Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niki14,,

Mama zabrania mi jeś frytek-jak ją "znormalnic"??

Polecane posty

Gość niki14,,

Bardzo lubie jesc frytki, to jest moja najlepsza "przekąska",niestety moja mam mi zabrania w domu sobie je smarzyc z surowych ziemniakow czy nawet kupne piec w piekarniku, bo uważa że to smiecie a nie jedzenie i po kryjomu musze na miescie sie chowac aby frytka zjesc raz na tydzień.No ale nie zawsze jest kasa, i takze chcialabym w domu sobie z ziemniakow i na oleju zrobic do pojedzenia choc raz na miesiąc,aby sie z tm nie kryć, ale ona uważa ze to niezdrowe,tłuste i tuczy, i nie moge je jeśc przy niej.Wogóle mam zakaz jedzenia takich rzeczy. Ale ja je uwielbiam. Co mam zdrobic? Moje BMI wynosi 17,2 wiec nie mam nadwagi a raczej jestem szczupła. Jak przekonac mame ze raz na miesiąc jak zjem bez chowania sie przed nia, to nie jest zbrodnia ? Nie mówie już o wyjściu do pizzeri z znajomymi,pare razy w zatajeniu poszłam, no ale jednak zapachy na ubraniu są bardzo intensywne i wyczuła, że tam byłam, była zawsze taka afera że szok,jaka ja nieodpowiedzialna, nie dbam o swoje zdrowie, jestem niedojrzała że tak się truje i sobie szkodze itd..Jak jezdze do dalszej rodziny, oni czesto kebaba jedza lub tym podobne to ja jako jedyna oczywiscie tego nie jem.

Gość 455567
nie zryj takich swiństw

Gość i dobrze./.
sie ciesz, przynajmniej nie bedziesz wielorybem Lądoym

Gość dzisiaj na pomarańczowow
Nie żartuj... A ile masz lat?

Gość niki14,,
Moja matka tak samo mówi ze bede wygladac jak wieloryb lądowy- jest słowa ząb w ząb Mam 14 lat, umiem sobie sama obrac ziemniaka czy przygotowac jedzenie, nie mam 3 lat aby ona mi mowiła co mam jest a co nie :(Wstyd przed dalszą rodzina i znajomymi że niekeidy nie wiem gdzie oczy podziac

Słuchaj, jak zjesz coś takiego raz na jakiś czas to nic Ci się nie stanie. A mama odzywia się jakoś super zdrowo i uprawia sport?

Gość niki14,,
no ja tez tak mysle ze nic sie nie stanie raz na jakis czas, tym bardziej jak jedziemy do dalszej rodziny, kazdy sie zajada, a ja siedze z sałata czy pomidorem w reku, to az sie jec odechciewa :( Moja matka wyprobowala wszystkie diety swiata, ma obsesje na punkcie odzywiania sie, teraz jest albo na Kopenchadzkiej albo na Dukana, juz sama sie zakołowałam. Jest ona szczupła, ale ma fobie i paranoje na punkcie odzywiania sie i kalori,

Skoro ma paranoję, to z tym nie wygrasz. A na kolejnej imprezie zapytaj mamy na głos "Mamo, czy mogę też zjeść kebaba?" Podejrzewam, ze przy rodzinie nie zacznie mowić, ze nie, bo to niezdrowe, a jeżeli nawet, to może przekonają ją rodzice tych dzieci, kóre je jedzą :)

Gość dogo canario
Teraz we wszystkim jest tyle chemii, że jak nie masz własnego ogródka i włanych zwierząt to nie ma mowy o zdrowym odżywianiu.

Gość zzeebraaaa
ja popieram przynajmniej nie bedziesz miec nadwagi czy otylosci

Gość takz enie daje mojej nic
ja tez swojemu dziecku nie daje nic tuczącego

Gość to jest paskudne bardzo
to jest dla twojego zrowia, nie jedz tych swinstw nigdy w zyciu

Gość 224232
a co dzisiaj jesz na obiad?, co jadasz tak ogolnie?

Gość qraqra
i dobrrze że cie nie pasie tymi tłuszczami, wygladalabys jak beka

Gość qraqra
a co jesz na codzien?

bo kurwa ma rację i Jej się słuchaj małolato :P

Gość sgrdfhgthdjvhdh
to z Twoja matka jest coś nie tak - dieta kopenhaska czy dukanowska to jest dopiero narażąnie organizmu na szkody raz w miesiacu zjedzone frytki nie przesadzajmy szkody nie uczynia

Gość ddydyryr
twoja matka codziennie wpieprza trawe????