Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gorączka u 5 latka

czy można wyjść na podwórko z dzieckiem, które ma gorączkę?

Polecane posty

Gość gorączka u 5 latka

mam 5 letniego syna, mieliśmy jechać na grila dzisiaj ale dostało teraz 38 gorączki, podałam syrop na gorączkę, dziecko twierdzi, że czuje się dobrze, nic go nie boli itd. zachowuje się też normalnie. Nie wiem co robić, nie chcę go rozłożyć ale może pobyt na świerzym powietrzu gdzie jest bardzo ciepło nie zaszkodzi mu, co myślicie?

Gość mimoza wielka
jesli nie ma goraczki to mozna wyjsc, jesli jest - zostac w domu. jesli uwazasz, ze goraczka wroci - zostan.

Nie zaszkodzi. Mi w tym wieku to wręcz pomagało.

Gość załamana jestem
Wydaje mi się,że nie . Nie wiadomo co z tej gorączki może wyniknać,ja bym dziecka nie wzięła .

Gość TRRYYGF
NIGDY W ZYCIU!!!!!!!!!!! Tym bardziej jeszce dziecko bedzie pozostalych zarazac- nie bądź hipokrytą i egoistką :(

Gość Mędrzeckurnaskądśtam
Jak ma 38 stopni gorączki, to ma wypoczywać. Jak byłem mały, to też zawsze mówiłem, że czuje się dobrze, mimo, że byłem chory. Chyba, że miałem wtedy iść do szkoły. Rady dziecka są z reguły mało obiektywne.

Gość mama gdzieś tam daleko....
nie wychodzić!!!!!!!

Gość Mędrzeckurnaskądśtam
Kurwa, pamiętam za czasów szkolnych, jak jakiś fąfel, jeden z drugim, przychodził cały zasmarkany na lekcje, to zawsze i mnie się oberwało.

Gość weź sie dziecku
daj wylatać to wypoci chorobe.

Gość alooooalooo
"i będzie cyrk " - to niech sobie cyrk odstawia. A jakby chciał skoczyć z dachu i też by cyrk odstawiał to też byś mu pozwoliła ? Moja trzylatka też teraz cyrki odstawia,ale z innego powodu ale staram się jej nie ustępować . Kiedyś jak się opiekowałam dzieckiem to była identyczna sytuacja. Dziecko stan podgorączkowy,matka pielęgniarka a dziecko na plac zabaw chciało iść . Ale matka się nie zgodzila,dziecko w ryk no i zostało w domu . A z gorączki wyszło zapalenie oskrzeli :O

Gość upppppkakakaa
yuuu

kochana jak jest ciepło to spokojnie idź weź leki na gorączkę w razie czego będzie się źle czuł położysz go pewno będzie miejsce ?

Gość taka sobie jedna ja ....
możesz spokojnie wyjść jeśli gorączka spadnie, mój nie raz z gorączką biegał po dworzu i jakoś mu to nie zaszkodziło, nawet latem jak kiedyś miał anginę i gorączkę to lekarz dał antybiotyk i pozwolił jechać nad morze, zmiana klimatu synowi bardzo dobrze zrobiła. To nie te czasy gdzie karzą leżeć w łóżku i nie wychodzic z domu, jeśli mały poza tym się dobzre czuje to możesz spokojnie z nim iść, dopilnuj tylko aby się nie spocił, jak to dzieci lubia poszaleć. Jeśli będzie miał być chory to i tak będzie nieważne czy go weźmniesz czy nie:)