam na taki temat akurat gdzie dziewczyna musiała korzystać z basenu i właśnie doszło do mnie, że nawet nie wiedziałabym w razie co, jak miałabym korzystać z tego "wynalazku" ;) Ale oświeciłyście mnie. Wcale nie nastawiam się na ciężki poród i komplikacje, ale wolałam wiedzieć co i jak gdyby...

Gość WCkaczka
Swoją drogą o cewniku też pojęcia nie mam. Może wiecie na jakiej zasadzie to "działa"?