Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fikulkama

Nauka sikania

Polecane posty

Gość fikulkama

Witam wszystkich. Mam pytanie w jakim wieku wasze dziecko rozpoczelo nauke sikania do nocnika lb toalety. Moj ma 20 miesiecy. Wlasnie zaczelam i nie ma zadnych efektow. Np jak sie zsika w majtki to mu nie przeszkadza ze ma mokro i bawi sie jak gdyby nidgy nic. Nauka trwa 3 dni. Prosze was dajcie jakies rady. Dziekuje za wszelkie odpowiedzi

Gość A po co kolejny temat
po 3 dniach chcesz efektów?

Gość 1222212121
moja córka ma skończone 2 lata. Kilka razy próbowałam jąoduczać w ostatnim miesiącu ale właśnie po 2-3 dniach wracałąm do pieluchy nie widząc efektów. Ostatnie podejście - przez pierwszy tydzień krzyczała, że nie chce na nocnik," pieluchę założyć' itd. Zasikiwała po 5-6 ubranek, nawet po wysadzeniu, następny tydzień powoli zaczęła sama siadać i nawet jakjej się coś nie udało wszyscy bili brawo, wołaliśmy babcie , siostrę itd. Teraz cały dzień chodzi bez pieluchy jest to już 3 tydzień nauki, majteczki są czasami wilgotne, ale najważniejsze, że sama siada (oczywiście ja jej przypominam) i mówi, że siku idzie, a nawet kupa. Efekty są ale po jakimś czasie. Tak więc życzę cierpliwości i wytrwałości bo warto porzucić pieluszki szczególnie wiosną, latem. Powodzenia