Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

dolllka:)

OPUCHNIETE NOGI - obrzeki nog w ciazy

Polecane posty

witam chcialam zapytac czy znacie jakas herbatke ktora przeciwdziala zatrzymywaniu wody w organiznie,przez co nogi mniej puchna ? podobno hebt z HIPP ma takie dzialanie chociaz bylam w rossmanie maja tam wszystkie herbaty z HIPP i takowej nie znalazlam - moze ktoras z was ją pije ?

Ja nie znam herbatek żadnych, ale ogranicz sól do minimum, ogórki kiszone itd i odpoczywaj dużo z nogami w górze.

Ja miałam taki problem w ciąży. Generalnie od maja do końca września, do porodu. Byłam spuchnięta cała. Wyniki badań były super, więc nic z nerkami się nie działo. Nic nie pomagało na tę opuchliznę. Generalnie to lekarze zalecają mniej picia i więcej odpoczynku. Ale mi nie pomagało. Smarowałam jakimś żelem nogi i też nic.

Gość niewiele można zmienić
po prostu płód uciska na tętnice w pachwinach....stąd problemy z krążeniem w nogach wysoki estrogen plus własnei ten nacisk i dodatkowe kilogramy powodują rozszerzenie żył i stąd obrzęki a potem żylaki można masować, kłaść nogi wyżej, zimne żele itp

Gość ja miałam tę przypadłość
tak gdzieś od 4/5 m-ca ciąży i nic nie umiałam z tym zrobić, na tydzień przed porodem wylądowałam w szpitalu /w lutym, w butach męża/ i w 4 dni opuchlizna zeszła a dali mi tylko do picia taki wywar /wodę w której gotuje się korzenie pietruszki - nie nać, a korzeń/, o dziwo nie piłam wcale tego dużo przez 2 dni ok. 2 kubków w kolejnych nawet mniej, a opuchlizna zeszła /bez żadnych innych leków czy kroplówek/.

herbatek na opuchnięte nogi nie znam bo żadnych nie używałam jednak moge polecić Ci preparat do zmęczonych nóg, firmy Efektima Pharmacare. Niedrogi specyfik, stosowałam go od 6 miesiąca i mi pomógł zwalczyć problem opuchniętych nóg dlatego byłam bardzo zadowolona. Pięknie pachnie i łatwo się wciera. Żadnego innego sposobu nie mam.

Gość gość
A w którym tygodniu jesteś? pod koniec ciąży organizm po prostu magazynuje wodę przygotowując się do porodu, więc jest to całkowicie normalne. Ja ostatnie 2 tyg przed porodem miałam nogi tak spuchnięte, że nie widać było kostek, zobaczyłam je dosłownie zaraz po urodzeniu córki :)

Gość gość
Polecam herbatę z pokrzywy - działa lekko moczopędnie. Piję ja reguralnie i nie mam żadnych problemów z puchnieciem i zatrzymaniem wody. Za 2 tyg rodze, są mega upały a ja nie wiem co to opuchniete nogi.