Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Chce dziecka po raz drugi

Do znających się na npr i obserwacjach

Polecane posty

Staramy się o drugie dziecko już ponad pół roku. Pytanie do mogących mi pomoc. Czy w 26dniu cyklu szyjka jest twardą i dość nisko już wyklucza ciążę.wiem że na początku ciąży powinna być rozpulchniona a teraz nie jest napewno.okres powinnam mieć za 2 dni. Czy da się wyczuć samemu po obserwacji szyjki że jest się w ciąży?

Gość 1234567890z
Da sie, ale musisz dobrze znac jej stan jaki jest w normalnej fazie lutealnej, aby poczuci roznice. Jesli badasz ja regularnie (3,4 cykle) codziennie, bedac w ciazy poczujesz roznice.

Dziękuję serdecznie.badam tylko szyjkę przez te pół roku i śluz obserwuje.staraliśmy się gdy był szczyt śluzu płodnego i szyjka miękka otwarta ale widocznie nic z tego znowu.także już czekam na okres spokojnie

Gość 1234567890z
Wiesz, czasami do tych wszystkich metod potrzeba jest odrobina szczescia :) Powodzenia.

Gość 1234567890z
Aha, roznica polega na rozpulchnieniu i ni etylko szyjki ale calej pochwy i scianek w srodku. Przed miesiaczka szyjka jest twarda, zamknieta i nisko. Po zaplodnieniu - twarda, zamknieta i nisko + rozpulchniona, twarda ale jakby z gabki. Pozdrawiam.