Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość vvv89999

tabletki/4 tydzień/przerwa/seks

Polecane posty

Gość vvv89999

Witam. Chciałabym poprosić kogoś, o to by odpowiedział na nurtujące mnie pytania. Otóż wzięłam po raz pierwszy dwa opakowania Microgynon 21 pod rząd, pierwsze 11 kwietnia (czytałam ulotkę dokładnie, że niekoniecznie muszę skończyć drugie opakowanie do końca, mogę wcześniej wywołać miesiączkę. I tak się "prawie" stało, bo nie wzięłam po prostu ostatniej tabletki z drugiego opakowania, bo mi gdzieś się zgubiła. Więc wczoraj przedwczoraj, w sobotę wzięłam ostatnią tabletkę o 18.00, a już w niedzielę o 18.00 nie wzięłam żadnej i od tego momentu liczę 7 dni przerwy. Teraz główne pytanie: W niedzielę rano, jak i dzisiaj rano się kochałam z moim chłopakiem. Czy jest możliwa ciąża, przez te przesunięcia (przez to, że od razu wzięłam dwa opakowania i przez to, że teraz robię przerwe na miesiączkę?) Niech mnie oroszę ktoś oświeci:) PS. Mam nadzieję, że nie będzie głupich komentarzy.

Gość vvv89999
natknęło się kilka błędów. Dwa opakowania wzięłam od razu, ze względu na wyjazd. w sobotę wzięłam ostatnią tabletkę, w niedzielę o 18.00 już nie brałam i odliczam 7 dni. :) Czekam na odpowiedź.

Ochrona antykoncepcyjna jest zachowana. Kolejne opakowanie rozpoczynasz w niedzielę 29. maja.

Gość vvv89999
No to się cieszę, że organizm wie wszystko lepiej niż ja i potrafi sobie poradzić z tym, że wzięłam od razu dwa opakowania i sobie robię teraz pierwszą siedmiodniową przerwę i się kochałam i nie chce zajść w ciążę. Jednym słowem: kocham pigułki :D