Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oligierka

usuwanie blizny za darmo?

Polecane posty

Gość oligierka

mam bliznę po oparzeniu na dekoldzie i nad lewą piersią. czy mozna cos takiego usunać za darmo? jesli tak to gdzie?

Gość dryn dryn dryn
musisz pokazać, jak mamy Ci poradzić jak nie widzimy

Gość $%^&*(uuuuuuu
cyców nie pokazałaś :(

Gość oligierka
pomoże ktoś??:(

Gość $%^&*(uuuuuuu
jak nie pokazałaś cyców to nikt ci nie pomoże

Gość nienormalnienormalna
okropna... usunęłabym ją nawet jakby chcieli ode mnie 10 tysięcy :o...

Gość oligierka
dlatego pytamm czy mozna jakoś darmowo?? słyszłam ze jesli sie ma blizny powypadkowe które szpeca ciało mozna je usuną za darmo to prawda?

Gość fobiczkaaaaaaaaaaaa
nieprawda

Gość oligierka
interesuje mnie bardziej mozliwosć usunięcia w województwie świetokrzystkim bądź łudzkim :(

Gość zadzwon pod ktorys numer
http://www.nfz.gov.pl/profilaktyka/kontakt.php to sa infolinie NFZ, pewnie bedzie ciezko sie dodzwonic ale probuj Łódzki Oddział Wojewódzki NFZ www.nfz-lodz.pl e-mail: skargi@nfz-lodz.pl infolinia: 194 88 (wybierasz bez kierunku jesli dzwonisz ze stacjonarnego) Świętokrzyski Oddział Wojewódzki NFZ www.nfz-kielce.pl e-mail: rzecznik.praw.pacjenta@nfz-kielce.pl telefon: 041 36 46 100 infolinia: 194 88

Gość oligierka
dziękuje :)

natknelam sie tez w sieci na artykul, ze mozna liczyc na bezplatne usuniecie blizny pooparzeniowej w ramach NFZ, ale lepiej zadzwon dopytaj

Gość oligierka
i tak tez własnie zrobie:)

Gość ma skłonności psychotyczne
ładna jest, nie usuwaj :(

Gość oligierka
jasne ładnaaaaaaa...... mam 16 lat a ta blizne od około 5 roku zycia i nie przezyje kolejnego lata z tym!!

Gość ma skłonności psychotyczne
po prostu wyraziłem swoje zdanie ;) i tak zrobisz co zechcesz

bardzo popularną metodą są zabiegi laserowe przynoszące znakomite efekty w przypadku różnego rodzaju blizn, przy czym w zależności od indywidualnego przypadku jeden zabieg może okazać się niewystarczający (blizny zapadnięte i uniesione). Najczęściej stosowanymi laserami są Laser Fraxel, Mosaic, IPL, CO2, ERB i laser diodowy. Zabiegi laserowego usuwania blizn przeprowadzane są w znieczuleniu miejscowym (maść Emla) i trwają zazwyczaj ok. 30 minut. Po zabiegu należy przykładać zimne okłady, które pomogą złagodzić ból, konieczne jest również w miejscu działania lasera unikanie kontaktu skóry ze słońcem i stosowanie kremów lub maści przyspieszających gojenie (czas gojenia wynosi ok. 7 dni)....w Lublinie jest dobry osrodek

nie wiem czy za darmo usuniesz to.. ale nie przejmuj się Tym.. nie jest źle.. ja tam znam kilka osób z podobnymi bliznami i to taki ich znak rozpoznawczy.. wcale nie ubolewają z tego powodu.. :) znam tez osoby co sobie zrobiła na bliźnie tatuaż i ją zakryły.. :)

Gość oligierka
laser mi na to nie pomoze i tylko wydana kasa w błoto..

jeszcze mi sie przypomnialo, poczytaj o plastrach silikonowych na blizny, nie wiem jak z efektami przy tak ''starej'' bliznie ale poczytac zawsze mozna, moze akurat... http://www.blizny.pl/index.php?site=leczenie

Gość oligierka
biedronka_bez_ogonka_ ------ nigdy nie zakceptuje tego ze to mam :( oglnie to jestem ładną , atrakcyjna dziewczyna wszyscy mi mowia ze nie mozna mieć wszystkiego ale nie spoczne poki tego w te wakacje nie usune:(:(:(:(

eee tam.. jeszcze jeśli jesteś ładna to ta blizna to tylko taki twój dodatkowy urok.. wierz mi. :) nie jest ona straszna.. nie jest na twarzy... ciesz się, że masz ręce i nogi.. :) nie przejmuj się pierdołami.. niektórym takie blizny dodają uroku.. :)

Gość oligierka
ja wiem ze łatwo jest mowić gdy sie tego nie ma:( ja nie widze w tym nic co dodawoło by uroku bo to jest po prostu paskudne. wsydze sie tego , wstydze załozyc bluzke na ramiaczkach albo strój kapielowy:( ja chce wkoncu normalnie zyc;(

autorko ___ laser ci z pewnoscia pomoze (znam sie na tym wiec wiem co pisze ) ale prawie wszystkiezabiegi z dziedziny chirurgi plastycznej sa odplatne, chyba ze uda ci sie dostac do programu experymentalnego ale to nie jest latwe...

Gość oligierka
a o plastrach sylikonowych poczytam ,ale watpie by dawało to jakies zadawalajace efekty:(

Gość oligierka
gdzie najpierw powinnam z tym isc ? do lekarza rodzinnego po jakies skierowanie na taka operacje? a jesli chodzi o laser to znacie jakies dobre miejsca gdzie by mogli to usunac (woj swietokrzyskie lub łudzkie) ?

Gość lasery ci na to nie pomogą
ja miałam płaskie blizny i 4 serie i gówno pomogło