Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bellacosa12

połowa 6 tygodnia ciaży

Polecane posty

Gość bellacosa12

dziewczyny, to moja pierwsza ciąża, wtym tyg mam wizytę u lekarza, ale dzis czuję cały dzień takie dziobanie w macicy, jest to znośne ale czasem jak zadziobie to jakby prąd mnie tam przeszedł. co to może być?

Rozciągające się więzadła macicy i ogólnie powoli rozpychana macica przez hormony. Nie powinno być nic nadzwyczajnego a więcej dowiesz się u samego lekarza:)

Gość bellacosa12
czyli to zdrowy poniekąd objaw?

Gość bellacosa12
a jak rozpoznac skurcze?

Skurcze to pobolewanie i ciągnięcie brzucha w dół ale nie radze ci wogóle się tym zajmować i myśleć o tym bo podobne objawy są przecież przy rozciąganiu się macicy i ejj więzadeł więc się nie stresuj. Ja na początku ciąży od 5 tygodnia miałam bóle jak na miesiączkę , ciągnięcie w brzuchu i wiele innych więc sama widzisz:)

Gość bellacosa12
no ja tez mam takie często miesiączkowe albo lewy albo prawy jajnik, ale własnie myslałam ze kiedys sie to konczy a nie ze dochodzi cos nowego

Gdyby coś złego się działo to miałabyś plamienie i silne bóle albo też jedno albo drugie (czasem występuja osobno) Silne bóle mają też kobiety w zdrowo rozwijającej się ciąży a plamienie ( u mnie od 7 do 11 tygodnia ciąży) może być przejściowe i świadczyć o rewolucjji hormonalnej ( organizm się przestawia i dopiero uczy ciąży, także objawy są przeróżne i dopiero u lekarza dowiesz się co i jak:)

Gość bellacosa12
ok, ok mam nadzieje, ze wszytsko dobrze, dzięki