Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Co sądzicie o nich

Co sądzicie o matkach, które w rubryce ojciec dziecka wpisały: nieznany

Polecane posty

Gość Co sądzicie o nich

Szanujecie kobiety, które nie wiedzą z kim mają dziecko?

Gość pizdeczka i kutasik
nie uogolniaj. a co ma napisac matka ktora urodzila dziecko z gwaltu? a zreszta co cie to interesuje. pilnuj wlasnych brudow!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość Co sądzicie o nich
Ale biorą za frajer alimenty od Państwa

Gość pizdeczka i kutasik
szkoda ci? to i ty bierz.

Gość to, że wpisują
'nieznany' nie znaczy wcale, że faktycznie ojciec jest 'nieznany'- a co za tym idzie, że nie wiedzą z kim się bzykały :O jest wiele powodów dla których kobieta nie decyduje się na podanie nazwiska ojca dziecka- sądzę, że wśród tych wszystkich, które wpisały 'nieznany' jest niewielki odsetek kobiet, które rzeczywiście NIE WIEDZĄ :)

Gość Naoj
A moze ojciec nie chce sie przyznać do dziecka i dla tego jest tez wpisane nieznany i po sprawie sądowej wpisuje sąd do aktu urodzenia ojca

Gość kakofoniaaa
Moja kumpela powiedziała, że chyba sobie wpisze że ojciec nieznany, żeby dostawać kase...Tak sie upokorzyc dla paru groszy :-o:-o:-o

Gość Naoj
I nie stawiaj wszystkich w tym samym rzędzie bo to jest niesprawiedliwe nie wszystkie to kurwy co dają na lewo i prawo.

Gość Naoj
To już jest poparzka dla tych paru groszy a dokładnie 170zl samotna matka dostaje

Gość pizdeczka i kutasik
po imprezie mlode dziewcze zachodzi w ciaze...nie wie ze do drinka dodano jej pigulke gwaltu i wykorzystalo ja tylu chetnych ilu chcialo. niczego nieswiadoma dziewczyna zastanawia sie potem kiedy i z kim zaszla w ciaze skoro w okresie poczecia z nikim niewspolzyla? jak to sie stalo ze jest w ciazy? i co ma dziewcze napisac/ nie, nie pisze o sobie, nie chodze na imprezy, nie pije mam 35 lat, meza od 15 lat i jestem matka 2 dzieci.

Gość aha i achhhhhna
pewno 99,99% z nich doskonale wie, kto jest ojcem dziecka. A że zdecydowały się wychowywać same, to znaczy., że facet poniżej dna jest tym ojcem.

Gość och i jeszcze trochę
Jeśli wpisują: ojciec nieznany (choć znają), to znaczy, że mają poważne powody, by tak zrobić. A jeśli ojciec nieznany, to nie ma alimentów, bo nie ma kogo o nie pozwać. Tylko zasiłek z opieki społecznej, jeśli bardzo niskie dochody.

Gość jużza kommuny
zlikwidowali to i można było wpisać cokolwiek. Żeby dziecko nie miało w papierach ojciec nieznany.

Gość och i jeszcze trochę
W skróconym akcie urodzenia nie ma adnotacji: ojciec nieznany. W rubryce "ojciec" jest imię, jakie podała matka i nazwisko matki. Tylko w zupełnym (rzadko potrzebnym) odpisie aktu urodzenia jest informacja szczegółowa.

moja znajoma tak wpisala, znajac doskonale ojca-po prostu nie chciala miec juz nigdy wiecej problemu z tym facetem z powodow osobistych a w przyszlosci on nie mialby praw rodzicielskich do tego dziecka... co zlego mozna a tych osobach sadzic ? i kom my jestesmy aby wydawac jakies osady-najlepiej zajac sie wlasnym zyciem i dac spoko zyc innym ;)

Gość Maryjetta.
Ja mam wpisane zmyslone imie ojca z moim nazwiskiem mimo ze wiem kto jest biologicznym. Nie pobieram zasilkow itp. Zrobilam tak bo wiedzialam ze w razie czego tatusiek bedzie robil problemy ze zgoda na wyjazd dziecka za granice. A wgl to po co sie jakiegos frajera prosic zeby uznal swoje wlasne dziecko? Jego strata,i kij mu w zad

