Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mam pytanie do Pań, Panow

OPIEKA NAD OSOBAMI STARSZYMI W NIEMCZECH

Polecane posty

Gość gość
To wszystko zależy od agencji, w każdej są inne warunki, wymagania. Ja wyjeżdżałam z Ambercare, chciałam wyjechać na rok i na tyle byłam. Jesli chodzi o język to umiałam takie totalne podstawy. Ale mieszkając tam przez rok nauczyłam się sporo, sporo więcej.

Gość MagdalenaKopoczynska3
Hej, warto sprawdzić tańszą alternatywę w Polsce, jakość jest zdecydowanie lepsza niż w DE http://www.jesiennie.pl

Gość Jolaaaaa
Ja wyjeżdżam od 3 lat z jedna i ta sama firma, ostatnio od kilu miesiecy na stale zlecenie. Mam fajna pdp, jest samodzielna, stawka tez calkiem niezla, za prace, ktora wykonuje ( a wiekszość, to glównie towarzyszenie pdp). Takze z czystym sumieniem moge polecic firme Gowork.

Gość gość
byłam już kilka razy z agencja Medipe i mogę ja polecić, oferują fajne warunki pracy, pieniądze są zawsze na czas w charakterze stałej wypłaty, jest również możliwość otrzymania premii za pracę w wakacje czy święta :)

Gość gość
Jak masz średnie doświadczenie w opiece nad seniorami, a chcesz się podszkolić w Niemczech to gorąco polecam https://www.interjob.com.pl/aktualne-zlecenia. Wynagrodzenie jest ustalane zgodnie z kwalifikacjami, doświadczeniem, dodatkowymi możliwościami. Mam kolegę opiekuna i razem wyjeżdżamy regularnie. Jak chcesz to na priv. Chętnie pomogę, bo wiem, jak to jest, kiedy człowiek ma wątpliwości przed takim wyjazdem.

Gość gość
Moja mama jeździ do takiej pracy. Zmusiła na sytuacja życiowa, pracowała wcześniej w urzędzie, ale tata jak żył narobił takich długów, że jeszcze trochę i skończylibyśmy na bruku. To na jaką trafisz ofertę zależy od biura. Moja mama jeździ do pracy które działa kilkanaście lat i wcześniej sąsiadka jeździła tak do pracy. Jeździ z agencji opiekunki A&J Partners. Teraz zna lepiej niemiecki i więcej kasy jest w stanie zarobić. Rodziny są różne ale nigdy nie była zaskoczona stanem babci czy dziadka.

Gość gość
Najmniejszych problemów nie miałam z wyjazdem do Niemiec przez interjob.com.pl. Podkreślam jeszcze, że faktycznie wypłacają pieniądze na czas. Nie ma pomyłek przy analizie stanu podopiecznego. Od samego początku wiesz, na co się piszesz. To według mnie najważniejsze elementy.

Gość gość
nei orientuje się jak to w innych agencjach jest w promedica miałam darmowy kurs niemieckiego tyle ile się nauczyłam to moje było. dodam że wcześniej nie miałam z nim styczności. pierwsze dni były ciężkie bardzo nawet. ja nie wiedziałam co mam robić jak się komunikować. ochłonełam trochę i powoli dawałam radę. przystosowałam się po tygodniu może dwóch.

Gość gość
Ja byłam już kilka razy i za każdym jestem zadowolona, oferty zawsze szukam na dobrej szteli i polecam wszystkim szukającym, dobre zarobki, stały kontakt, wszystko sprawdzone

Gość gość
Ja tak samo szukałam oferty na dobrej szteli z polecenia koleżanki, wróciłam 2 miesiące temu i jestem bardzo zadowolona, dobre zarobki zarobki

Gość gość
Na Dobrej Szteli, zawsze znajdzie się jakaś fajna oferta, ja jak wyjechałam zarabiałam 1500 euro więc super okazja, miałam do tego fajna podopieczną i przyjemnie mi się pracowało

Gość Mirka62
Ja wyjezdzam juz od prawie 4 lat z firma z Warszawy - Gowork, cenie sobie z nimi wspolprace bo nigdy nie ma problemow, zawsze sie mozna dogadac jak pojawia się jakis problem, np. jak musze wczesmiej do domu zjechać. Mam dobra płace, fajna pdp, czego chciec wiecej.

Gość Magdalena

@Mirka62 też wyjezdzam z nimi, juz 2 rok i tak jak napisalas nie mialam nigdy zadnego problemu, sprawdzona i rzetelna firma 🙂 Pozdrawiam wszystkich opiekunów. 

Gość anka46

Witam koleżanki  i kolegów. Ja jeżdże do pracy z firmą Schwester Pflege, firma z Krakowa. Bardzo jestem zadowolona i z kontaktu z firmą i z zarobków, a najbardziej z mojej ostatniej oferty, mam super podopiecznego, który ma fajną rodzinkę, mimo że pan na wózku i troszkę wymaga pomocy to jest tak pogodną i wesołą osobą że naprawdę tylko się uczyć optymizmu 🙂

Gość Gośka333333

halo, halo... zapraszam wszystkie opiekunki, poznajmy się.

