Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prosze opiszcie

opiszcie wasze uczucia /co odczuwalyscie tuz przed porodem

Polecane posty

Gość prosze opiszcie

tak pare dni przed porodem jak czulyscie sie czy bylyscie zmeczone , dziecko aktywne ? itp :) co zwiastowalo wasz zblizajacy sie porod dziekuje bardzo

Gość prosze opiszcie
wlasnie , choc u mnie pelny 38 tc tez czuje sie zmeczona ciagle bym spala , ale dziecko aktywne hmm... :) upuje :P

Gość behemotowa
Byłam opuchnięta, wielka, nie miałam siły dźwigać brzucha i chciałam, jak najszybciej urodzić. Miałam dosyć szpitala i ciągłego wyczekiwania czy może już. Dziecko mało się ruszało, tez było mu już ciasno. Psychicznie byłam spokojne, żeby nie powiedzieć obojętna. Chciałam urodzić i mieć już to za sobą.

Gość behemotowa
I oczywiście ciągle spałam i chrapałam przy tym, co nigdy nie miało miejsca wcześniej:)

Gość prosze opiszcie
behemetowa- tez jestem opuchnieta wszczegolnosci stopy i tez chce juz urodzic :( chcialabym by mi wody na raz odeszly wtedy do szpitala :D albo skurcze ah mysle ze dziecko jeszcze ma czas a mi coraz ciezej :(

Gość paniczny strach
szczególnie przed drugim

Gość behemotowa
Współczuję Ci, ale matka natura sama wie, co i kiedy, więc nie masz na to wpływu. U mnie matka natura nawaliła, bo urodziłam dopiero w 42 tygodniu. Miałam wywoływany poród, który skończył się cesarką. Życzę łatwego i szybkiego porodu:)

Gość prosze opiszcie
ehhh no nie wyprze sie ze chcialabym juz urodzic :D moje stopy sa opuchniete takie niewladne :O:(

Gość efeonak
miałam strach przed skurczami, czasem kładłam się do łóżka i bałam się, ze nagle w nocy mnie poród złapie, bałam się trochę. A nie miałam żadnych objawów zwiastujących poród typu opadanie brzucha, wyjście czopa czy skurcze przepowiadające, nic, co mnie dziwiło i denerwowało.Jedynie kłuło mnie czasem w szyjce, jak chodziłam. Tak że czekałam,siedziałam w domu jak gdyby nigdy nic. Ciężko już było samemu chodzić gdzieś dalej, zresztą bałam się chodzić sama będąc już w terminie czy po terminie porodu. Jedynie krótkie dystanse w towarzystwie kogoś.Mój ginekolog już mnie kierował prawie na wywołanie porodu, byłam pewna, ze skończy się wywołaniem, szyjka była zamknięta jeszcze w dniu porodu , kiedy to byłam przed południem na wizycie u ginekologa, a po południu nagle odeszły mi wody , pojechałam do szpitala i wywołali skurcze oksytocyną.Wszystko poszło sprawnie. 12 godzin później synek się urodził siłami natury i jakoś poszło mimo braku oznak porodu. Urodziłam 4 dni po terminie.

Gość efeonak
Tak że w sumie rozpoczęcie porodu to dla mnie było takie zaskoczenie, którego się nie spodziewałam, bo nastawiałam się na pójście do szpitala za kilka dni celem wywołania porodu, a tu mnie jednak złapało samo wcześniej. Tak że ogólnie powiem tak, że póki się nie zaczęło, była niepewność, strach, co to będzie, ale jak już wody poszły, to strach zniknął i tylko człowiek robił to, co do niego należy, czyli do szpitala a potem robienie to, co mówią położne i lekarze.I wytrzymałam te 12 godzin w bólach, było minęło, po sprawie:-) Autorko, nie obejrzysz się, jak też będziesz po. W sumie sama sprawa porodu to pikuś w porównaniu do późniejszych pierwszych tygodni z noworodkiem.

