Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wikki

Kolczyk w pepku

Polecane posty

Gość wikki

Witam :) Przebijama sobie kolczyk w pepku juz 2 razy , i za kazdym razem dziala sie ta sama rzecz. Przez jakis miesiac bylo wszytsko ok , wygladalo jak by sie goilo ale potem skora pomiedzy gorna kuleczka a dolna po prostu po trochu znikala , tak jak bym dostala jakies zakazenie. Na samym koncu ze skory prawie juz nic nie zostalo tylko cieniutki strupek i kolczyk po prostu odpadal i zostalo mi takie lekkie wglebienie po dziurce. Za pierwszym razem zmienilam kolczyk dosc szybko chyba juz po miesiacu na jakis tandetny kolczyk plus przemywalam go rzadko ... za drugim razem podejrzewam ze tez za malo go przemywalam , zaledwie raz dziennie (za kazdym razem przemywalam octeniseptem). . Oby dwa kolczyki robilam w Polsce. Teraz mam dylemat bo chce zrobic sobie kolczyk 3 raz , ale tym razem w norwegii bo tu mieszkam. I moje pytanie jest takie : Czy to po prostu moja skora nie przyjmuje tego typu metalu (metal chirurgiczny) czy to moja wina ze za malo przemywalam i bylam malo ostrozna? Z gory dziekuje za porady i odpowiedzi :)

skóra odrzuca kolczyk proste :) koleżanka też tak miała :P

ja tez sie z tym spotkałam ,chcesz to zaryzykuj, polecam zaraz po przekłuciu ,aż do zagojenia ,maść , TRIBIOTIC..córce sie super uszy goiły ,przemywane ,sprawdzane ,i po miesiącu z dnia na dzień taka ropa ,że az sie przestraszyłam ,a nie nalezę do takich osób ,sama przebijałam wielu ludziom ,wiele się działo . ale smarowałam dwa razy dziennie tym i jest ok. jeszcze nie zmieniłam tych chirurgicznych poczekam jeszcze troche . Ale ja sama tez musiałam pozwolic sie zagoic ,bo trafiłam na chrząstke i za cholere sie goic nie chciało .