Gość leff Napisano Maj 26, 2011 co może być powodem tego, że cyfrówka *nikon coolpix l23) nie 'czyta' karty pamięci (2GB SanDisk - model zatwierdzony przez producenta aparatu)... jak podłącze aparat z kartą do kompa to też czyta tak, jakby był tylko aparat, a karty w nim nie.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marazen 6 Napisano 20 godzin temu (edytowany) Obecnie to czat by coś podpowiedział... można zaoszczędzić sporo czasu w momencie kiedy nie masz punktu zaczepienia... nie wiesz od czego zacząć. Dzisiaj ma mi przyjść aparat, adapter jest już zamówiony, ale właśnie karta i czytnik... do tego modelu są dość drogie... przyznaję się, że tego nie rozważałam kiedy przeglądałam różne modele. Z jakieś 6 stówek trzeba będzie wydać na SanDisk CFexpress typ B. : ) Edytowano 20 godzin temu przez marazen Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marazen 6 Napisano 19 godzin temu A gdybym chciała kupić kartę XQD dla Nikona z6 to byłoby jeszcze ciekawiej... drogie karty jak dla zawodowca a nie amatora. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marazen 6 Napisano 19 godzin temu (edytowany) Nie o kartach a o obiektywach... jeśli o mnie chodzi to obiektyw kitowy jest spoko na początek : ) można porównać ogniskową to się przydaje w dalszej perspektywie... niby taki obiektyw jest ciemny, ale to zmusza do grzebania w ustawieniach aparatu by wycisnąć z niego więcej... a jeśli światła mamy dużo naturalnego to można zaobserwować różnice jak taki obiektyw pracuje w różnych warunkach. Edytowano 18 godzin temu przez marazen Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach