Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszla mamusia

Tobiasz-to imię dla mojego synka, a rodzina krytykuje

Polecane posty

Gość przyszla mamusia

Za miesiąc poród, jeszcze zanim zaszlam w ciąze chcialam miec synka Tobiaszka. Wiecie, takie gadanie o imionach. Męza namowialam ale teściowa powiedziala tak: mi się to kojarzy ze starym dziadkiem. Moja mama tez przeciwna, chcialaby macka lub tomka, lub michala. Naprawde takie straszne to imie?

to bedzie dziecko twoje i twojego meza.wy decydujecie jakie imie dla dziecka . mama i tesciowa moga sobie chciec.

Gość a może Nabuchodonozor
albo Światopełk ? Koniecznie chcesz zeby z syna śmiali się w szkole ?

Tobiasz kojarzy mi się z cyganami ale to ładne imię i to rodzice decydują o tym jakie wybrać dla dziecka a innych trza olać po prostu i się nie przejmować

Gość IMO13829
Niecodzienne...i tak - będzie wyśmiewany w szkole dzięki mamusi.

Gość IMO13829
vlekkenduivel - nie "kretyn", tylko dzieci, a dzieci są okrutne.

moja corka ma tez imie jak ja chcialam i nikt sie nie smieje.;(

Gość Michałkichał!
U nas był jeden Wolfgang. Nie przypominam sobie, aby był on zanadto wyśmiewany. Takie bzdury piszą chyba posiadacze najbardziej banalnych imion.

IMO> dzieci są bardziej tolerancyjne niż nam się wydaje. To dorosłe skretyniałe czerepy uczą ich niewłaściwych zachowań w stosunku do innych. Zresztą teraz jest tak wiele rzadkich imion w obiegu -tych nowych zza oceanu i tych starych po babci- że nie są już taką sensacją. A jeżeli jakieś dziecko nabija się z imienia innego to wierz mi, nauczono je tego w domu. Ponad 25 lat temu po podwórku biegała dziewczynka o imieniu Ramona. Dla dzieci problemu to nie stanowiło. Dla niektórych dorosłych tak.

Mam w rodzinie Tobiasza teraz to już dorosły facet.Nikt nigdy nie robił z tego imienia problemu.Był Tobi teraz jest Tobiasz. Bardzo ładne imię:D

Gość przyszla mamusia
dla mnie też to jest normalne imię, malo spotykane ale normalne. Tesciowa krzywo patrzy. Mam wrazenie, ze bedzie zla do konca zycia

Powiedz teściowej, że miała już swoją szansę. Urodziła, nazwała i wychowała. Teraz wasza kolej, Twoja i męża, i niech wam nie wchodzi w paradę. A imię naprawdę fajne ;)

Gość A,N.ALI i ZAtOr,. .
tak niech nie wchodzi ....

W szkole będą się śmiać!!! Nikt nie każe Ci nazywać Maciek albo jakieś inne imię, noszone przez 10000000 chłopców, ale nie bierz takiego przypałowego.

Gość przyszla mamusia
racja, ale już przez te komentarze sama zgłupiałam i się zastanawiam, czy to na pewno normalne imię.

Gość baju baju baj
Kobieto Ona moze sobie być zła... To twoja decyzja, nie dziwiłabym sie jej jakby imie było naprawde dziwne, albo prześmiewcze albo z jakiejs mody na sukces:D znam Tobiasza 24 - letniego chłopaka... Super facet:)

Gość przyszla mamusia
tak? to jakie? Wydaje mi się,ze jest normalne a te komentrze nie dają mi spokoju

Gość baju baju baj
I nigdy nikt nic nie powiedział na jego temat... Na temat imienia oczywiście... Znajomi nazwali synka Teodor... To wszystkim z myszą sie kojarzy i w ogóle takie jekieś przedwojenne:)

Gość baju baju baj
Imię jest ładne wyjątkowe a nie oklepane... przynajmniej nie będzie się oglądało 5 chłopców jak zawołają w klasie. Pamiętam u mnie w klasie było 4 Piotrów:D Tobiasz - imię pochodzenia hebrajskiego, od wyrażenia tobijjahu oznaczającego "Bóg jest moim bogactwem" a co na to twój maż??

Gość przyszla mamusia
racja, to moje dziecko i męza to my jesteśmy rodzicami.Ale jak czytam wypowiedzi ,ze to krzywdzące imie to pojawiają się wątpliwości. Ale zostane przy swoim i bede miala Tobiego:-)

Gość moim zdaniem imie
jest ok. nic dziwnego w nim nie widze.ani tym bardziej smieszego czy obrazliqwego. kazdy ma inny gust. mi sie np nie podoba imie grazyna, sylwia, marzena i to nie oznacza ze smieje sie z kogos kto ma tak na imie

Gość przyszla mamusia
mąz kręci nosem ale go przekonalam, przyznam szczerze,ze tesciowa ma na niego wpływ, to synuś mamusi i ona przedstawia mu z kazdym razem swoje racje. I szerze to już widzę to wtrącanie się, gadanie. Bo co innego pomoc a co innego krytyka

Imię dość rzadkie ale nie krzywdzące, bez przesady. Do tego zwyczajnie ładne. Tutaj siedzi masa histeryczek, nie trzeba przejmować się wszystkimi opiniami ;)

Gość Michałkichał!
Daj mu na imię Tobiasz!

ja tez zawsze chcialam miec tobiasza, ale mam 2 coreczki. imie bardzo ladne, ale ostatnio poznalam jednego tobiasza i straszny gbór, władczy. poczytaj cos o tym imieniu jaki charakter maja ludzie a pozniej sprawdz z osobowoscia w znaku zodiaku. zeby mu sie charaktery nie gryzly.

Gość bhamber
Jest Tobik w bajce Tomek i przyjaciele. Był taki aktor Zdzisław Tobiasz, więc wszystko jest dla ludzi :)

Gość Angelaaaaa
Tobiaszek to, Śliczne imię , Mam chrześniaka i Tym imieniu , i każdemu się podoba , Nikt się z Niego nie śmieje :) Ja Na Twoim miejscu Dałabym mu takie imię . :)