Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marica ta od F16

Czy 47 kg przy wzroście 160 cm to dużo?

Polecane posty

Gość Marica ta od F16

Ważąc tyle czuje sie potwornie gruba. A inni mówią mi, że jestem ok lub za chuda. Jak wy uważacie? Ja sadze że po prostu chcą mnie pocieszyć wiec pytam i chciałabym żebyście obiektywnie odpowiedzieli :)

ja tez mam 160cm i marze o 45kg. warzac 55kg dalej bylam dosyc kragla. to zalezy od figury ja np jestem dosc szeroka w biodrach i wydaje mi sie ze z 45kg wygladalabym przyzwoicie. ogolnie 47 jest niedowaga o czym pewnie wiesz, wiec nie jest to duzo

Gość Marica ta od F16
Tangeska, ja marzę o jakichś 42, 43... Myśle że dopiero wtedy wygladalabym szczupło i atrakcyjnie... Masz racje, wszystko zalezy od budowy.

Gość nie wyglądałabyś bo
ja waże 41/162 i wyglądam jakbym miała się przewrócić.45 kg to minimum

kazdy wie w jakiej wadze czulby sie najlepiej ale trzeba pamietac zeby nie przesadzic.. wiesz jak 43 to 40 potem 38 nastepnie 35.. bo jednak doszlam do wniosku, ze faceci wola bardziej kragle laski- nie z nadwaga ale takie zdrowo szczuple nie chude;)

Gość Marica ta od F16
Własnie w tym jest problem- jak zachować piersi, a pozbyć sie tluszczyku z brzucha i ud? ;) Nie wygladalabys bo, Myśle że gdybym zeszła do tych 42 kilo byłabym zadowolona...

Gość Do Mrici
Moja droga, minął już czas i moda na kościotrupy, jest wręcz zakaz odchudzania.Wg pobieżnego wzoru to przy tym wzroście idealna waga to 60kg, w górnej granicy normy65 a w dolnej 55 Wg bardziej dokładnego wzoru twoje WMC=16,7 a jest to wynik dla anorektyczek!!!!!, gdyż norma to 18,5 -25 Waga zależy od wzrostu, budowy, wieku i trybu życia każdego z nas. Zależność od wzrostu charakteryzuje Wskaźnik Masy Ciała (WMC), bardzo przydatny do szybkiego określenia, czy i jaką mamy nadwagę. Każdy może wyliczyć własny WMC, dzieląc dwukrotnie liczbę kilogramów swojej wagi przez wzrost, wyrażony w metrach. Jeśli na przykład ważę 79 kilogramów i mam 1,80 metra wzrostu , dzielę 79 przez 1,80 i otrzymuję liczbę 43,9. Wynik, czyli owe 43,9, dzielę raz jeszcze przez 1,80 - otrzymuję liczbę 24,5. Mój Wskaźnik Masy Ciała wynosi 24,5. Każdy, kto ma WMC wyższy niż 25, powinien zadbać o zmniejszenie wagi. Waga w granicach wskaźnika 18-25 jest uznana za prawidłową. Gdy wskaźnik kształtuje się w granicach 25-30 - mówimy o nadwadze. Powyżej 30 - o otyłości

Gość nie wyglądałabyś bo
bo mam nadczynność tarczycy i taka przemianę , że musiałabym jeść jak chłop na budowie.No kwestia gustu , ale pamiętaj ze pierwsze chudna cycki.I przy takiej wadze widać wszystkie kości.Seksowne to nie jest

Gość moim zdaniem na pewno
nie jest to dużo. Mniejsza waga przy tym wzroście to absolutnie za mało. Sama mam tyle wzrostu i bardzo drobną budowę - uważam że dla mnie przy mojej budowie 50-52 kg jest idealne. Trudno mi sobie wyobrazić kogos z wagą 42-43 kg przy tym wzroście - chyba że nieaktrakcyjna i wychudzoną anorektyczkę. Jeśli nie podoba Ci się Twoje ciało to ćwicz i rzeźb je ale absolutnie nie trać na wadze.

Gość Marica ta od F16
Do Mrici, nie jestem przecież anorektyczką...

no z tym jest problem bo z natury zawsze mialam miseczke A, a teraz to istna masakra bo na 1wszy ogien zawsze u idzie biust:/ a tylek najbardziej pokazny. choc i tak sie ciesze bo gdybym miala pokazne i tylek i biust to wygladalabym jak kaczka;D

Gość Marica ta od F16
Tangeska, ja mam miseczkę B i nie chciałabym własnie zejść poniżej A... A dupsko jak u słonia :(

do mirci, fu gdy wazylam 60 wygladalam jak klucha nie wspominajac o 65 wiec nie gadaj bzdur, ze sa to wagi prawidlowe. jak juz mowilam wszystko zalezy od budowy, kosci i miesnie tez waza

