Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wwwbruno

jaki rozmiar

Polecane posty

Gość wwwbruno

ciuszków kupować na wyprawkę? 56 czy 62? niby słyszałam ze dziecko szybciutko rośnie i mało kupowac tego 56 ale przez te pierwsze tygodnie musze przeciez je w cos ubierac...

Gość zdecydowanie kup 56
mój synek urodził się mając 55 cm wzrostu i wszystkie ubranka w rozmiarze 56 dosłownie wisiały na nim

Gość kodjod
kup 4 kaftaniki i 4 śpioszki na 56, a resztę na 62. Jak dziecko urodzisz duże to 56 nawet mu nie założysz! A poza tym rozmiar 56 nosi dziecko ok. 2, 3 tygodni(w zależności od wzrostu w momencie urodzenia). Moja miała 53 cm i rozmiar 56 nosiła właśnie ok. 2, 3 tygodni.

Gość wwwbruno
no tak ale czy te 4 sztuki wystarcza nawet na 3 tyg?

Gość mama sama w domu...
zawsze możesz dokupić. mój synek urodził się miał 52 cm ale był malutki bo ważył 3 kg i długo używałam rozm 56 około 1,5 miesiąca.

Gość a po co kupować śpiochy
i kaftaniki, skoro najwygodniejsze i dla dziecka i dla mamy są pajacyki? Kup ze 4 pajacyki w rozmiarze 56 i to w zupełności wystarczy na pierwsze 2, 3 tygodnie, reszta już w większym rozmiarze.

Gość kodjod
teraz jest lato i pranie szybko schnie...

Gość kodjod
a po co kupować śpiochy - latem w pajacykach dziecku może być za gorąco, więc mogą się okazać zupełnie niepotrzebne. Zimą jak najbardziej!

Gość ja radzę wszystko przeprać
ja niektóre ciuszki na 56cm ubierałam do 3 miesiąca życia. rozmiarówki są takie pomieszane,że jedne śpiochy na 56 byłyu za małe w wieku 3tyg a inne w wieku 3mies. A moje jak się urodziło miało 53cm

Gość wwwbruno
ja rodzę jesienia

Gość kodjod
no to pajacyki Ci się przydadzą

Gość 'wo.,id;omasihcd
moje dziecko miało 58 cm więc rozmiar 56 posłużył nam naprawdę króciutko. Na szczęscie miałam tylko 3 zestawy w tym rozmiarze a znacznie więcej na 62 cm

Gość ala14czerwiec:)
ja też kupiłam po 4 sztuki, resztę mam na 62. W razie czego mąż pójdzie dokupić:)

Gość mam stały nick ale po co
Hm, ja kupiłam tak pół na pół, trochę 56tek, i trochę 62jek, nawet jak dziecko nie wykorzysta wszystkich tych w rozm. 56, to komuś podaruję albo zostawię sobie na następne dziecko:) zresztą te rozmiarówki też są różne...

Gość mamamam26
moj miał 55 cm i chodzil w rozmiarze 46 który na nim wisiał - maluszki są zwinięta i podkurczone i mi 56 posłużyło na 2 miesiące - o 62 niebyło mowy bo był całkowicie utopiony

Gość smerfetkaaaaa
mój miał 54 cm i w ubrankach 56 chodził przeszło miesiąc...na samym początku były na niego nawet dużo za duże

Gość jesiennnnna mama
chyba już nie pamiętacie, co potrafią zrobić dzieci. DROGA AUTORKO ja będąc w ciąży wpadłam w szał zakupów... kupiłam bardzo dużo tych malutkich ciuszków 56. Dużo też dostałam od rodziny i znajomych. Wszystkie się przydały. Też rodziłam jesienią. Pajacyków miałam chyba z 8, tyle samo śpiochów, kaftaników i body. Dziecko w szpitalu ulewało, mi mleko na niego leciało, przesiusiało się, kupka wyleciała. Zanim zdążyłam przebrać pampersa to już wszystko było obsikane. W pewnym momencie nie miałam w co dziecko ubrać. Mąż na bieżąco zabierał do domu. Prał i prasował i na drugi dzień przywoził. Gdyby nie koleżanka z sali, nie miałabym w co dziecko ubrać :) Ciuszki używałam ok 2 miesięcy. Na początku dzidziuś ma podkulone rączki i nóżki więc te małe ubranka będą ok. Śmieszył mnie widok mam, które najwidoczniej żałowały na ciuszki, bo ich dzieci wyglądały okropnie w tych wiszących, wielkich ciuchach... Te zawijane 15 razy rękawki i wiszące nogawki... Nie słuchaj tych, co twierdzą, że nie trzeba dużo tych małych! kupuj śmiało. :) szczęśliwego i szybkiego rozwiązania :)