Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mam pytanie do Pań, Panow

OPIEKA NAD OSOBAMI STARSZYMI W NIEMCZECH

Polecane posty

którzy pracowali bądz pracują w Niemczech w charakterze opiekuna osób starszych -jaka musi być znajomość języka niemieckiego?- - na jak długo są wyjazdy? - co wchodzi w obowiązki? czy tylko opieka nad osobą straszą?w tym gotowanie, sprzątanie itd, czy też obejmuje rodzinę? - jakich można się spodziewać zarobków w euro ? - czy to jest opieka całodobowa? czy 8 godz? bardzo wszystkim dziękuję za odpowiedzi na pytanie

Gość to zalezy moja ciotka
jezdzila i mieszkala u takiej babki caly czas mając ją pod opieką. gotowała jej, sprzątała, prała, pomagała w codziennych czynnościach. a z kasą to nie wiem ale siedziała tam dość długo więc nie sądzę, że robiła za małą kasę.

Gość to zalezy moja ciotka
aha no i jeżyk trzeba znać żeby się dogadać z babką

to zalezy moja ciotka, dzięki

Chcę jechać z firmą promedica 24 lub Time Work - ale cały czas mam obawy:(

Gość jezyk raczej
powinno sie znc,jedziesz opiekowac sie osoba starsza wiec musisz sie liczyc ze moze przyjsc taki moment ze bedziesz potrzebowala wezwac pomoc lekarska i co wtedy??/

jezyk raczej- wiesz na tyle to dam sobie radę, mi bardziej chodzi o taką płynną konwersację

Gość ztegocowiem
to wymagana jest dobra znajomośc jezyka niemieckiego moja mama pracowala 3 mce przez firme time work, ale zrezygnowala, dlaczego? za malo placa dostala tylko 600 euro za miesiac pracy przez 24 godziny

Gość timework
faktycznie malo placi ale to zawsze cos dobrego na poczatek

Gość no to siup..
koniecznie trzeba znac jezyk niemiecki i to w stopniu komunikatywnym. .

Gość ale?
nie powiedziane ze nie znajdziesz pracy z ogloszenia ze stron internetowych, czesto rodziny takie umieszczaja ,oczywiscie to loteria

Gość nie jedz
to bardzo ciezka praca opieka nad osobami straszymi to wyzwanie nie dla kazdego

Gość zalezy gdzie
trafisz do jakiej rodziny, zazwyczaj jest tak ze time work wysyla do bardzo ciezkich przypadkow, schizofrenia, padaczki,stany raka zaawansowanego, musisz sie z tym liczyc czy dasz rade?wynagrodzenia to na obenca chwile od 900 euro do 1400 , sa oczywiscie rodziny gdzie placa duzo wiecej:)

Gość Niemcy....och nie
pracować dla nich to jak by w obozie! już lepiej UK

Moja koleżanka wyjechała 2 tyg temu- jak na razie nie narzeka NIE JEST TAK ZLE, jej znajomosc jezyka niemieckiego- dobra-jest orzy granicy francuskiej.

Gość Przy opiece nad osobami starsz
Przy opiece nad osobami starszymi i niepełnosprawnymi polecam odzież 4Care. Polecana szczególnie dla osób z zaburzeniami snu oraz skłonnościami do częstego niepożądanego rozbierania. Odzież 4Care ułatwia lub ogranicza dostęp do pieluchy pacjenta. Ułatwia ubieranie pacjenta Zapraszam na strone www.4care.com.pl

Gość harbotks
Dużo ofert jest tutaj - http://www.opiekunki.aterima.pl/ Generalnie praca dosyć dobrze płatna, ale bardzo wymagająca, bo osoby szczególnie chore wymagają bardzo konkretnej opieki i ciągłej pomocy. To nie jest dla każdego.

Gość córka Anka
Ja w Polsce potrzebuję opieki dla rodziców, chcę skorzystać z usług firmy Holistic Care, może poradzicie jakieś usługi ?

