Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Filipinka26

Ile ml mleka modyfikowanego powinno pić 11 mc dziecko?

Polecane posty

Gość Filipinka26

Witam, Mam pytanie do mam. Ile ml mleka powinno pić takie małe dziecko? Bo ja swojemu malcowi daje miedzy 600-700 ml w ciagu dnia (to jest razem z kaszka, która tez ma dodatek mleka modyfkowanego). Mały na śaniadanie i kolacje wypija kasze z mlekiem i oprócz tego w ciagu dnia mleko z biszkoptami. Wiadomo, ze oprócz tego je inne rzeczy jak normalny obiad, owoce czy jogurty. Ale sie tak zastanawiam czy za duzo mleka mu nie podaje jak na jego wiek? Co o tym sądzicie?

Nie wiem bo od 9 msc podawałam córce mleko krowie. Modyfikowane strasznie ją uczulało.

Gość pizdeczka i kutasik
powinno pisac na opakowaniu mleka ile mozna podac w ciagu doby tego mleka. przeczytaj na pudelku.

Gość pizdeczka i kutasik
i nie wliczaj w to jogurtow czy serkow. przeciez one nie sa z modyfikowanego mleka. ja dawalam serki i jogurty nie patrzac na to ze wypilo tyle czy tyle modyfikowanego.

Gość Filipinka26
Ja nie wliczam w to serków i jogurtów, bo to oczywiste ze one są bez dodatku takiego mleka. Po prostu tak napisałam aby było wiadomo, ze tego typu rzeczy też je. Właśnie zerkenalam na opakowanie. Jest tam ze powyzej 7 m-ca 3x210 na dobe, wiec chyba się łapie. Bo ja mu daje mleka dwie porcje. Raz z biszkoptami i raz z kaszką do mleka. A na śniadanie je kaszke Bobovita z wodą, wiec wszystko chyba jest ok:)

Gość pizdeczka i kutasik
na pewno nie przedawkujesz. spoko.