Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kurczeno

Czy dostałyscie cos na dzien matki od swoich mężów?

Polecane posty

Gość dzikus28
zaraz,zaraz na dzień ojca to niby od kogo miałbym dostać sex?? A po drugie,nie rozumiem stwierdzenia dostać sex,przecież sex jest czymś z czego przyjemność czerpią dwie osoby,więc jeśli facet nie "dostaje" sexu to kobieta też go nie ma,więc też traci,a przecież wy podobno też uwielbiacie sex i nie możecie bez niego żyć. Akurat sex na dzień ojca to dziwny prezent,w ogóle sex nie jest prezentem,bo jest to tak codzienna i zwyczajna czynność jak nie wiem,robieniem siku czy kupy.

Wiecie co... to niby dziecko uczy się szacunku przez to jak tato daje mamie kwiatka na dzień matki? Myślałam, że ten proces trwa cały rok. A w przedszkolu czy szkole nauczy się tych wszystkich dni rodziców, babci, dziadków. Jeszcze się nachodzisz na przedstawienia aż Ci nosem wyjdzie. A mąż może Ci kwiatka na dzień kobiet kupić i okazać szacunek. Jejku, ty nie jesteś Jego matką. A skoro tak pragniesz już obejść dzień matki to zabierz dziecko na lody, wytłumacz Mu jaki jest dzień, spędź z Nim fajnie dzień a nie jęczysz.

Gość dzikus28
Tyle że trochę bardziej przyjemna jest to czynność.

Gość kurczeno
dzikus 28 nie zawsze partnerka ma sile i chcec wiec czysta moja ciekawosc tylko jak bys zareagował jak bys wogole nic nie dostał tego dnia?

Gość kurczeno
Nie od kwiatka zalezy tylko od podejscia ojca. Wychowanie dzieci zalezy glownie od rodzicow a nie szkoly czy przedszkola. od malego dziecko sie uczy , a tymbardziej male zapamietuje obrazy reakcje i potem w przyszlosci postepuje w taki sam sposob jak rodzice.

Gość salianka
Teraz dostaję prezenty własnoręcznie zrobione przez córkę.Ale jak się urodziła to dostałam od męża śliczną kartkę z życzeniami (mam ją przechomikowaną) i bukiecik polnych kwiatków (lubię takie).Zrobiło mi się wtedy bardzo miło :)

Gość kurczeno
salianka wlasnie o tym mowie a mi sie zrobilo przykro bo kupil batoniki z biedronki za 4zł i sam je zjadł. nie powiedzial ze to dla mnie o tak kupił

No to mąż powinien zabrać dziecko do babci i wytłumaczyć" To jest moja mama, a dziś jest święto mam więc trzeba o nie dbać itd", ale nie dawać Tobie kwiatka bo Ty nie jesteś jego mamą. Tyle w temacie. sama też możesz dziecku wytłumaczyć na czym polega to święto.

Gość kurczeno
liczy sie gest pamiec a tu totalna olewka. nigdy tak nie mialam z nim nigdy. dlatgo tymbardziej jestem w szoku

Gość kurczeno
endessly maz pracuje i ja pracuje. On skonczyl wczesniej bo pracuje po osiem godzin ja po 12cie po pracy. I mi np. jest przykro ze tak sie zachował inaczej mnie wychowywano. jego tata kupił sowjej zonie czyli jego mamie kwiatka

Gość dzikus28
Jak by moje dziecko jeszcze nie było kumate,to na pewno nie oczekiwałbym prezentu od mojej żony,ale jak dziecko by było starsze i wiedziało co to dzień ojca czy matki a by mi tego nie okazało to by mi było na pewno trochę przykro,nie musiałby być to prezent,wystarczyły by słowa.Dla mnie osobiście słowa mają większą wartość niż prezenty.

Gość kurczeno
zadne slowa nie padly tylko rano byla zjebka

Gość dzikus28
Dziwi mnie twoje podejście,oczekujesz prezentu,życzeń na dzień matki,od swojego męża????

Gość kurczeno
ostatnio wogole oszczedzamy i ciagle brakuje nam kasy. zdaje mi sie ze wydaje na kogos innego pieniadze. dostalismy pieniadze z odszkodowania powiedzialz e nie dostane nic bo to na samochow tzn. naprawe samochod nienaprawiony a oan juz prawie kasy nie ma z tego odszkodowania

Gość kurczeno
nie od meza myslalam ze zrobi tak jak wyzej dziewczyny opisywaly kupi cos symbolicznego da malemu i maly mi wreczy. albo chociaz powie daj mamie buziaka dzisiaj jej swieto . Maly czai takie rzeczy.

Gość kurczeno
mysle ze jak by pierwsze bylo swieto taty ja bym tak zrobila, wiele niezastanawiajac sie nad tym

Gość salianka
W zasadzie na dzień matki prezent powinien być od dziecka (choćby całus okraszony uśmiechem).Nie przywiązuję jednak do tego wagi.Wolę te dni świąteczne spędzić w nieco mniejszym biegu,robię jakiś deser i wspólnie spędzamy czas. To najfajniejszy prezent.Choć przyznaję,żę od męża zawsze dostaję buziaka z życzeniami dla fajowej mamuśki :D

Gość salianka
Kurczeno, masz rację - w gestii twojego męża leży,by dziecko wiedziało,iż jest takie święto i można mamie zrobić przyjemność.Niekoniecznie czymś kupionym - uwierz,większą przyjemność sprawia kosmicznie krzywo wycięte serce z nabazgranym "dla mamy" lub odciskiem rączki. Ale zamiast się wkurzać, daj mu przykład.Nie wiem ile twój dzieciak ma lat.Ja taki zwyczaj wprowadziłam już jak córka miała roczek-tłumaczyłam-jest takiwyjątkowy dzień (babci,taty kogokolwiek),więc coś zróbmy.Na początku pomagałam,od jakiegoś czasu robi sama na miarę swych mozliwości.

Gość kurczeno
silianka wlasnie widocxnie nie zasluguje na takie traktowanie. Widocznie przestałam byc doceniania. Ten wczorajszy dzien to taka kropla w morzu tego co si dzieje nie tak jak powinno. zadnej rocznicy nie chce swietowac wiec widzocznie ozenil sei ze mna z braku laku zebynie byc starym kawalerem. tak wyglada cały nasz zwiazek. jeden wielki falsz pod rodzinke

Gość kurczeno
a ja tylko probuje go z wszystkiego tlumaczyc.

Gość kurczeno
facet jest prosty jak budowa cepa, jak to mowia a kobiety czesto tlumacza facetow i szukaja odpowiedzi na jego negat6ywne zachowanie. A to jest prawda jak facetowi nie zalezy to sie nie stara i tyle......