Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niekumataaaaaa

GLUTEN., MOZE KTOS MI WYTLUMACZYCC

Polecane posty

Gość niekumataaaaaa

tak na chlopski rozum..... moje dziecko za kilka dni skonczy 6 miesiecy jest na mm. W zwiazku z tym, ze wszystko jest dla mnie nowe nie wiem co i jak i potrzebuje pomocy.. 1. Sa gotowe kaszki np. z bobovity bez gotowania, tam jest napisane ze na 130 ml przeg. wody dodac 5 lyzek stolowych i wymieszac potem to dodac np. do sloiczka z zupa. Teraz juz sama nie rozumiem bo zaczynajac ekspozycje powinno sie dawac 1 lyzeczke tej manny na 100 ml plynu to wtedy to wtedy te 5 tyzek chyba za duzo czy z tego ugotowanego odmierzyc to jedna lyzeczke. Kurcze ale jestem niekumata :/ 2. czy moze lepiej zwykla kasze blyskawiczna???? jak ja sie gotuje na ile wody zeby byla ta 1 lyzeczka??? i np. sloiczek ma okolo 125 130 gram to jesli dam ta jedna lyzeczke na tyle to bedzie ok czy musi byc konkretnie 100ml czego tam.

Gość mamamam26
mam kaszke z bobovity manna - na początek po skończonym5 miesiącu dawałam łyżeczkę małą dosypywałam odrazu do sloiczka - przeważnie z owocami bo to słodka kaszka i nie pasuje zbyt do obiadu - jej nie trzeba rozpuszczać ani gotować - zresztą pisze wszystko na opakowaniu - może to być też kaszka nestle zdrowy brzuszek po 6 miesiącu tak miesiąc po podawaniu tak tej łyżeczki codziennie (niektórzy mówią żeby po 2 miesiącach) daje 1 posiłek pełen z glutenem - czyli słoiczek zawierający gluten albo kaszke glutenową - przeważnie jest to kaszka i daje zdrowy brzuszek z nestle na nutramigenie robioną (bo synek ma skaze)

Gość niekumataaaaaa
ale ta z bobovity tez sie przygotowywuje jakos tak jak wyzej pisalaj ze na opakowaniu jest nap. ze na 1330 wody 5 lyzek stolowych......

Gość mamamam26
z ciekawości kuknęlam i pisze na opakowaniu ze na początku dosyp pół łyżki stołowej to obiadku czy deserku - więc dosyć jasno pisze - dosyp to proszek

Gość mamamam26
no tak robisz pełny posiłek glutenowy - mleko modyfikowane plus ta kaszka - ja tak zaczełam robić miesiąc po dosypywaniu tej 1 łyzeczki do owoców

ja daje 1 łyżkę tej z bobovity na 30 ml wody i do słoiczka.Daję bwg. przelicznika na ich stronie. Na 100 ml to chyba zwykłą manną się robi. Ta z bobovity jest mleczna - to i inna zawartość glutenu. Ja tak to rozumiem... a ostatnio się dowiedziałam, że jest manna wieloowocowa bobovity gdzie rzeczywiście na opakowaniu napisane jest ile podać i że nie trzeba rozrabiać z niczym (no oprócz słoiczka ) :)

Gość tez mamaa19845
dajecie taka stolowa od zupy czy mala na poczatek?

Daję stołową tej z bobovity - tak na 90 g jedzonka (włącznie z tymi 30 ml wody + pierś po słoiczku).

Gość niekumataaaaaa
mamamam26- dziekuje, ze mi to wyjasnilas:) jeszcze tylko jedno pytanko ta gotowana 1 lyzeczke tej z bobovity to niby powinno sie dawac na 100ml czegos, a np. sloiczek ma 130 to tez tak moze byc??? czy lepiej do mleka? i ta lyzeczka 3 gramy to stlowa ta duza czy mala od herbaty na poczatek???? z gory dzieki za odp

Do 100 ml przecieru warzywnego dodaj odpowiednią ilość glutenowej kaszki manny BoboVita. Jeśli podajesz więcej niż 100 ml przecieru, dawka kaszki glutenowej powinna być proporcjonalnie zwiększona (pamiętając o zasadzie 2-3 g produktu glutenowego na 100 ml posiłku). 2-3 g to ok łyżki stołowej info ze strony bobovity

Gość mama pracujaca
ja tez daje "pietke" chleba :) lub kupuje kaszka manne w sloiczku z hippa juz gotowa- tylko podgrzewam odrobine

Gość mamamam26
ja aż tak nie zwracałam uwagi - zresztą mały raz zjadł cały słoik raz nie - dawałam małą łyżeczkę (albo pół dużej) wprost do słoiczka i tak jadł - tez obmyśłałam jak to robić ale nie szalejmy aż tak - moja bratowa co ma 2 letnie dziecko wogóle nie wie co to gluten - żadnych łyżeczek nie dawała - nie patrzyła na skład i mały ma się dobrze

Gość boss jacek
Jak To Robia Single (2016) dostępny już do pobrania oraz online >>>>>http://ma0.pl/r/rbBjak-to-robia-single-2016 >>>>http://ma0.pl/r/rbBjak-to-robia-single-2016 >>>http://ma0.pl/r/rbBjak-to-robia-single-2016 >>http://ma0.pl/r/rbBjak-to-robia-single-2016 >http://ma0.pl/r/rbBjak-to-robia-single-2016 Istnieją szczęśliwi single, nieszczęśliwi single i jest jeszcze... Alice. I Robin, Lucy, Meg, Tom oraz David. W Nowym Jorku roi się od singli poszukujących drugiej połówki — nieważne czy pragną miłości na całe życie, rozrywki na jedną noc, czy czegoś pomiędzy jednym a drugim. Tym, co łączy ich wszystkich, miotających się w gąszczu zaczepnych sms-ów i przygód na jedną noc, jest potrzeba zrozumienia, jak to jest tak naprawdę być singlem w świecie pełnym, stale ewoluujących definicji, miłości.