Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wwwbruno

pranie

Polecane posty

Gość wwwbruno

czy prałyscie ciuszki dla maleństwa po tym jak je kupiłyscie zanim założyłyście dziecku?bo kompletuje wyprawke i nie wiem czy to wszystko prać...aaa i czy w ogóle te wszystkie spioszki można prac w pralce czy wszystko recznie?:/

Ja wypralam wszystko w pralce w niskich temperaturach. Wolalam to zrobic bo wiesz noworodek, skora delikatna... Teraz jak corcia skonczyla juz rok to jak kupuje nowe rzeczy to je tylko przeplukuje.

Gość LunaLunaLuna
jasne, ze prac...ja wyprałam wszystko w pralce na 40 stopni,poprasowałam :)nie musisz prac recznie,no chyba ze lubisz:D

Nowych ubranek nie prałam. Używane prałam w 60 stopniach i nie prasowałam.

Gość ja radzę wszystko przeprać
w pralce. Ja prałam wszystko, ale szwagierka raz założyła kaftanik nowy nieprany swojemu synkowi, to za chwilę miał czerwoną skórę i płakał a jak mu to zdjęła to się od razu uspokoił. Trzeba choćby w płatkach mydlanych albo w proszku dla dzieci przeprać. Nie musisz dużo proszku sypać, bo ciuszki są czyste

Gość fwfefwe
A co do prania ma fakt że ubranka są nowe? Przecież takie nowe przechodzą przez dziesiątki rąk począwszy od produkcji samego włókna po pakowanie na końcu (czy przebieranie w sklepie przez klientów). Leżą tu i tam. Są traktowane chemią żeby nie trafiały do klienta pomięte i dobrze pachniały. Zastanów ty się trochę, lapia. Na dodatek pytanie dotyczy rzeczy dla noworodka.

Gość LunaLunaLuna
ja przepłukuję przed wlozeniem wszystkie ubrania jakie kupuje-swoje,męza, corki...przeciez ktos te ubrania wczesniej mierzył, dotykał brudnymi łapami....o rzeczach dla noworodka to juz nawet nie maco pisac-trzeba prac!!

Dziewczyny pierzcie wszystko co nowe kupujecie! pracowałam w hurtowni z odzieżą również dziecięcą i te śpioszki latają (dosłownie) po całym magazynie, pracownicy na nich siadają (na zgrzewkach z ciuchami), nogi wykładają. Każdy druczek trzeba nadrukować, kolejne ręce to pakują , kolejne przewożą, miliony zarazków i brudu.

Gość tez czerwcowka jestem
ja pralam i nowe i uzywane :) wszystko wypralam wraz z pieluchami (bo kupilam kilka ) kocyki , reczniki ,myjki itp

Gość pieprzycie mamuśki!!!
Nie prałam a dziecko żyje,nie chorował nie miał wysypki itp itd... Rany ale jestem wredną matką:)

Gość LunaLunaLuna
nie,nie jestes wredna tylko raczej bezmyslna....