Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

always000

czego uczycie swoje roczne dzieci???

Polecane posty

chodzi mi o rzeczy typu np malowanie kredkami, ukladanie czegos, wkladanie klockow z krztaltami roznymi w odpowiednie miejsce.umieja to wszystko wasze dzieci?czego uczycie ich w ty wieku?

Gość Ja swojego uczę
dodawać i odejmować, czytać już umie od pół roku, a kredki i układanie klocków to ma w 1 palcu od urodzenia.

o matko wiedzialam ze tak bedzie... kazdy tylko robi glupka z drugiej osoby. jesli sa tu jakies normalne mamy to niech mi powiedza co umieja ich roczke dzieci. ja wlasnie niczego nie uze swojego dziecka dlatego pytam czy powinnam i czego..

nie obrazaj się, to tylko żarty ja jeśli już to układam wieże z dużych klocków z synem

Gość Ja swojego uczę
No przepraszam, nie mogłam, się powstrzymać, bo tu tyle mamek wychwalajacch, co te dzieci nie umieją, że aż strach pisać :-) Na poważnie: Kredek nie dawałam próbować jeszcze, mały umie wkładać i wykładać mniejsze przedmioty z większych, umie zdejmować kółka z piramidy zabawkowej i próbuje je z powrotem wkładać, próbuje budować klocek na klocku, jak mu pokażę, ogólnie dużo naśladuje.Ale nie uczę go jakoś specjalnie, przy okazji, jak ma samochód z klocków, pokazuję mu, że można je zdejmować i nakładać i próbuje naśladować, mówię do niego dużo pokazując mu, że np. to jest kwiatek, to misiu, potem pytam, gdzie misiu. Pokazuję dużo i mówię, co to jest,

Gość Ja swojego uczę
Włożyć klocki do odpowiedniego kształtu jeszcze by nie umiał, choć pewnie zaraz znajdzie się tłum mamek, które stwierdzą, że skoro moje dziecko tego nie umie, to jest niedorozwinięte.

Gość ja swoje już
ja swoje już na studia zapisałam