Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość carmelek12xx

Pilne!

Polecane posty

Gość carmelek12xx

Witam, chciałabym Was prosic o pomoc/poradę. Mianowicie z chlopakiem uprawiamy seks, jednak jestesmy mlodzi (18 i 21 lat) i poki co dzieci miec nie chcemy dlatego uzywamy prezerwatyw lub stosunku przerywanego. Ostatnią miesiączkę miałam od 11 do 16 maja b.r. W piątek (27 V) kochaliśmy się i mój partner nie zdązyl mnie uprzedzic i... Obliczalam dni plodne, jednak są rózne wersje i wychodza rozne wyniki. Nadmieniam, iż mamy konflikt syrologiczny... Jakie szanse są na to, że moge byc w ciązy? POMOCY! PS: Wiem, że nie kórzy będą mnie ganic, jednak prosze owyrozumialosc i kulturalnosc w wypowiedziach...

Gość hmmmmmmmmmmmm hmmmmm
ale tej daty jeszcze nie było :O

macie juz tyle lat, ze powinniscie wiedziec, ze stosunek przerywany to nie jest metoda antykoncepcji, nie musi dojsc do wytrysku abys zostala zaplodniona ilu dniowe masz cykle?

Gość data nie ta
chyba sie kochaliście 20 maja bo 27go jeszcze nie mamy.... Skoro od 11-16 miałaś okres, to w piątek 20 maja nie ma szans na to byś zaszła w ciążę. Natomiast w piątek 27go maja już te szanse będziesz mieć.. :)

"Skoro od 11-16 miałaś okres, to w piątek 20 maja nie ma szans na to byś zaszła w ciążę. Natomiast w piątek 27go maja już te szanse będziesz mieć.. " A to niby dlaczego? Jakoś nie zauważyłam, żeby autorka napisała jak długie ma cykle, a 10 dnia cyklu przy krótkich cyklach jak najbardziej mogą być dni płodne.

Gość nie ta data
no w sumie masz rację,,, jeśli ma cylk 28 dni i mniej to 20 maja już jest dniem krytycznym. Natomiast jeśli ma dłuższy cykl to piątek 20 maja był bezpieczny.

Gość carmelek12xx
Moje drogie, przepraszam - moj blad. Cykle mam dlugie 6/7 dni. Kochalismy sie 20, przepraszam zle spojrzalam na kalendarzyk :P

"Cykle mam dlugie 6/7 dni." Znasz różnicę między cyklem a miesiączką? 😴

Gość carmelek12xx
28 dni.

Gość nie ta data
nie chodzi o to ile trwa krwawienie a co ile to krwawienie występuje... :|

Gość konflikt serologiczny nie ma
nic do zajścia w ciążę. Ja z mężem mam konflikt i mamy dwójkę dzieciaków i z pierwszym zaszłam w ciążę w drugim cyklu starania a z drugim od razu w pierwszym. Konflikt serologiczny jest problemem w przypadku drugiej ciąży gdy z pierwszej ciąży dziecko urodziło się z gr krwi plus a w drugiej ciąży dziecko ma też gr krwi plus, ale wpływa na rozwój płodu a nie na samo zachodzenie lub nie w ciążę.

Gość nie ta data
no to kochana módl się do Boga aby nie być w ciąży :) teraz cierpliwie czekaj do kolejnej miesiączki a jak się nie pojawi to teścik i BAJA BONGO :D

a 27 maja to jeszcze miałaś dni tzw. płodne. Szanse masz!

Gość nie ta data
DO TEJ WYŻEJ... niestety 20 maja to jej się już dni płodne zaczęły czytaj ze zrozumieniem.

Gość carmelek12xx
Przy dniach plodnych zawsze mam bóle w okolicach macicy, mialam je w sobote, niedziele ale w piątek nic, dlatego sie martwię. A co do konfliktu, z pierwsza ciązą tez jest problem, moim rodzice bardzo dlugo sie o mnie starali. Dlatego nie mow mi, ze pierwsze dziecko robi sie ot tak! No nic... Poczekamy, zobaczymy. Nie wiem co dalej. Dzięki - Pozdrawiam.

jeśli to do mnie to przeczytaj o jaki dzień pyta autorka, bo o 27 maja a nie 20. A moja odpowiedź jest jak wyżej. 27 maja to jeszcze dzień płodny.

Gość carmelek12xx
Kobietki pomylilam sie nie chodzi mi o piatek 27 a o 20.

Gość ósemkaósemka
11-16 krwawienie 10.VI kolejne krwawienie dni nie płodne 17-19 V oraz 31.V-9.VI dni płodne!!!! 19-30Niestety

Myślę, że o staranie o ciąże konflikt nie ma znaczenia. Moi rodzice też o pierwsze dziecko starali się 3 lata, a ja mimo konfliktu serologicznego zaszłam w ciąże w drugim cyklu starań. Nawet jak wszystko jest w porządku i bardzo się chce ciąży to starania mogą trwać i pół roku i rok. Lekarze dopiero po upływie roku bezskutecznych starań szukają przyczyn dlaczego ciąży nie ma.

Gość ósemkaósemka
no jeśli chodzi o 20 to masz szanse takie 50%

Gość nie ta data
konflikt serologiczny.,, z tym że autorka napisała że kochała się już z chłopakiem to jak to mogła dokonać dnia 27go maja?? PRzeniosła się w czasie? czytaj ze zrozumieniem bo aż wstyd.