Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zakłopotanaaaaaaaa

biegunka - wirus

Polecane posty

Gość zakłopotanaaaaaaaa

witam może pytanie dość nietypowe ale co poradzić na biegunke domowymi sposobami. brałam węgiel i stoperan ale nie pomogło zbytnio, czuję się już wykończona zaczęło się wieczorem sobotę, choć jest już lepiej to i tak jest. wczoraj to był horror kilkanaście razy w wc kilka razy wymioty. dziś już tylko mnie mdli. na wadze 3kg mniej jestem wykończona i bezsilna bo mam niekorzystną sytuację bo mąż w delegacji wróci w środę a w domu 2 małych dzieci:-(:-( co tu poradzicie bo tabletki i zioła zawodzą. mam tylko nadzieje że to nie cholerny wirus bo nie chciałabym by maluchy się pozarażały.

Gość zakłopotanaaaaaaaa
upp.pomoże ktoś

Gość zakłopotanaaaaaaaa

Gość no to siup..
Najlepszym lekarstwem na rota jest picie malymi lykami odgazowanej pepsi oryginalnej..poodbiaj Ci sie i przestanie..a i biegunka szybko minie.to sposob lekarzy w de i ue

Gość khymkhymkhym
Jesli na razie nie mozesz isc do lekarza, to przede wszystkim pamietaj o piciu sporych ilosci wody, w piciu pepsi wcale nie chodzi o babelki a o cukier. Duzo zdrowiej jest wypic mocno oslodzona herbate. Ugotuj marche, ryz - to naturalne zapychacze. Jesli masz cos z jagod - one zatrzymuja biegunki. Na przyszlosc zaopatrz sie w szczaw pierzasty - robisz napar z lyzeczki i w zasadzie zaczynasz zapominac o klopotach. Pamietaj o piciu wody - biegunki potwornie odwadniaja organizm, powodujac niedobory wielu mineralow, soli mineralnych. Mozesz tez pogryzac sucharki, czerstwy chleb - jedz powoli, bo zoladek jest rozdrazniony i bedzie sie buntowal. A po powrocie meza jednak przejdz sie do lekarza. Powodzenia. :)

Gość kurkaa blada
niech ktoś ci pójdzie po specjalne trybiotyki i witaminy na grypę żółądkową, każdy kto ją przeszedł wie o czym piszesz. Ja miałam rok temu to samo w dodatku dostałam gorączki ponad 38 stopni rzygałam jak kto przez 4 dni całe szczęscie biegunkę miałam tylko jeden dzień. Musisz wziąc te mikroelementy bo się skończysz a jak nie będzie przechodzić dzwoń na pogotowie i powiedz jaka jest sytacja pewnie będą ci kazać przyjechać albo sami po ciebie przyjade i wezmą cię na kroplówkę. Polecam pić WYGAZOWANĄ colę która notabene kiedyś była lekarstwem na kłopoty z żołądkiem, naprawde bardzo pomaga w takich mdłościach.

Gość kurkaa blada
no i pij wod dużo wody !! Tylko pamiętam nie może być to woda mineralna bo to jest jakby surowa woda a na taki chory żołądek to tylko zaszkodzi, niech woda będzie przegotowana z sokiem bo zwykła wode bez dodatków organizm od razu wydala.

Gość idź do apteki i
poproś o gastrolit - jest na receptę, ale w takich wypadkach dają. Straszne świństwo (słone!) ale ja z colą dałam radę. I pij bardzo dużo - tylko nie zadne soki, ani gazowane. I ryż jedz!