Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość martaa;)

Jaki stanik?(68 pod i 78 w biuście)

Polecane posty

Gość martaa;)

Jaki powinnam nosić stanik, skoro mam 78 cm w "biuście" i 68 pod . Dodam, że mam 14 lat ;//. Obie piersi mają nierówną wielkość

Gość evitkaxs
65A, przy mniejszej piersi skracasz bardziej ramiączko i ewenualnie dodajesz małą wkładkę.

zapytaj głaszczkę lepiej ona jest oblukana w te klocki i na pewno nie doradzi ci 65A tylko 65D prędzej.To są staniki takie które nie zniszczą ci biustu.A wszystkie te które mają rozm np 70A,BCitd to tandety.Kupuj bieliznę z rozm 65DEF lub 70DEFitd.z rozmiarami brytyjskimi.co do ramiaczka to ja bym raczej wydłuzyła a nie skróciła bo jak skrócisz to pierś wyda się jeszcze mniejsza(bez wkładki)

Gość evitkaxs
65d jest od 84 cm w biuście ;) A ramiączko przy mniejszej piersi się skraca: http://forum.gazeta.pl/forum/w,32203,120206499,120636510,Re_78_98_misia_50.html "Generalnie przy różnicy wielkości piersi o jeden rozmiar dobieramy przeważnie stanik do większej piersi, a w mniejszej albo silniej naprężamy ramiączko, albo dokładamy wkładkę, albo nie przejmujemy się lekkim luzem w miseczce."

Absolutnie nie polecę 65F na takie wymiary. Nigdy nie powiedziałam, że nikt nie nosi rozmiarów 65A, 65B, bo wiele dziewczyn takie nosi lub powinno nosić. Nie zawsze po zmianie rozmiaru z 75A robi nam się 65E. :) Zacznij od 30(65)B brytyjskiego (np. marki Pour Moi, Audelle (Lepel), Discover Mademoiselle) Z polskich 65A (Dalia, Milena, Samanta, Ewa Bień) ale polskich raczej nie polecam, polscy producenci dopiero zaczynają poszerzać rozmiarówkę, więc kiepsko jeszcze z jakością. Z polskich możesz spróbować staników Ewy Michalak (www.ewa-michalak.pl), ale rozmiar musisz wyliczyć na stronie lub najlepiej mailowo poradzić się samej pani Ewy. Proponuję zajrzeć na balkonetka.pl, zarejestrować się i przejrzeć katalog, jest wiele dziewczyn o podobnych wymiarach. No i pamiętaj, że wymiary to nie wszystko, ważny jest kształt biustu i nasza indywidualna budowa. W rzeczywistości możesz potrzebować rozmiaru więcej lub mniej. Jeżeli teraz w miskach dobre jest na Ciebie 70B, tylko obwód jest za luźny, to 65A będzie na pewno za małe. Najlepiej byłoby, gdybyś poszła (najlepiej z mamą) do jakiegoś sklepu z mapy: http://stanikowamapa.prv.pl/ i tam pomierzyła. Zastanawiam się tylko, czy jest sens, abyś kupowała drogie staniki, jeżeli biust w każdej chwili może Ci urosnąć. W Twoim przypadku najlepiej by było, gdybyś ustaliła swój rozmiar właśnie np w sklepie, nawet bez kupowania tam, a potem kupowałabyś np na allegro coś w tym rozmiarze za 20-30 zł. Da się, tylko trzeba polować :)

Gość ale jej kity wciskacie
ja mam pod biustem 67 w biuscie 80 i nosze 65 D gdzie tez jest zle dobrany bo pod biustem za luzno a miseczka za mala wiec powinno byc 60 E tylko ciezko znalezc

