Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Asia 23

Odpowiedzcie bo nie rozumiem (ciąża)

Polecane posty

Gość Asia 23

Hej Dziewczyny! mam pytanko... Ponieważ zawsze się z Nażeczonym zabespieczaliśmy, do momętu kiedy dostałam zapalenia przydatków, 2 tygodnie temu kochaliśmy sie bez zabespieczeń (pełny stosunek) i zastanawiam sie jakie prawdopodobieństwo jest ze mogłabym zajść w ciąże. Czytam artykuły typu "ciąża tydzień po tygodniu" i w 2 pierwszych tygodniach piszą ze ciało przygotowywuje się do zajścia w ciąże i tu moje pytanie, ponieważ po sosunku zapłodnienie zachodzi do 4-5 dni, prawda? to po tych 5 dniach kobieta jest "legalnie" w ciąży?? czy etap zapłodnienia trwa dłużej i dlaczego nic nie pisze w w/w artykułach??

Gość taka jedna mał@
ile masz lat?

Gość oj Asia:):):)
nie moglam sie skupic na tresci bo twoja ortografia tak mnie wali po oczach:):):) odloz sex na pozniej kochana i wez sie za slownik:):)

Gość taka jedna mał@
mam takie samo zdanie jak osoba powyżej dlatego zapytałam o wiek:)

Gość dziewczyno nie rozmnażaj się
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość Asia 23
Przepraszam za ortografie od dziecka mam z nia problem :/ mam 23 lata tak jak w opisie.

no i co znaczy byc "legalnie "w ciazy :):):) bo tego tez nie rozumiem:):):)

no teraz zalapalam " chyba" o co ci chodzi i proponuje zrobic test :)

Gość Asia 23
być NAPRAWDE w ciąży, ponieważ od przeczytania artykułów juz nie wiem w co mam wierzyć i jak to przyjmować...

albo ja jestem jakas niekumata,albo nie wiem:):) wytlumacz mi jeszcze "legalnie " znaczy "naprawde",tak? :):) a jak mozna byc jeszcze inaczej w ciazy.no chyba ze masz na mysli urojona ciaze.dobrze rozumiem???masz z tym problem??? bo jak tak to nie test a psychiatra ci potrzebny bedzie

Gość słownik
Zamiast artykułów o ciąży polecam słownik. A te czerwone wężyki, które podkreślają wyraz, to taki magiczny znak, że został on źle napisany.

Gość autorka się zapętliła
Po pierwsze komórka jajowa jest zdolna do zapłodnienia przez 24godz. Po drugie jeśli jest owulacja w momencie stosunku to do zapłodnienia dochodzi od razu. Plemniki mogą przeżyć kilka dni od zapłodnienia i dlatego jeśli owulacja była później niż stosunek może dojść do zapłodnienia po kilku dniach od stosunku. Zapłodnienie następuje zaraz po owulacji a nie po kilku dniach. Ok 10 dni od zapłodnienia dochodzi do implantacji zarodka. ale ciążę liczy się od zapłodnienia.