Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość natashha.u.87

WZROST 2 LETNIEJ DZIEWCZYBKI 86 CM CZY TO NIE ZA MAŁO?

Polecane posty

Gość natashha.u.87

Ostatnio moja corka stała koło rówieśniczki i tamta była o pół głowy wyższa:/ zaczełam miec obsesje i porównuje ją do kazdego dziecka. chcialabym zeby była wysoka w przyszłosci. ja mam 172cm mąż 176cm, moj tata 183cm ale moja mama jest kurduplem ma tylko 165cm! a moja tesciowa to juz wogle porazka..

ja mam 165 i nie uważam się za kurdupla :) mój syn ma prawie 2 lata i 92 cm wzrostu. wszyscy mi mówią że będzie wysoki :)

Gość natashha.u.87
ja chce byc córka miała min. tyle co ja niedopuszczam ze może miec mniej:/ moja tesciowa to mały maszkaron oby nie zwalila mojemu dziecku genów

zawsze możesz zafundować jej terapię wydłużania nóg :) to robi się popularne, może jak już teraz zaczniesz to się szybko "wyciągnie"...

Gość porażka to ty 172 a małon 176
za mała różnica twój mąż to kurdupel straszny a ty przy nim żyrafa

Gość xxxxxxyyy
Jesli twoj maz ma tylko 176 to o zbyt wysokie geny dla swojej corki nie zadbalas - przeciez 176 dla faceta to malo, wiec czego sie spodziewasz po dziecku - wrona orla nie urodzi:D A tak na powaznie to jesli corka ma byc niewysoka to bedzie - to, ze teraz ma tylko 86 cm o niczym nie swiadczy moze pozniej sie wyciagnie, ale moze i nie a to, ze tobie sie to nie podoba nie bedzie mialo zadnego wplywu na na jej wzrost, trzeba bylo sobie szukac wyzszego meza:).

Gość akacjaaa111
Zanim nie odnalazłam w sieci kafe, to nawet nie wiedziałam, że wartość człowieka można przeliczyć na cm :D A tu proszę, można :D

moja corka za 2 tyg bedzie swietowac 2 ur. Miesiac temu miala ok 86 cm i kilka razy uslyszlam 'rany jaka ona duza':-) Patrz na siatki centylowe- jak ok to sie nie przejmuj

Gość fgdfgd
moja dzis konczy 2 latka a na bilansie w tamtym tygodniu mierzyla 88cm i wsyzscy mowia ze jest duza ma kuzynke starsza o 2 tyg i moja jest on niej wyzsza czyli tamta ma mniej niz 86

Gość ale wy jeeesteście...
To że rodzice są niskiego wzrostu wcale nie świadczy o tym, że dziecko odziedziczy wzrost po nich. Mogą odziedziczyć wzrost po przodkach tak że bez głupiego gadania o złym doborze genów proszę. Podam przykład moja koleżanka ma wzrost 175 a jej matka 156 ojciec jest także niski i ma 172, za to jej dziadek był dośc wysoki więć....

Gość dyhdx
mój synek ma 2 latka i ma 96cm, ale my jesteśmy wysocy, ja mam 170 , a mąż 190, za to rodzice mojego męza to kurdupelki, bo tesciowa ma 155, a tesc 170, a ich syn jest wysoki, więc nie ma na to reguły;)

Gość bgfbgfb
wzrost osoby dorosłej to orientacyjnie: wzrost dwulatka pomnożony przez 2 86*2=172 oczywiście to tylko orientacyjnie, tak mi znajoma powiedziala i sprawdzilam u mnie w rodzinie wszystkim sie zgadza

Gość 86 to książkowo ok
sprawdź sobie siatkę centylową, dziwny człowieku, co niskich ludzi wołasz od kurdupli :o:o własną matkę :o

mój syn 1,5 roczny ma kuzynkę starszą o 11 miesięcy i pomiędzy nimi jest różnica gdzieś 4 cm ;) mój ma 86cm (ja 171,mój facet 183) rodzice kuzyneczki mama-170 a tata 186 ;) dziewczynki bardzo często są drobne ;) myśle ze jest ok dziecko najbardziej rośnie w okresie dojrzewania przeciez :) ja brata chłopaka poznałam jak miał 13 lat,sięgał mi do nosa,a teraz jest wyższy odemnie :P

Gość czyw y jestesci normalne ???
przeciez 86 cm to sredni wzrost dwulatak: popatrzecie sobei na siatki cenbtylowe i na rozmiarowke ubran dla dzieci. tylko, ze na kafe sa same mamy gigantow i grubaskow!

autorka tego tematu jest dziwna... jezeli 165 to kurdupel to co maja powiedziec osoby o wzroscie 153 np???? zastanow sie co piszesz kobieto!! a kazde dziecko rosnie swoim tempem... a jak niebedzie miala tyle co ty czyli 172 to co ?? przestaniesz ja kochac?? a moze wyslesz do szpitala zeby jej nogi wydluzyli??? ehhh...