Spójrz, co napisałam: "No i pamiętaj, że wymiary to nie wszystko, ważny jest kształt biustu i nasza indywidualna budowa. W rzeczywistości możesz potrzebować rozmiaru więcej lub mniej" Więc nie wykluczam, że 65D będzie na nią złe. Z tabelki wychodzi jej 65A/B więc od tego powinna zacząć szukać. Ja mam wymiary 66/84 i też noszę 65D więc powinnam powiedzieć, że Ty to najwyżej 65C. Ale ja wiem, że biusty się od siebie różnią, różnią się od siebie też staniki, jeden jest standardowy, jeden rozciągliwy, jeden ścisły, jeden dużomiseczkowy, jeden małomiseczkowy. Dlatego mam staniki od 60E, poprzez 60DD, 65D, DD do 70C i wszystkie są dobre. Nie wiem o jakiej rozmiarówce mówisz, ale jeżeli w polskiej na Ciebie miseczka jest w tym 65D za mała, a obwód za luźny, to nie 60E, a 60F z tego modelu byłoby dopiero na Ciebie dobre. Co nie znaczy, że 60F to Twój jedyny rozmiar, bo np brytyjskie 60F byłoby za duże, a np Effuniakowy strapless były za duży i za ciasny.

Gość martaa;)
eehh dużo tego ;d. Ja do tej pory nosiłam "0", ale piersi nie za fajnie w tym wyglądają, wiszą i wgl. Głaszczka, a gdybym spróbowała coś z tego sklepu: www.key4u.pl ? Jaki rozmiar?

rozumiem ze sie skraca ramiączko by nie było luzu z tym sie zgadzam ale jesli je skrócimy to wtedy ktos kto spojrzy na nas bedące juz w bluzce bedzie widział że mamy nie równe piersi bo ta po której skrócone ramiaczko wyda się wyzej umieszczona.Wiem bo widziałam tenefekt

głaszzko ja przykładowo podałam rozmiarówki brytyjskie,ja jej nie radziłam takich biustonoszy to po pierwsze po drugie co innego pisałas na forum pt jak powiekszyc i ujedrnic piersi.tam pisąłas że miseczka ABC itd nie istenieje,juz zapomniałas .Określ się głaszczko czy jest tak czy inaczej bo mieszasz że ja potencjalna klientka juz nie wiem jakiego biustonosza miałabym szukać

Key nie ma niestety nic ciekawego w swojej ofercie. W obwodzie 65 tylko miseczka AA. Nie wiem, jak ona by na Tobie leżała, ale obwód byłby za luźny. W rozsądnych cenach na allegro jest coś takiego: http://moda.allegro.pl/ms-30b-65b-i1628009174.html http://moda.allegro.pl/la-senza-biustonosz-rozowy-65b-30b-i1639746701.html http://moda.allegro.pl/ms-30b-65b-paski-bialo-czarny-koronka-nowy-i1633287256.html http://moda.allegro.pl/la-senza-slodki-staniczek-dziewczecy-rozm-65a-i1630636104.html Ale ciężko określić, który z nich byłby dobry. Dlatego radziłam przejść się z mamą do dobrego sklepu i chociaż sprawdzić, jakie rozmiary na Ciebie pasują, bo jak kupisz w internecie zły, no to wyrzucisz pieniądze w błoto.

Dobrze dobraną miseczkę A będzie ciężko znaleźć np przy obwodzie 80, ale 65A jak najbardziej istnieje. Nie pamiętam co pisałam akurat w tamtym wątku, ale jeżeli któraś napisała, że nosi załóżmy 80A z wymiarem pod biustem poniżej 70, to na pewno nie przeskoczy na 65A, bo to ponad 3 miseczki mniej. Każdemu staram się doradzać indywidualnie i jeżeli dziewczyna ewidentnie ma wymiary na 65A/B, to nie będę kazała szukać jej 65F, i to samo w drugą stronę, jeżeli ma wymiary na 65F, to nie może chodzić w 80B. :) A Tobie proponuję po prostu kupić coś na swoje wymiary, a nie na szał na duże miseczki :) Prawdą jest, że większość dziewczyn nagle z "B" robi się "E", ale malutkie biusty, dla których 70A jest za duże i za luźne, ale noszą, bo to najmniejszy rozmiar w sklepie, dobrze będą czuły się w 65A.

hej, ten temat nie jest taki prosty. polecam zagłębienie się w lekturę bloga stanikomania.pl i przejrzenie forum lobby biuściastych na gazeta.pl. Jesteś bardzo młoda - dobrze więc od początku znać podstawy prawidłowego doboru biustonosza, aby nie zdeformować sobie biustu (np. stworzeniem wałków na plecach, w okolicy łopatek). Dobrze też iść do profesjonalnego sklepu gdzie tzw. brafitterka pomoże dobrać biustonosz - adresy sklepów na lobby biuściastych :) POWODZENIA!

