Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość misheel0609

gofry i nalesniki

Polecane posty

Gość misheel0609

Witam serdecznie. Mam pytanko jak wy Panie przygotowujecie naleśniki i gofry, czy używacie jednego przepisu do tych dwóch dań czy raczej różnią się one. Ja osobiście używam jednego, ale nie zawsze jak robię naleśniki to ubijam oddzielnie piane. Może ktoś pracował/pracuje w naleśnikarni albo innym lokalu gdzie się je podaje i wie jak to się robi w punktach gastronomicznych. Czy używają jednego przepisu czy oddzielnych. Właściwie to interesuje mnie to, bo chce podjąć pracę w tym zakresie. Dziękuje za wszelkie komentarze i pozdrawiam.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ANULETTA
Na gofry i naleśniki sa oddzielne przepisy.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nie pomogę bo
nie robię gofrów

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ciasto na gofry to
jedna bajka , a naleśniki druga!!!! Do ciasta na gofry daje sie proszek do pieczenia a do naleśników nie!!!! Ciasto na gofry jest bardziej gęste od ciasta naleśnikowego:o

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość misheel0609
Tak tak wiem, że proszek do pieczenia, zapomniałam o nim wspomnieć i że troche inne proporcje, żeby było gęstrze, ale ogólnie te same składniki.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość piesn nowa
do nelsnikow dodaje cynamon jescze do ciasta

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ogólnie to tak , te same składniki: i tu i tu : mleko,jajka,mąka do gofrów jeszcze tłuszcz,cukier,sól.A najlepiej jak podam Ci przepis na gofry: 2 jajka 2 szklanki mąki 1/2 szklanki oleju lub roztopionej margaryny 1 i 3/4 szklanki mleka 4 łyżki cukru 1 cukier waniliowy 3 łyżeczki proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki soli Składniki dobrze zmiksować i gotowe.Przepis był dołączony do gofrownicy.Sprawdził się , to go używam.Na naleśniki ciasto jest rzadsze ui z mniejszą ilością oleju i bez proszku do pieczenia.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×