Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość viki280

antykoncepcja po ESCAPELLE

Polecane posty

Gość viki280

Mam pytanie bo biorę od 3 miesięcy tabletki cilest i wziełam dzisiaj tabletke 72h po escapelle 1500, czy moge dalej kontynuować cilest czy będzie to za duża dawka hormonów? Nie chciałabym przerwać brania tego cilest. Prosze tylko o poważne odpowiedzi

Gość viki280
dodam, ze wzielam tabletke escapelle z tego wzgledu ze w ostatnim czasie przyjmowałam kilka różnych leków i bałam sie ze osłabi mi to działanie cilestu :( jestem zdesperowana, proszę o pomoc

viki nie możesz, lecz MUSISZ je nadal brać !!!! nie możesz sobie tak ot przestać zażywać pigułek bo to ryzyko wpadki. owszem, dawka hormonów jest u ciebie nieco zwiększona, ale nie rezygnuj z pigułek bo osłabisz w ogóle ich działanie przerywając opakowanie.

vikie ---> no coz zrobilas wielki blad, ale czasem tak bywa. Wolałabym sie zabezpieczyc gumka przez 7 dni niz zazywac tabletkw po

Gość viki280
to co mam dzisiaj wziac cilest?? to bedzie dawka 1500 escapelle plus 250 cilestu na jedną dobe, czy to nie za dużo????????

Gość viki280
dzisiaj nie udam sie juz pzeciez do ginekologa dlatego pytam was dziewczyny, czy mieliscie podobna sytuacje albo wiecie cos na ten temat

Podobnej nie mialam, ale twierdze ze zrobilas blad biorac tabletke po/\. Teraz to ja nie wie jak masz sie zachowac w stosunku do cilestu.

Gość viki280
nie bede brała. Odczekam do miesiączki za miesiąc i dopiero wezme az mi soie troche hormony uspokoją bo mysle ze to by była za duża dawka jak na raz.

Gość fasolek
Slyszeliście, że nawet Ten Typ Mes wspomina o escapelle w jednej ze swoich piosenek? ;d http://www.popkiller.pl/2011-03-30,video_dnia_ten_typ_mes_otwarcie

Gość ChlopekRoztropek
Tabletka po nie zastapi normalnej antykoncpecji, wiec nie ma znaczenia dla przyjmowania tabletek antykoncepcyjnych fakt ze zazylas Escapelle. Powinnas kontynuowac branie dotychczasowego srodka

Nawet na ulotce escapelle jest napisane, żeby kontynuować antykoncepcję hormonalną (czyli tak, jak najbardziej dzisiaj MUSISZ wziąć kolejną tabletkę)

Gość kate850
Powinnaś normalnie przyjąć tabletkę antykoncepcyjną... Escapelle owszem dostarcza dużej ilości hormonów, jednak jednoczesne stosowanie tabletek nie spowoduje żadnych problemów zdrowotnych.

Gość Wormsy
Escapelle to spora dwaka hormonów dlatego chyba lepiej samemu nie wybierać kiedy po tym zacznie się uzywać tabletek. Albo do gina, albo np zapytac eksperta choćby na wpadka.pl, bo jest tak opcja

witam dziewczyny! Jakoś miesiąc temu wzięłam Escapelle (pękła prezerwatywa). Ginekolog stwierdził po badaniu ultras. dopoch,że wg niego tabletka nie jest konieczna bo pęcherzyk już dawno pękł i wszystko wskazuje że niedługo dostane okres ale że jeśli się denerwuje to mi przepisze. Poza zmęczeniem nie miałam żadnych skutków ubocznych. Okres dostałam 2 dni przed terminem. Nie było to żadne plamienie ale konkretny okres trwający ok 8 dni. Mój cykl trwa 34/35 dni. Ostatnio kochałam się z chłopakiem i nie zdążył... Było to 21 sierpnia a 26 mam dostać okres-czyli dni bezpłodne. Nie poszłam po tabl bo stwierdziliśmy że nie ma sensu znowu zadręczać mojego organizmu końską dawką leków skoro były to dni bezpłodne. Teraz czekam na okres. Czy przyjęta miesiąc temu Escapelle mogła tak rozregulować mi organizm,że kolejnej miesiączki w terminie tj.26 nie dostane i były to np. moje dni płodne ????? Ps. Jajniki mnie trochę pobolewają mam standardowe objawy napięcia przedmiesiączkowego. Pytanie dla Was: Czy drugą miesiączkę dostałyście w terminie czy tak jak niektórzy piszą po 3 miesiącach???

Witam, pojawiły się u mnie tabletki: Harmonet x6 35zł, Microgynon x1 20zł, Marvelon x4 30zł i Levonelle (Escapelle) tabletki 72h x3 75zł. Do ceny tabletek należy doliczyć koszt wysyłki 5zł przy wpłacie na konto lub 14zł przy przesyłce za pobraniem. W razie zainteresowania proszę o wiadomość mail na olcia.k@o2.pl Decyduje kolejność odpowiedzi. Pozdrawiam