Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość echechech

poszukuje kogos kto pracuje w drukarni

Polecane posty

Gość echechech

chodzi mi o to ile zarabia grafik, co nalezy do jego obowiazkow, jesli nie porjektowanie, czy wystaczy sama znajomosc programów i jakie pytania sa na rozmowie o prace?

Gość echechech
jest tu ktos taki?

moja ciotka jest kierownikiem introligatorni i jest po kursach grafiki itd. zarabia okolo 3000 zl, po 10 latach pracy ...

Gość echechech
a to kierownik, ciekawi mnie jak wyglada praca grafika

tego ci nie powiem ale w agencji reklamowej lub wydawnictwie zarobisz z pewnoscia lepiej niz w drukarni, tam klepia juz opracowane projekty a domyslam sie ze posiadasz talent artystyczny wiec wolalbys /as sama cos tworzyc...

Gość no to może na trzy-czte-ry
grafik nie musi pracować w drukarni, możesz pracować na zlecenia, w agencjach, w gazetach, wydawnictwach :o Jak chcesz być grafikiem, skoro na wstępie piszesz czy wystarczy znajomość programów jeśli nie projektowanie :o:o To gastronomika było trzeba iść, ilu jeszcze takich pół-mózgów się trafi, którzy chcieliby zarabiać kokosy po najniższej linii oporu ? :o 🖐️

Gość echechech
jestem juz grafikiem, pracuje w agencji reklamy, chce zmienic prace i mam 2 mozliwosci: wydawnictwo i drukarnia.... a na czym polega praca w agencji i wydawnictwie to wiem, a w drukarni... zastanawia mnie czy to jest praca polegajaca na projektowaniu czy jakims specyficznym zapisie do druku czy impozycji, nie mam wyobrazenia drukowaniu wiec pytam

Gość echechech
ktos moze wie?

Mój znajomy z drukarni w Wiązownej pracuje tam jako grafik- na warunki zatrudnienia, w tym zarobki nigdy nie narzekał ;)

Gość Paul

Jak można być grafikiem i nie mieć pojęcia o drukowaniu? To jaki to grafik? Taki, który przychodzi do mnie, mówię mu o spadach, a ten robi białą ramkę. ;D