Sama mam cztery staniki w rozmiarze 70C, więc nie mogłam powiedzieć, że C nie istnieje :) Mogłam powiedzieć, że nie istnieje ABC przy dużych obwodach (80, 85, 90, 95), wykluczając w tym staniki Ewy Michalak, bo u niej i 80B się zdarza, ale to tylko i wyłącznie u niej. :) Nie istnieje 85A, bo taka przykładowa pani musiałaby mieć około 95cm pod biustem i 98 w biuście :) Aby standardowa 85tka pasowała, potrzeba sporego zaniżenia, bo to spory obwód pod biustem, więc i więcej tłuszczyku. Stąd okolice 95cm pod biustem dla obwodu 85. A wymiar w biuście jest wzięty z tabelki - 85A jest na 98cm w biuście. Biorąc pod uwagę to, że te 95 pod biustem to sporo tłuszczyku, a większe panie mają zazwyczaj większe piersi, raczej niemożliwe jest, aby nasza przykładowa pani 85A istniała z 98cm w biuście i 95 pod :)

Co do asymetrii. Jeżeli jest ona naprawdę duża, to dobieramy stanik tak, aby był lekko za mały na większą pierś i lekko za duży na mniejszą. Przy niedużej asymetrii wystarczy wkładka (jeżeli biustonosz ma na nią miejsce) lub właśnie skrócenie ramiączka. Sama mam małą asymetrię, i jeżeli można, to wkładam wkładkę, a jeżeli nie, to ściągam bardziej ramiączko i nie wygląda to głupio, bo przy małej asymetrii tego nie widać.

głaszczko dziewczyny w tamtym toipiku pisały ze cyt.ja mam biust w rozm A lub ja mam biust w rozm B a ty napisałaś cyt kochanie taki biust ie istnieje .zajrzyj i poczytaj .Co do miseczek to również podobnie pisałaś .Kto nie wierzy niech sam zajrzy na topik 'jak poiwekszyc i ujedrnic piersi'tylko ze trzeba by siue cofnac do tyłu o kilka stron

Oczywiście, że nie istnieje "biust B" bo każde B jest inne :) 60B i 75B to zupełnie inne biusty, zupełnie inne wymiary, więc nie można mówić, że ma się biust A B C D E F. Tak samo jak nie istnieje B, nie istnieje E, G ani K. Literka bez cyferki, to nie rozmiar, o to mi chodziło :) 65B jak najbardziej istnieje, tak jak i 70E 60G i 75K. Poradziłam Ci poczytanie i uświadomienie się, bo ktoś noszący dobry rozmiar nie powie, że ma "B", osoba "uświadomiona" wie, że samo B nic nie znaczy. Bardzo łatwo odróżnić kogoś, kto zna się choć trochę na brafittingu, a kobietę, która nie ma o tym pojęcia. :)

Po słowach "mam A/B/C" już wiadomo, że dziewczyna nie nosi dobrego stanika, dlatego w takich przypadkach sugeruję poczytanie, pooglądanie, zmierzenie się.

Tak jeszcze żeby była jasność. Nie istnieje "biust B" ale biust o rozmiarze z literką B (60B, 65B, 70B, 75B) już jak najbardziej tak. Ciężko byłoby tylko znaleźć kobietę noszącą dobrze dobrane standardowe 85B (Literki ABCDE same w sobie oznaczają różnicę między wymiarem w biuście, a obwodem stanika. B to mała różnica między wymiarami w biuście a pod biustem (ok 14cm) i jeżeli w przypadku szczupłych osób zdarza się ona często, to w przypadku grubszych już nie, bo coraz bardziej zaniżamy obwód pod biustem i obwód realny jest dużo większy).

no a zaużmy że ja kupuje biustonosz 85B i miseczka jest na mnie przymała oraz źle leży to czy powinnam kupować 85C?czy np 80C lub 'D.Mam na mysli grube push up bo mysle ze i wsród takich rodzajów potepianych przez ciebie,również można dobrać dobry stanik ,no musi byc taka mozliwosc ze mozna dobrac odpowiedni stanik tak sadze.Jak sie upre że chce właśnie tego rodzaju bielizne to co bys doradziła?jelsi to 85B nie leży odpowiednio?mam wziac wiekszą miseczkę?

