Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość filomenka22

jak zrobić pyszną młodą kapustę?

Polecane posty

Gość filomenka22

chodzi o taką z pomidorami i koperkiem

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość z pomidorami nie wiem
gotowana czy na surowke?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
daj na dno garnka troche masla i odrobine (1-2 lyzki) wody. wrzuc poszatkowana kapuste, dodaj sol i pieprz (jesli chcesz). doprowadz do wrzenia, zmniejsz gaz, przykryj garnek i niech sie dusi. ja nigdy nie robilam z pomidorem, ale mozesz w trakcie tego duszenia wrzucic pokrojonego pomidora. sprawdzaj miekkosc co jakis czas - mlodej kapuscie powinno wystarczyc 20-25 min. na koniec sproboj smak, mozesz odparowac troche wody, doprawic jak trzeba, dodac troche masla jak uznasz, ze smak jest zbyt postny i dodaj koperek :) przykryj, niech wszystko razem postoi pare minut i gotowe :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Kapustę poszatkować , wrzucić na osolony wrzątek.Gotować 10 min, odcedzić, zostawić trochę wody z gotowania kapusty do zasmażki.Rozpuścić łyżkę smalcu, dodać pokrojony w kostkę wędzony boczek, przysmażyć krótko , dodać łyżkę mąki i podlać wodą z kapusty ,połączyć z ugotowaną kapustą. Pogotować chwilkę , na koniec wsypać pokrojoną zieloną cebulkę.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość filomenka22
jutro gotuję:) dzieki wielkie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
odcedzajac kapuste wylewasz z woda witaminy i smak. lepiej udusic w malej ilosci wody, wtedy nie trzeba odcedzac :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
nie do konca ;) czy powiesz mi zatem, ze wszystkie gotowane warzywa i zupy sa bez witamin? nie! surowe warzywa sa zdrowsze od gotowanych, ale bez przesady, ze gotowane to juz zupelny wrak. wlasnie dlatego bardzo wazne jest JAK je gotujemy :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×