Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KAczuszka Maja

Moje 2mies dziecko budzi sie w nocy co 2 godz na jedzenie. Czy nie za czesto?

Polecane posty

popieprzone jesteście, dziecko ma dwa miesiące i chcecie mu dawać wodę zamiast jedzenia??!!! litości, takie maleństwo ma bardzo malutki żołądeczek, widocznie nie jest w stanie zjeść tyle żeby całą noc przespać, ja rozumiem autorko, że jesteś zmęczona, może jednak niech chociaż raz na jakiś czas wstaje mąż do niego przez całą noc, w końcu on od tego nie padnie a ty odpoczniesz. wysypiaj się w dzień no i dużo siły cierpliwości, w końcu kiedyś to minie:)

Jak mozna 2 miesiecznemu dziecku dawac wode gdy jest glodne Czy wy normalne jestescie? autorko powoli wszystko sie unormuje Moj synus ma 3 miesiace i tez zdarza mu sie wstawac co 2 godz w nocy Musisz to jakos przezyc i przeczekac Z kazdym miesiacem bedzie lepiej:)

Gość Tila sewila
To normalne, że się budzi. Samo kiedys przejdzie. Moje ma 5 ms, a nadal się budzi - czasem nawet co 1,5 godz. Taki jego urok.

Gość gosiaaaaa799
Mój budził się w nocy na jedzenie do 6 miesiąca. Więc nie Ty jedna i nie ostatnia się nie wysypiasz. A jak miał 2-3-4 miesiące to jadł co niecałe 2h. Tyle widocznie potrzebował mleka.

Gość mama pracujaca
popieram wypowiedz lapii- dziecko potrzebuje schematu i lubi byc owiniete w kokon- czuje sie bardziej bezpieczne- podobnie jak w brzuchu mamy. Mam znajomą, ktora ma polrocznego synka i do dzis karmi w nocy co 2 godziny a dopajanie woda takiego malucha- to Wy poprzedniczki chyba popieprzone zdrowo jestescie?!?!

Boże, przecież dziecko w tym wieku jeszcze nie odróżnia dnia od nocy. A dwumiesięczne niemowlę musi jeść w nocy. Moja przez pierwsze dwa miesiące potrafiła wojować do drugiej w nocy. Teraz ma 4 i przesypia już noce. Wszystko w swoim czasie.

Gość stanowczo za często
Dwumiesięczne dziecko nie musi już jeść w nocy i może przesypiać całą noc, ale to wszystko pod warunkiem, że wprowadzimy schemat-jak pisze lapia. Autorka mlekiem modyfikowanym dziecko karmi się nie częściej, niż co 3h, a z czasem co 4h! Nie widzisz, że Twoje dziecko je za często i po trochu? Czy Ty sama w ciągu dnia i w nocy co chwile coś podjadasz? Zapewne nie, więc czemu dziecko miałoby ciągle podjadać? Jak maluch w ciągu dnia się obudzi, to nie karm go od razu, pobaw się z nim, zmień pieluszkę itp... A mleko podaj jak będzie na nie czas-czyli najwcześniej 3h od poprzedniego karmienia. Nauczyłaś swoje dziecko ciągłego podjadania i musisz to zmienić. Proponowałabym Ci też przeczytać "Język niemowląt"-znajdziesz tam całą masę potrzebnych wskazówek odnośnie karmienia i spania.

autorko wierz mi, że te których dzieci już od 2miesiąca presypiały once będą ci dać, że źle robisz, że dziecko nie powinno się budzić już w nocy na jedzenie,a te których dzieci się budzą w nocy na jedzenie to cie znowu zrozumią ;) moja córka ma teraz 3,5miesiąca , po przyjściu ze szpitala po 5dniach zjadała tak 90-100ml na posiłek i to tak co 2,5-3h średnio. Teraz też tak jje tylko zazwyczaj po ok 150ml,czasem zje tylko 100ml bo więcej nie chce i koniec, a jakbym chciała dać to zaczyna histeryzować ;) idzie spać przeważnie między 18.30-19.30 . przeważnie sypiała po min. 6h jak skończyła już miesiąc( i to na piersi była), a teraz jak jest na butli to nie inaczej śpi. tak z półtora miesiąca (do 3miesiąca) to sypiała przeważnie po 7-9h(była na piersi wtedy) ale musiała usypiać w beciku czy na noc czy w dzień bo inaczej nie szło jej uśpić, kilka dni temu coś się jej poprzestawiało na pare dni ze spaniem i jak szła o tej 19stej to budziłą się około 24,zjała usnęła ok 1.00 i spała gdzieś o 6rano. teraz ostatnie dwie noce znowu ładnie śpi,tak po 8h jak uśnie na wieczór.Ale teraz to sama zasypia w łóżeczku,w wózku,gdzieś na łóżku,jak jest śpiąca to sobie uśnie,w łóżeczku nakręcam jej melodyje z dwa razy i już przeważnie śpi. Moge dac ci jedną radę......nie przyzwyczajaj dziecka do absolutnej ciszy jak śpi bo potem będziesz musiała na palcach chodzić żeby jej nie obudzić. Mojej małej od urodzenia cicho radio włączam,a jak nie radio to telewizor jest włączony i cicho jakieś filmy oglądam.

Gość KAczuszka Maja
Zrobilam tak. Dawalam wode i budzil sie co godzina ... :( Od dzis staralam sie wprowadzic rutyne , po kapieli dostal butle i o godz 21.00 polozylam do lozka, zasnal na 1 godz obudzil sie glodny, dalam herbatke i wszystko wyrzygal cale mlekko i herbate.... Przebralam, polozylam 15 min i slysze jak sie budzi

"jak czesto powinno sie budzić" bez przesady,co to robot zaprogramowany na 2-3-4 godz... :/ dziecko karmi się na ządanie a nie jak się nam podoba czy się wydaje,moim zdaniem dziecko samo wie ile ma zjesc by sie najesc.moj sie budzil co 1,5 godz bedac na piersi a na butelce 2-2,5 godz,nie wyrabialam z karmieniem piersią,bo łaziłam na rzęsach :P ze zmeczenia i w nocy dawałam sztuczne czasami by dłużej pospać i jadł tyle samo co mojego mleka... ale nie mart się mija z czasem ;) mój stopnął w wieku 3-4 miesięcy potem coraz mniej,jak miał 6 miesięcy jadł raz w nocy i w dzien to wiadomo,obiadek,deserek...