Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Iwona asd

Kto jest droższy w utrzymaniu syn czy córka ?

Polecane posty

Gość Iwona asd

?

Gość pyrpyrympym pym
mąż

Gość salianka
Przecież to zależy od rodziców co,w jakich ilościach i za ile kupują.Tym bardziej,że obecnie cena nie gwarantuje jakości.Poza tym nawet kupując w markowych sklepach można korzystać z promocji,wyprzedaży itp.

Gość głównie chyba chodzi
mi się wydaje, że córka - jak to kobieta :P

Gość syn wiecej rzeczy
niszczy :D

Gość Editha
syn wiecej niszczy i wiecej je....;-)

Gość salianka
Jak wychowasz,takie będziesz miała wydatki. Ja mam córkę w wieku szkolnym.Nowe ubrania kupujemy,gdy zniszczą się poprzednie lub z nich wyrośnie.Czasem gdy jest coś naprawdę super lub wiem,że chce to mieć,kupię na promocji. Są rzeczy,na które wolę wydać więcej,bo wiem,że są bardzo dobrej jakości i dłużej posłużą (np.kurtki kupuję w sklepie z odzieżą trekkingową,buty skórzane). Książki i komiksy kupuję w antykwariatach/tanich księgarniach. Gorzej jest z zabawkami - wiadomo,że dziecko chce mieć to,co koledzy.Więc umawiamy się,że ok,może mieć bakugana czy inne ustrojstwo,ale 1 lub 2,a nie jak koledzy całą kolekcję. I się jakoś da nie zwariować. Co do niszczenia ubrań przez chłopców - to zależy od charakteru dziecka.

Gość fewqqwefw
Jedzenie, pieluchy, środki czystości, ubranka a co najbardziej kosztowne: zabawki, płatne sposoby spędzania czasu i edukacja, to wszystko jest tak samo drogie w przypadku chłopca czy dziewczynki. Pzy chłopcu możesz co najwyżej oszczędzić na... spinkach, opaskach, kolorowych gumkach (np 10 złotych na rok).

Gość nie ma różnicy
Wyprawka- jednakowo jedzenie- jednakowo środki czystości, pampersy, mleko, soczki, herbatki, szczepionki- jednakowo Zabawki i ubrania dla starszego dziecka- tak samo. Może i kobiety przywiązują większą wagę do wyglądu, ubioru, ale chłopcy często mają kosztowne hobby, typu gry, wyjazdy, sport. Jeśli chodzi o ubiór nastolatka, to moja córka lubiła się stroić, ale nie przywiązywała takiej wagi do metki, a syn musiał mieć wszystko markowe buty Nike, plecak Pumy, a spróbuj nie kupić, jak inni mają. Wyciąganie kasy na rozrywki typu kino, fast foody, basen, zajęcia dodatkowe, imprezy- tak samo.

na początku tyle samo to kosztuje, później wydaje mi się, że córka :)

Gość bukaaa
Chyba jednak córka. Dla dziewczynek jest dużo większy wybór ubrań, a chyba każdej z nas zdarza się (częściej lub rzadziej) kupić coś, co jest niepotrzebne, ale nam się podoba. :) Dziewczynki a później dziewczyny chyba mają również większy wybór butów. No i chłopcy nie przywiązują wagi do bielizny, która potafi całkiem sporo kosztować.

w wieku nastoletnim córka zdecydowanie: ciuchy, kosmetyki (do higieny - nie do malowania się), bielizna (na tony), środki higieniczne i mnóstwo żarcia, najlepiej light i zdrowe mój syn chodzi w jednych portkach - chyba mu już przyrosły, raz na rok jakaś nowa koszulka, bluza i dobre buty, to wsio

Gość toksyczne babsko
chyba jednakowo