Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tabletki na zapalenie a ciaza

Zapalenie macicy/ciąża/tabletki!

Polecane posty

Witam sie. Podejrzewam, że jestem w ciąży, lekarz stwierdził ostatnio na badaniu, że mam zapalenie macicy, przepisał mi leki. Jednak z racji na możliwą ciąże mam zastrzeżenia co do tych leków. Poczytałam trochę, i znalazłam takie leki jak Gałki Propolisowe i Lacto Lady :) Mogę je stosować na "te problemy". Pomogły którejś z Was? Pozdrawiam!

Jeśli podejrzewasz, że jesteś w ciąży to dlaczego nie powiedziałaś o tym lekarzowi? BTW-jesteś pewna, że chodzi o zapalenie macicy? :classic_cool:

Gość niesamowiciesmutne
Tak powiedział lekarz. Nie mówiłam o ciąży bo nie robiłam jeszcze wtedy testu, a na usg by nie było widać.

Tak powiedział lekarz. Nie mówiłam o ciąży bo nie robiłam jeszcze wtedy testu, a na usg by nie było widać.

Gość autorka posta
No to pochwy, co za różnica.. Ból jak ból.. No dobra, to zostańmy przy "pochwie". Moge te leki stosować zamiast tamtych??

Gość autorka posta
albo chodziło o zakażenie macicy, ktore tez sie bierze z zapalenia pochwy..

Gość jeśli dla ciebie nie ma różnic
y między macicą a pochwą to nie mamy w ogóle o czym gadać :(

Dalej podejrzewasz czy jesteś pewna tej ciąży? Jeśli tylko podejrzewasz to najpierw się upewnij, najlepiej robiąc test z krwi. Jeśli jesteś w ciąży to idź jeszcze raz do lekarza albo przynajmniej zadzwoń i powiedz, że jesteś w ciąży i czy możesz te leki stosować. Leki dostępne bez recepty nie są zbyt skuteczne i zapalenie czy cokolwiek to jest prawdopodobnie powróci, a w ciąży może być niebezpieczne.

Gość autorka posta
Nie w tym kontekście zdania mi chodziło.. Jejku. Lekarz użył słowa "macica". Z racji że staram się o dziecko i na dziecku mi zależy, chciałabym stosować niegroźne leki. A zreszta nie wazne, nie mam do tego cierpliwości zeby sie z kims obcym kłócic czy byc wysmiewaną..

Gość autorka posta
Cóż.. Powiedzmy że mam te same objawy co w ciąży pierwszej. Nie robiłam testu, bo przez to zapalenie i tak łatwo poronić ponoć.. :( Ale jak mam jakoś uchronić to zrobie wszystko by uniknąć ryzyka.. Spróbuje się leczyć na razie tym co mam (natamycyna to antybiotyk który kiedyś miałam, a nie zużyłam wszystkiego, bardzo skuteczny, na recepte) tą natamycyna i gałkami, do tego lacto lady na uzupełnienie bakterii i na drogi moczowe z którymi tez mam problem, i po 10tym pójde znów do lekarza, jak mi nie przejdzie, to wtedy zdecyduje sie na leczenie silnymi antybiotykami i zaprzestane staran w nastepnym cyklu po prostu, jezeli teraz sie cos stanie z ciąża którą podejrzewam.. Uff, ale namieszałam..

Uważam, że to głupie, że stosujesz samowolkę zamiast poradzić się lekarza. :o Skąd wiesz, że ta natamycyna nie jest groźniejsza niż leki przepisane przez lekarza? :o Kobiety w ciąży nie powinny stosować żadnych leków bez konsultacji z lekarzem.

Gość autorka posta
w pierwszej ciazy stosowalam natamycyne z polecenia lekarza

Gość agula8
powinnaś jeszcze raz iść do lekarza o powiedzieć koniecznie o ciąży bo to wiele zmienia!!! dostaniesz inne leki. Tak samo niebezpieczne jest stosowanie leków których nie wolno stosować w ciązy jak i niestosowanie żadnych lub złych leków i rozwój infekcji która może zaszkodzić płodowi. Tu nie ma żartów!. ja w ciąży bez konsultacji z lekarzem brałam tylko prenatal i provag-o wszytsko inne pytałam-choćby przez tel.