Gość gość
ja jestem od 4 mies w niemczech opiekuje sie dziadkiem , jezyk znam srednio mam 1400 euro na mies zostaje do 20 stycznia , potem na pare tyg do polski i z powrotem do niemiec porobie tak z rok naczesze kasy i zostaje w niemczech na stale tyle ze zatrudnie sie na godziny i wynajme mieszkanie

Gość Rejka
słyszałam dobrze o Holistic Care. mi się podoba to że są dostępni w weekendy i święta. No i widać ze wykwalifikowani ludzie tam pracują!

Gość gość
ja mam problem trochę z opieka nad rodzicami. są to osoby starsze więc wymagają już dłuższej opieki i powoli zaczyna nam brakować czasu. myślimy nad pomocą specjalistów - może Holistic Center z wrocławia? czytam o nich wiele. ktoś coś słyszał/może polecić?

Gość Renata42
Ja wyjeżdżam z CentrumPracy24, oferują legalną pracę za dobre pieniądze, jestem zadowolona i mogę ich polecić. Do Niemiec jako opiekunka jeżdżę długo, bo od 5 lat, najpierw pracowałam na czarno, teraz legalnie. Praca jest ciężka, w sumie zależy czy osoba starsza jest sprawna, czy trzeba ją dźwigać.

Gość gość
Moja znajoma pracowała w Polsce w domach opieki, m.in. w www.domnaddolina.pl. Należy mieć ogromną wrażliwość, cierpliwość, ale też wewnętrzną dobroć by zajmować się starszymi, schorowanymi ludźmi.

Aby zostać opiekunem osób starszych w Niemczech http://www.eurocare.com.pl/opieka-nad-osobami-starszymi-niemcy , dobrze jest znać język w stopniu komunikatywnym. Długości wyjazdów są różne, ale przeważnie są to 2 miesiące. Jeśli chodzi o obowiązki, są one determinowane ze względu na stan podopiecznego. Za jeden wyjazd potrafię zarobić 1100-1200 Euro netto za miesiąc.

Gość gość
Jeżeli chodzi o opiekę nad starszymi osobami, to ktos z Was kojarzy może firmę/agencję pracy EJ JOB z gorzowa? Ktoś z nimi może pojechał kiedyś do Niemiec i może się wypowiedzieć??

Gość julia123458
jest kilka agencji pośrednictwa pracy szukających opiekunów dla osób starszych Moja pierwsza prace dostałam dzięki tej firmie - https://promedica24.com.pl/oferty-pracy/praca-w-niemczech/ Warunki bardzo dobre. Ja akurat musiałam znać niemiecki perfekcyjnie bo głównym moim obowiązkiem było zapewnianie towarzystwa mojej podopiecznej. Są również oferty pracy dla osób które znają niemiecki w stopniu podstawowym. W ofercie pracy są podane wszystkie szczegóły

Gość gość
ej job jak najbardziej moge polecić ;) bardzo dobra agencja, konkretna, wiele ofert, dobrze płacą. zero haczyków, w niemczech była rok i nic przykrego mnie nie zaskoczyło. To naprawde dobrze o nich świadczy

Gość gość
o ej job słyszałam bardzo wiele dobrego! Moje dwie kuzynki pojechały z nimi do pracy do niemiec, bardzo zadowolone. Sama się zastanawiałam, ale udało mi się znaleźć pracę w Polsce. Chociaż nie za takie pieniądze jakie oni proponują, tutaj jednak cały czas trochę żałuję

Gość aabuenaa
a ja mam same pozytywne doświadczenia z agencją dolce vita http://edolcevita.pl/. Wyjeżdżałam już z nimi 5 lub 6 razy i nigdy nie było jakiś niefajnych niespodzianek. Przelewy pensji na czas, dodatkowo premie i inne benefity. Słowni i uczciwi.