Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość effy.

czy zapraszać 16-latke z osobą towarzyszącą ?

Polecane posty

Gość oko2
Sytuacja trudna. Prawdą jednak jest że zapraszając 16-stkę z osobą towarzyszącą można dopatrzeć się tylko jednego plusa; kuzynka będzie miała z kim się bawić, jeśli nie będzie nikogo w jej wieku. Za to więcej jest minusów: - dodatkowy koszt - obca osoba której nikt nie zna (może rozrabiać bo niekoniecznie uszanuje wesele obcych dla niego osób) - niepełnoletni bez opieki (może się upić i różnie zachowywać, a trzeba też brać pod uwagę powrót do domu) - nie ma co liczyć że dołoży się do prezentu Jeżeli już zdecydujecie się taką osobę zaprosić, bo zależy wam na dobrym samopoczuciu kuzynki, jeśli jest on niepełnoletni, niech rodzice dziewczyny oświadczą że biorą za tego chłopaka odpowiedzialność. Niech oni zdecydują i na nich spada odpowiedzialność za ewentualne szkody i samopoczucie córki.

Gość gość
ja majac 16/17 lat dostawałam zaproszenia z osoba towarzyszącą. Majac 16 lat od ponad roku byłam w związku i czułabym się bardzo pokrzywdzona gdybym została zaproszona z rodzicami sama. Chodząc na wesela ZAWSZE po połowie z chłopakiem składaliśmy się na prezent, to było ładnych kilka lat temu i zazwyczaj dawaliśmy oboje po 150zł za co kupowalismy prezent i po problemie

Gość gość
My zapraszamy z os tow osoby powyżej 18 roku życia

Gość gość
ja bym zapraszał bez, po 18 to już innaczej

Gość gość
zapytaj rodziców tej młodej osoby