Ja mam na imię Małgosia, mam 39 lat, w opiece os kilku lat- zmusiło mnie życie, pracowałam jako przedszkolanka i po rozwodzie miałam wizję marnej przyszłości. Pracuję od początku w tej samej agencji- A&J Partners, zarabiam aktualnie 1400€ na miesiąc. Na początku lutego jadę do mojej rodzinki, na 2 miesiące. Nie narzekam na sztelę- dobrze trafiłam, babcia jest nieagresywana, lubi pospać, jedynie czasem ma problem z jedzeniem. I co ważne, toleruje tylko niemiecką kuchnię 🙂  dla mnie to nie problem, bo lubię gotować, eksperymentować w kuchni.

W wolnych chwilach czytam książki- lubię kryminały i maluję kolorowanki. Relaksuje mnie to. Z wykształcenia jestem pedagogiem. Moim marzeniem jest możliwość popływania z delfinami, uwielbiam te zwierzęta.

Są tu jeszcze jakieś inne opiekunki osób starszych? Może jest opiekunka z firmy A&J Partners? A może z innych agencji? Poznajmy się.  

Gość Sabina

hmm ja 3 lata wyjezdzam z Dobra Sztela i wszystko ,poczawszy od zarobkow a skonczywszy na ogolnych warynkach pracy sa super!

Gość Wioleta

Wyjeżdżam z HilfeMedem od dłuższego czasu i jestem bardzo zadowolona. Wszyscy tam są bardzo pomocni i można zwrócić się w razie wątpliwości do nich w każdej chwili, wypłata wynagrodzenia zawsze jest na czas co niestety bywa różnie w przypadku innych firm.

Gość Kwiatkowa

Wyjeżdżam z HilfeMed już któryś raz. Mają duże stawki, płacą na czas i można do nich zadzwonić o każdej porze.

Gość Gość2

Pracuje w firmie Aterima med i wszystko jest ok. 

Gość zio39

Ja polecam Schwester Pflege. Wcześniej jeździłam z większymi firmami ale okazuje się, że mniejsza firma lepiej dba o interesy swoich pracowników i więcej płaci. To było ciekawe odkrycie, dzięki niemu zarabiam prawie 300 euro więcej. 

Gość Maria

Na rynku jest sporo firm jednak ja uważam że lepiej postawić na wybór jakiejś sprawdzonej agencji. Ja np wyjeżdżam z Goworkiem już od paru lat i nawet nie myslę zmieniać. Oferują bardzo dobre warunki i bonusy a dla swoich stałych pracowników mają też fajny program lojalnościowy w ramach którego można otrzymać różne produkty z Ochnika. Sama dostałam bardzo ładną kosmetyczkę 🙂 Jak ktoś szuka pracy to bardzo polecam 

Gość gość

a praca bez języka? mozna tak ?

Gość Aga

Szukałam pracy jako opiekunka a że z językiem u mnie było ciężko bo potrafiłam tylko podstawowe zwroty to znalezienie pracy nie należało do najłatwiejszych. No ale udało się zaczęłam współpracować z Arche procare. Bałam się strasznie przez jakiś czas ale szybko oswoiłam się z językiem, z każdym dniem było coraz lepiej. Teraz już nie mam problemów z komunikowaniem się z innymi :)

Gość gfgfgf

chodzi o p;odcieranie tylka staremu SS- manowi ?

Gość Elen
Dnia 30.05.2019 o 13:56, Gość Maria napisał:

Na rynku jest sporo firm jednak ja uważam że lepiej postawić na wybór jakiejś sprawdzonej agencji. Ja np wyjeżdżam z Goworkiem już od paru lat i nawet nie myslę zmieniać. Oferują bardzo dobre warunki i bonusy a dla swoich stałych pracowników mają też fajny program lojalnościowy w ramach którego można otrzymać różne produkty z Ochnika. Sama dostałam bardzo ładną kosmetyczkę 🙂 Jak ktoś szuka pracy to bardzo polecam 

Również wyjeżdżam z Goworkiem. Uważam że warto ich sprawdzić bo rzeczywiście warunki mają bardzo dobre. Warto zajrzeć na ich stronę z ogłoszeniami.

Gość Marika

Jeżeli ktoś z was jest z Poznania i szuka takie opieki 24 h to polecam skontaktować się z nimi  - Elżbieta Janas Dobra Opieka 24 w Poznaniu ulica Dworska 9/309 tel tel. 574 483 234 e-mail: elakaja@outlook.com. Korzystaliśmy z ich usług kiedy moja mam była  po operacji glejaka mózgu i nie mieliśmy takiej wiedzy jak opiekować się osobą leżącą pod względem - karmienia, mycia, pielęgnacji w taki sposób , żeby nie zrobić krzywdy lub nie przyczynić się do nadwyrężenia siebie samego. 

Gość Sylwia

Znam tą firmę z Poznania i korzystaliśmy z ich oferty jeżeli chodzi o opiekę nad osobami starszymi.  My korzystaliśmy z tej pomocy kiedy moja mama była po operacji. 

Gość Anna

Wyjeżdżam raz na jakiś czas do pracy z pomocą portalu dobrasztela.pl zawsze znajdują ciekawą ofertę, dzięki której mogę podratować rodzinny budżet.