Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość BOGUSIA sz

DŁUGI PRZYSZŁEGO MEZA

Polecane posty

Gość BOGUSIA sz

Za trzy miesiace wychodze za maz, moj narzeczny ma 20tys długu .Czy gdy wyjde za niego za maz tez bede obciazona tym dlugiem?Prosze o pomoc

Gość podobno nie
ale na Twoim miejscu zastanowiłabym się, jaki to dług? Bo jak kupił samochód na kredyt, albo mieszkanie, czy jakieś leczenie to ok, ale jak z nietrafionych interesów, hazardu czy innych nałogów, to ja bym się nie pakowała w takie coś, bo długi których narobi PO ślubie będą już Wasze wspólne.

Gość A gdybyś tak
Raczej tak, chyba że przed ślubem spiszecie intercyze

Gość podobno nie
No właśnie nie - to co on zaciągnął przed ślubem nie przejdzie na nią, dopiero to co po ślubie będzie też jej długiem.

Gość A gdybyś tak
Z mojego doświadczenia to jest tak że ja przed ślubem miałam kredyt i potem mąż dostał zawiadomienie że w przypadku gdy ja go nie spłace to przejdzie na niego

Gość podobno nie
a to ciekawe, bo mój mąż zaciągnął kredyt przed ślubem i ja nic do niego nie mam.

Gość A gdybyś tak
To nie wiem może to też od banku zależy.

Gość salianka
Zasięgnij lepiej opinii prawnika/doradcy prawnego. Teoretycznie dług jest jego,ponieważ mial go przed ślubem (musisz mieć to udokumentowane,dobrze gdybyś mogła liczyć na potwierdzenie ze strony świadków).Ale wycodząc za mąż bierzesz faceta z całym dobrodziejstwem. Najlepszym rozwiązaniem jest rozdzielność majątkowa - wtedy każde z was odpowiada za to,co wnosi do małżeństwa (ale również za to,czego się dorobi w jego trakcie).

Gość luci118
jak wejdzie komornik to zabierze ze wspólnego mieszkania co będzie chciał