Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mangokiwi

Niregulrne cykle i ciąża

Polecane posty

Gość mangokiwi

Witam. Zawsze miałam nieregularne cykle tzn wachały się między 30 a 36 dniami. Ostatnio jednak przez dwa miesiące cykle były jak w zegarku równiutko 28 dni nawet co do godziny. Ostatnio miałam okres 9 maja a 20 maja kochałam się z chłopakiem bez zabezpieczenia. Nie wiem co teraz o tym sądzić bo jeżeli patrzeć na moje ostanie 2 cykle prawdopodobieństwo zajścia w ciąże jest duże bo na ten czas 20 maja przypadają dni płodne, ale nie daje mi spokoju fakt że wcześniej te cykle były nieregularne. Ponad to kochaliśmy się po alkoholu co chyba też ma znaczenie. Nie boję się tego że mogę być w ciąży ale idę dziś do lekarza i boję się że leki mogły by zaszkodzić mojej ewentualnej ciąży. Co o tym sądzicie? Pomóżcie. Do kolejnej miesiączki jeszcze 2 tygodnie, nie wytrzymam tyle :(

Gość po pierwsze Twoje cykle są
regularne o nieregularności można mówić, gdy najdłuższy cykl w ciągu ostatniego roku był dłuższy od najkrótszego o więcej niż 10 dni jeśli zaś chodzi o drugą część Twojego pytania, to do testowania bierzesz pod uwagę NAJDŁUŻSZY cykl z ostatnich 12 miesięcy i testujesz w ostatnim dniu najdłuższego z cykli

Gość mangokiwi
No dobrze, zatem mam regularne cykle a więc czy 13 dnia cyklu mogło zajść do zapłodnienia?