Gość jeśli wpisuje nieznany choć
jest znany, to według mnie strzela sobie sama w stopę - naraża się na szereg przegranych procesów zarówno o te nieszczęsne parę groszy od państwa jak i o miłość do dziecka, które może objawić się u ojca po latach - wówczas, gdy nie do udowodnienia będzie, że kobieta sypiała z kim innym, a facet faktycznie się dziecka wyparł - jest na straconej pozycji. Nie potępiam, wierzę, że te kobiety miały jakieś powody, po prostu ja bałabym się tak zrobić. Jesli tatuś należy do ludzi, którzy z czystej złośliwości zabranialiby zabrać dziecko za granicę: to zapewne jest on w stanie także oskarżyć matkę o porwanie mu dziecka i utrudnianie kontaktu, skoro tylko zorientuje się, że może.

jesli tatus zorientuje sie ze moze to musi zalozyc sprawe o ojcostwo, jesli dziecko jest juz z dala od kraju to czesto sprawa odbywa sie w miejscu stalej rezydencji malucha ...tak wiec ma sporo zachodu taki tatus a jeszcze prawie zerowe szanse na zmuszenie matki do powrotu do kraju i tu sie klania wtedy konwencja Haska

Gość Fhhtffhgf
Ich sprawa Nic nie myslimy

Gość Maryjetta.
Ale np w moim przypadku moj eks wypieral sie tego dziecka przed wszystkimi. Dopiero jak corka sie urodzila i okazalo sie ze z wygladu podobna do jego siostry,ale ma jego charakterek,oczy,usmiech to urwal kontakty z tymi znajomymi ktorym wmawial swoje urojenia ze sie niby puszczalam. Po fakcie dowiedzialam sie ze ma jeszcze 3 innych dzieci do ktorych sie nie przyznaje. Chcial mnie kopnac w brzuch jak bylam w 9 miesiacu ciazy bo spytalam jaki ma teraz adres zamieszkania bo zloze na niego do sadu o alimenty to sie wkurzyl. Udupilam go na 3 mies,posiedzial w areszcie. Corka teraz wie jakiego ma tatusia,ze jej nigdy nie kochal i chcial kopnac mame jak nosila ja w brzuchu pod sercem. Ma mnie i to jej wystarczy,a jak kiedys bedzie chciala poznac ojca to jej nie zabronie. Niech sie rozczaruje na wlasne oczy i zobaczy jaki to zalosny sku.rwiel

Gość Pomocyyyyyyyyyy
to powiedz kolezance ze jest tak napisze to potem nei dostanie kasy jak ja ffacet zostawi :)

Gość ze to zwykle dzi... są
jw

sądzimy, ze nic nam do tego. Raz na zajeciach z języka obcego mieliśmy przygotowac drzewa genealogiczne rodziny i koleżanka obok wpisała własnie "ojciec nieznany". Przyznam, że pomyślałam, ze jej matka została zgwałcona i do głowy by mi nie przyszło drążyć temat.

Gość WIEKOWA!
wiedza doskonale!!! nie chcą ,nie mówią, bo im wstyd, że zadały sie z jakimś palantem! nie rozumiesz tego PANI autorko topiku? Ps. Nie mam takiego problemu, mam 2-je dzieci i męża, ale potrafie zrozumiec kogoś, kto nie chce znać ojca swoich dzieci! Więc o co ci chodzi????

Gość WIEKOWA!
błąd*rozumiem , jesli któras kobieta nie chce znac ojca swoich dzieci! widziałam wiele, więc nie dziwię się!

Gość aasd3e
wow musialabym byc chyba jebnieta by dla 170 zeta od panstwa wpisac ojciec nieznany

Gość aasd3e
ja w chwili obecnej zaluje ze wpisalam ciula jako ojca a latwiej byloby mi wpisac ojciec nieznany