Gość mersides
wnerw jakiego nigdy nie przezylam - nieopanowany! klnęłam jak szalona, prawie moją mamę zwyzywałam... Na codzień nie przeklinam :) Nie wiedziałam co się dzieje - chciałam kogoś pobić. Aż tu nagle zaczęły się bolesne skurcze i kilka godzin później miałam moją córkę w ramionach. Jazda jak nie wiem :D

Gość prosze opiszcie
:D no :D

Gość Wiezbulka 7
w dniu porodu wstałam lewa nogą, wszystko mnie wkurzało i nic mi się nie chciało robić. Kilka dni przed - ok.3 synek przestał być aktywny tak jak zazwyczaj. A skurcze to ja odczuwałam od dawna. Na jakiś tydzień perzed moje skurcze nasilały się zwłaszcza po wstaniu z łóżka nad ranem - takie jak na @ razem z krzyżowymi bólami i atakowały w ciągu dnia i wieczorem. Na jakieś 1,5 tygdonia przed zauważalne było, ze prawie ciągle mam twardy jak skała brzuch - tylko, że ja tego nie czułam- no chyba, ze dotknełam brzucha to się orientowałam. Co najmniej tydzień czasu chodziłam z rozwarciem na 1,5 palca. Urodziłam 12 dni przed TP :)

Oj, to ja się super czułam przed porodem. Sprzątałam i w ogóle. Choć chodziłam ogromna i strasznie opuchnięta. Rano pojechałam do siostry na kawę a Ona z pytaniem czy ja mam w ogóle zamiar urodzić, żadnych skurczy, nic, nic a wieczorem chlust i do szpitala;)

Gość jakatarina
bałam się że mi wody odejdą gdzieś w miejscu publicznym niespodziewanie, albo że chlusną na nasze łóżko, nie mogłam spać z niewygody i tydzien przed porodem też troche napuchłam, ale normalnie do konca robiłam zakupy, stałam w kolejkach itp bólu się nie bałam, bo powiedziałam sobie że jak kazda kobieta daje radę, to ja też dam za 3 miesiące będę miała drugie dzidzi i największa obawa: poród, no a potem jak sobię poradzę z dwójką maluchów

A jeszcze najlepiej mój pracował za granicą (na szczęście dwie godziny drogi od nas) a ja przed porodem byłam u rodziców. Tato się mnie pyta czy może wypić piwo czy jedziemy dziś na porodówkę. No to ja, że pij bo nic się nie zapowiada. Tato wypił piwo a ja poszłam pod prysznic i jak się schyliłam to chlusło. No a nic się nie zapowiadało;)

Gość 40 tc i cisza
no ja mam wlasnie 40 tc i cisza...spie non stop i czuje sie jak slon z nadwagą..mam dosc juz i chce miec to za sobą..do tego zlapalam paskudne przeziebiebie i dupa:/

U mnie to nic nie wskazywało na poród dzień po terminie i nic. Poszłam na wizyte do lekarza mówi że mam już 3 cm rozwarcia zaskoczenie wielkie bo ja nic nie czułam żadnych bóli nic. Mówił mi żebym do szpitala jechała a ja że nie bo musze po torbe jechać to było koło 11 bo tak przyjmował. I pojechałam do domu. Do szpitala pojechałam około 18 bo stwierdziłam że poczekam za reszta ludu . No i zajechałam i nadal nic . O 20.30 wysłali mnie na badania wód płodowych ( nadal nic jadłam piłam ) no i po z badaniu wód zdążyłam wyjść z zabiegowego i wody odeszłu po 2.50 godz ur. Synka :) a dodam że do szpitala wziełam swój ulubiony sok pomarańczowy i jak szłam na porodówke na szybko go piłam bo wiedziałam że po porodzie już nie bede mogła no i byłam strasznie podekscytowana że to już :D

Gość tez mam dosyc a w sobote 38
w sobote pelny 38 tydzien a jestem rowniez opuchnieta w dodatku pojawila sie cholestaza ,chwala bogu ze mi minal swiad przed paroma dniami bo bym sie chyba wykonczyla :O stopy opuchniete czuje sie jak slonica :O leze i czekam na porod bo taka senna w dzien jestem czekam na porod a tu dupa blada:D

ach a rozwarcie mialam przed kilkoma dniami na 1,5-2 cm mysle ze do tyg cos sie ruszy :O

Ja na miesiąc przed porodem miałam 2 cm. Lekarz mówił, że góra dwa tyg. Miesiąc minął, wody odchodzą ja na porodówce a tam dalej 2 cm więc z tym to róznie;)

no niestety to wiem ze z tym rozwarciem roznie jest ale mam nadzieje ze u mnie to bedzie szybko :P