Gość jakie duzo czy ty na leb
upadla ??? ja waze 45 kg na 152 cm i jstem chuda kosic mi wystaja Jakbys wazyla 50-52 kg byloby ok

wy naprawde nie macie wiekszych problemow?? kobieta to jest szczyupla talia cyc i kragla pupa co wy z siebie robicie jakies slupy telegraficzne?? ile wy w ogole macie lat?? 15 ?? to jest normalne ze z wiekiem sie tyje i nabiera tluszczu tzw kobiecej figury

ja mam 19 dziecko i nie rozumiem po co ta dygresja o zmianie figury 45kg/152 musisz byc drobna skoro twierdzisz ze ci kosci wystaja. u mnie widac kazdy kilogram + 4kg bonusowe, ktorych nie ma na wadze

figury nie zmienie i nic nie poradze, ze caly tluszcz osadza mi w dolnych partiach ciala. wg ciebie juz nie jestem kobieta? glupie komentarze

Gość inkkkkkkkkkkka
mam 30 lat wzrost 157 waga 43,5 kg z zapędem do 45 kilo.Generalnie ważac latami tak mało to jak wkraczam w wagę ciut wieksza niż 45 lub nawet 45 jakos sie męcze sama ze sobą,coś mnie ciśnie,coś uwiera,peweni dlatego ze mam wszystckie ciuchy małe.Jestem bardzo srobnokoscista i każdy kilogram odkłada mi się w nogi i brzuch i robie sie pomału nieformatowa.

Gość inkkkkkkkkkkka
przy 157 wrosrt w okresie dojrzewania przytyłam do 55 kilo według bmi super waga a wyglądąłam źle ,nawet lekarze mówili o potrzebie schudniecia.Potem samoistnie schudłam i tak trzymam się conajmniej 10 lat.

tangeska no to duzo sie nie pomylilam jak dorosniesz i bedzies zkolo 30stki to zrozumiesz dzisiaj jestes jeszcze mloda i glupiutka z tymi 40stoma paroma kg na 160 cm wzrostu ale coz do wszystkiego trzeba dorosnac

nie obrazaj mnie to po pierwsze. po drugie, w ktorym miejscu napisalam ze waze 40+kg?

tangeska ja juz pisalam ile wazne i ile mam wzrotu takze czytaj uwaznie

Gość GN&ampo;a9;Rqueen
Jakie dużo czy ty na łeb, może wyrażałabyś swoje poglądy bardziej kulturalnie. Naprawde nikt nie potrzebuje tu wszystkowiedzacej obrazajacej każdego damy.

GN&ampo;a9;Rqueen nie no oczywiscie powinnam odpowiedziec ze 47 kg na 160 cm to stanowczo za duzo i dziewczyna powinna odchudzic sie do 40 kg a potem zadbac o miejsce w szpitalu nie dosc ze jest za chuda na bank to jeszcze ma jkis problem ze niby za duzo dlatego naprawde nie odeniam jej na zbyt duzy wiek bo jakby byla juz nieco dojrzalsza to by takich glupot nie pisala ale w pewnym wieku dziewczyny nie potrafia zaakceptowac tego ze staja sie kobietami rosna im tylki biodra itd i za wszelka cene chca dalej przypominac mala dziewczynke wiec 47 kg dla takich to faktycznie za duzo ale to juz sa problemy natury psychologicznej poogladajcie sobie vitalie tam jest masa ladnych zgrabnych dziewczyn ktore pieprza od rzeczy ze za grube odchudzaja sie i tylko krzywde sobie robia bo sa potem za chude i odpychajace ale jest dobrze bo wracaja do figury sprzed okresu dojrzewania zazwyczaj takie dziewczyny nie przkraczaja 20stki

Gość do koczkodanek
Czy 47 kg przy wzroście 160 cm to dużo? 20:42 Marica ta od F16 Ważąc tyle czuje sie potwornie gruba. ?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????? Niedziwota, skoro jesteś koczkodanem na suchych nogach z brzuchem jak beczka piwa, to każda waga będzie dla ciebie okropna nie z powodu wagi lecz wyglądu. Jeśli kobieta ma wszystko proporcjonalne to odrobina ciała więcej nie jest żadnym felerem. Po prostu jest więcej ciała do kochania.

Gość recepta na prawidłową wagę
Notabene, nie ma leków/sposobów cud na zdrowie,prawidłową wagę, zatem jedyną radą, to realizacja 5. punktów : 1.prawidłowe odżywianie, postudiuj dokładnie t. „Chudnij bez wyrzeczeń, „Zasady dietetyczne, W walce z chorobą i w profilaktyce należy wzmocnić organizm prawidłowym odżywianiem - najlepiej dietą surową warzywno-owocową http://www.wellness.pijnazdrowie.pl/artykuly/jedzenie_ma_znaczenie/ 2.wysiłek fizyczny-rekreacyjny na poziomie potu i sauna sucha raz/tydz. To i wiele innych wiadomości znajdziesz pod linkiem: WWW.vademecum.zdrowia.prv.pl 3.higiena w pełnym tego słowa znaczeniu 4.pozytywne nastawienie psychiczne, w tym trening autogenny wg Mironskiego, szczegółowo postudiuj temat z www pn.STRES 5. systematyczne oczyszczanie organizmu z toksyn, tu masz linki do filmów http://www.gerson.yoyo.pl/film.html http://www.youtube.com/watch?v=YsT6qNk8_qQ&fe ature=related

Gość GN&;ampo;a9;Rqueen
Jakie dużo czy ty na łeb, przecież ona napisała ci swój wiek. Po drugie nadal nie rozumiem czemu oceniasz osobę po wiekszosci. Nie mówię ze nie możesz wyrazić swojego zdania ale jesteś po prostu niekulturalna.