Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość vbbx

Matki Polki i te drugie....

Polecane posty

Gość vbbx

Tak sobie przeglądam to forum i oto co zaobserwowałam: Niema tu nic pośredniego-albo jesteś Matką Polką,jak pogardliwie nazywają Cię te drugie,bezdzietne-czyli przegrałaś życie bo babrasz się w kupkach i świata nie widzisz poza tym.Jesteś zaniedbana i gruba, zostawi Cię mąż/chłopak/narzeczony bo on oczywiście znajdzie sobie lepszą i mlodszą bo jak wiadomo on nie podejmował decyzji o dziecku,albo jesteś super wyzwoloną bezdzietną,która uważa,że dzieci śmierdzą i są kulą u nogi.Pogarda dla kobiet,które chcą mieć dom i rodzinę oraz dzieci jest nie do przyjęcia.Mam dzieci,męża,gotuję obiady i sprzątam.Mam w tym wszystkim czas dla siebie i nie jestem zaniedbana,wszystko ze mną Ok.No i właśnie nie ma takiej kategorii jak kobieta,która ma dzieci i fajnie się z tym czuje.Brak akceptacji ze strony bezdzietnych.Dziwne to trochę.

Gość dziwny temattttttt
bezdzietne to nie tylko takie które swiadomie nie decydują sie na macierzyństwo ale tez takie co za nikt sobie trudu nie zada zeby pomyslec ze np któs moze miec problemy z zajsciem lub i ch miec po prostu nie moze a to sa dwie różne sprawy tak na marginesie noi co ci autorko daje ten temat co o n ma wniesc?

Gość vbbx
Ma uruchomić myślenie.Dzieci to nie tylko wpadki,nie jesteśmy niedouczone,żeby nie wiedzieć jak tabletek używać.Mowa oczywiście o bezdzietnych z wyboru,to chyba jasne.

bo tutaj jest albo biale, albo czarne-nie ma sfumatur...

I niekoniecznie każda matka myśli wyłącznie o kupkach i zupkach. Mamy czas na zakupy i na kino, i na kawiarnię, i na kosmetyczkę. Kwestia dobrej organizacji czasu.

Gość vbbx
No cieszę się,że tyle Was tu jest.Razem raźniej.

I takie gadanie - rodziła,, to pewnie dupę ma jak szafa:o Mąż cie rzuci, bo masz po dzieciach brzydkie ciało:o Szkoda mi tych lasek, które trafiają na facetów, którym w głowie tylko super modelki.

Gość vbbx
Kobiety decydujące się na dzieci traktuje się jak jakieś półinteligentne istoty,które wpadły i teraz się tłumaczą chęcią posiadania rodziny

Tak, te wojujące feministki - ugotowałaś mężowi obiad, znaczy jesteś szmatą i nie szanujesz się:o Nie widzą tego, ze ja ugotuję, ale on w zamian zrobi sto innych rzeczy, żeby mi pomóc. Małżeństwo niektórym kojarzy się z praniem skarpet i przynoszeniem w zębach kapci mężowi, który właśnie z piwem ogląda mecz:o

ludzie mysla poprostu ze dziecko to koniec swiata.. zadnych imprez, zadnych wyjazdow, zadnego szalenstwa, koniec beztroskiego zycia, fakt ze zycie zmienia sie o 180stopni ale czas jakos mozna sobie zorganizowac, dziecko to nie kula u nogi.. nie wiem w jakich rodzinach wychowali sie tacy ludzie ze pojac tego nie potrafia najlepiej w ogole dzieci nie miec, albo zaczac myslec o macierzynstwie dopiero po 30 roku zycia, co jest dla mnie osobiscie nie pojete niech kazdy robi jak uwaza, guzik Was obchodzi zycie innych ludzi

Może t zazdrość? Że można mieć i dobrego męża i fajne dzieci i udane życie towarzyskie? Że życie jest wypełnione po brzegi i nie ma w nim miejsca na samotność?

Gość vbbx
Wyobrażenie o Matce Polce-kobieta w za dużym,brudnym od przecieru dresie,z odrostami na tłustych,nie farbowanych od porodu włosach.Bez makijażu,z burą twarzą.Nogi niedepilowane,nie mówiąc już o .... bo i tak mąż nie chce się z nimi kochać to po co golić.Paznokcie obgryzione,z których od tygodnia odpryskuje lakier itp.

z pewnoscia w jakims stopniu tez o to chodzi, ale zeby odrazu przelewac swoje frustracje na druga osobe ? po co? zeby przykrosci drugiej osobie narobic?

Może ja się mylę, nigdy nie twierdziłam, że jestem wszechwiedząca, ale coś mi się wydaje, że te wszystkie wojujące feministki są bardzo nieszczęśliwe.

tyle sie mowi o matkach polkach.. ale zauwazcie jedna rzecz, malo ktora kobieta majaca dziecko(planowane) wyglada tak jak je opisuja, wiekszosc to zadbane, emanujace seksapilem kobiety, majace kochajacych mezow itd

Gość KOJIJ
Jeżdżę "trochę" po Polsce i powiem ci, ze w większości matki są okropnie zaniedbane, a mały procent wyglada super :)

Gość niee

Albo jesteś matką Polką bez większych ambicji, albo masz dziecko i cię to frustruje, ale nikomu nie powiesz. sprawdzone info, niestety. Dzieci dla inteligentnych ludzi to kula u nogi.