Zacznijmy od obwodu. Jak leży ten obwód 85? Zapięcie wędruje do góry czy leży poziomo, równolegle do podłogi? Jeżeli podciągniesz ramiączka, to obwód zostaje poziomo, czy jedzie do góry? Jeżeli podniesiesz ręce, zrobisz kilka skłonów i wymachów, biust pozostaje na swoim miejscu czy wypada z miseczek i musisz z powrotem naciągać stanik na piersi? Jeżeli wygarniesz biust spod pach i umieścisz cały w miseczce, to biust zostaje na miejscu, czy po kilku ruchach ucieka? Prawidłowo dobrany obwód leży poziomo, po podciągnięciu ramiączek zostaje w miejscu, nie przesuwa się, po podniesieniu rąk nic ze stanika nie wypada, możesz wygarnąć cały biust spod pach i on zostanie w miseczkach. Jeżeli Twój obwód nie trzyma dobrze, to zmierz się ciasno pod biustem na wydechu i wtedy zobaczymy, co będzie dla Ciebie dobre. Jeżeli obwód jest dobry i trzyma na mur beton, ale po wygarnięciu biustu wylewa się on z miseczki, należy sięgnąć po większą miskę, w Twoim przypadku 85C lub 85D. Pamiętaj, żeby przy zakładaniu biustonosza wszystko dokładnie wyciągnąć spod pachy. Dobrze dobranych push upów nie potępiam, sama mam jednego ;) Ale to jest jeden pośród kilku innych staników, a mam i całkiem miękkie, i lekko usztywniane, i mocno :) Dobrze dobrany push up noszony sporadycznie nikomu krzywdy nie zrobi. Ale zły push up noszony non stop po prostu niszczy i deformuje biust, spych go pod pachy i dlatego wydaje Ci się go tak mało. Też kiedyś nie rozstawałam się z push upem, a teraz dzięki ścisłemu obwodowi, wszystko co kiedyś miałam pod pachami, mogę umieścić w miękkiej miseczce i mam ten sam efekt, co kiedyś w push upie :) Tylko że kiedyś tą przestrzeń wypełniała gąbka, a teraz wypełnia ją mój biust, który w końcu jest na swoim miejscu. :)

Gość pppppaaaaaaaa
q

Z tego co piszesz to raczej powinnam z większą miseczką kupić.Jak zapne ten 85 B ciasno,na ostatnie zapięcie to jest dobrze ,nie przesuwa się.Wierze że dobrze dobrany biustonosz może zdziałać cuda.Dobrać idealnie taki biustonosz to jest sztuka i trochę zawracania głowy z tym jest niestety

Wiesz ten mój stanik to bardziej mi gniecie boki piersi niz je z ciąga do środka z pod pach,to chyba znaczy ze miska jest za mała?

W takim razie weź stanik o węższym obwodzie i zapnij go najluźniej. Gdy się rozciągnie, będziesz mogła przepiąć go ciaśniej i posłuży Ci na dłużej. Miseczka w 85B jest na pewno za mała, ma też za wąskie fiszbiny, jeżeli mówisz, że gniecie Cię w bok. Spróbuj zmierzyć 80D, a może i 80E. Pamiętaj tylko o porządnym założeniu stanika: http://stanikomania.blox.pl/2009/02/Jak-zalozyc-stanik.html A szukając stanika wybierz się najlepiej do któregoś ze sklepów z mapy: http://stanikowamapa.prv.pl/ Będziesz mieć pewność, że zostaniesz profesjonalnie obsłużona i nikt nie wciśnie Ci czegoś, co nie pasuje. :)

Gość a ja tez moge prosic o pomoc ?
pod biustem 65 a w jakos 79 cm:)

Gość spaaaaaaaaaaaaaaam
paulina32, won z tym spamem :o