Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ertgikujyhrtgfws

problemy z trądzikiem... pomocy! nie wiem co robic ! wpadam w panike..

Polecane posty

Gość ertgikujyhrtgfws

Jestem przerażona..mam 17 lat i mam problemy z trądzikiem..byłam u dermatologa...nie pomógł mi...używam tylu róznych srodków...mydełka antybakteryjnego,toniku na tradzik,ostatnio słyszałam,że zielona glinka jest tez dobra to i ją sobie kupiłam,ale nic mi nie pomaga..tradzkim jak był tak jest..do tego zostaja mi po n im blizny ! boje sie,że później bede miała strasznie oszpecona twarz!:( miał ktoś tak w moim wieku? jak sobie z tym radziliscie? pomóżcie ! prosze !!!!!!!!!!!

Gość nie martw sie ja mam 26 lat
i problemy z tradzikiem od 11 roku zycia i coz nic nie pomaga ani masci ani kremy ani antybiotyki ostatni lekarz mi powiedzial ze tego nie da sie wylaczyc blizny przebarwienia tez mam takze powodzenia

Gość edsfscser
Ja miałam okropny trądzik.... ale odstawiłam te wszystkie maście i inne "cuda", po czym trądzik po prostu zniknął.... ale różnie to jest, nie wiem, czy tobie też to pomże.

Gość ertgikujyhrtgfws
no to mnie pocieszyłas... jestem z tego powodu na skraju załamania nerwowego.. fuck! przez takie gówno na twarzy chodze cały czas skrepowana..nie lubie jak ktoś sie dłuzej na mnie patrzy...jak ktoś sie nawet do mnie usmiechnie to mam wrazenie ze sie zmieje z tych swinstw na twarzy..załamka !

Gość kaczyn to patriota
cukier wywoluje tradzik

1. idz do innego dermatologa. 2. moze cos Cie uczula? np. cos z rzeczy ktroe jesz i nawet nie wiesz, ze to od tego... 3. kup sobie masc cynkowa. jest tania ok 2-3 zl i bardzo dobra

Gość ertgikujyhrtgfws
a skad wiesz,ze cukier wywołuje tradzik? do pindulka: 1.to w takim razie musze poszukac innego.. 2.no własnie ciezko wyczuć czy tak jest...jestem straszyn łasuchem..lubie słodycze,ale nie wiem czy to z tego powodu.. 3.ale ta masc cynkowa nie wysusza skóry prawda?

Gość iksowa
Nie jesc slodyczy, wysypiac sie, nie denerwowac sie, dbac o cere, myc, uzywac kremow do cery tradzikowe, nie przesuszac jej, zawsze dobrze nawilzać, pic drożdze, ziolowe herbaty, robic naturalne maseczki, teraz zaczyna sie lato, robic maseczki z ogorka, duzo chodzic po swiezym powietrzu (znowu sprzyjajace okolicznosci - lato) i wierzyc w cuda. oto przepis na tradzik!

Gość ertgikujyhrtgfws
niesadze zeby niewyspanie wpływało na tradzik..duzo ludzi sie nie wysypia i nie ma takiego problemu...słodycze spróbuje ograniczyc...o cere jak już mówilam staram sie dbac..

Gość klaudia4319
moze zle sie odzywiasz? czytalam ze na cere ma zly wplyw kawa, ostrepotrawy, fastfoody, dania w proszku, słodycze no i oczywiscie alkohol i fajki no a z tymi slodyczami to zalezy od osoby mi np nie szkodza na cere choc jem ich naprawde duzo

Gość iksowa
no zebys sie nie zdziwila, wiem co mowię, na cere i jej wygląd wplywa tyle czynnikow ze Ci sie i nie snilo!

Gość iksowa
jejku, kazdy ma swoj organizm, jeden zje 10 czekolad i nic mu nie bedzie, drugi zje cukiereczka i facjata obsypana ;/ po prostu mowie, lepiej ograniczyć się i juz! stres duzo wplyw na nasz wyglad ogolny!

Gość gutkanana
możesz jeszcze spróbowac tabletek antykoncepcyjnych. Wiele moich znajomych wyleczyło nimi trądzik. Ale za to możesz mieć przez nie inne skutki uboczne;/

Gość badałaś sobie poziom
oczywiście że brak snu ma wpływ na cerę! jednemu cera po prostu poszarzeje, a drugiemu nasili się trądzik, ma to ogromne znaczenie. idź do sklepu kup sobie krem typu alterra niebieski (on jest bezzapachowy, hipoalergiczny, bez żadnych świństw) oraz olejek z drzewka herbacianego (do stosowania punktowego) a także hydrolat z oczaru (rozjaśnia przebarwienia potrądzikowe oraz leczy trądzik). Dwa razy dziennie rano i wieczorem najpierw umyć buzię (tu polecam chocby physiogel), później hydrolat, jak się wchłonie to olejek, a później po odczekaniu kilka minut nałożyć krem. na efekty leczenia trzeba zawsze poczekać, ale już po paru dniach zobaczysz że zmiany nie są tak zaognione. pod warunkiem, że to nie jest czysto hormonalna sprawa 🖐️ ps. polecam, bo sama się leczyłam podobnie 🖐️ ps.2 unikać słodyczy i ostrych, wysoko przetworzonych produktów, zobacz czy będzie poprawa, jak nie, to możesz do tego wrócić, ale to też może być przyczyna

jeśli szkoda ci kasy na physiogel, ponieważ on kosztuje ponad 30 zł, to polecam http://esklep.rossmann.com.pl/product/386/Bielenda-zel-do-mycia-twarzy koszt widać jak na stronie. krem alterra (też rossmann) koszt w granicach 8-9 zł olejek z drzewka herbacianego (tea tree oil) w patece niecałe 10 zł hydrolat z oczaru ja kupuję a 15 zł i starcza mi na ponad miesiąc codziennego stosowania (można nabyć na biochemii urody)

Gość Zuzi@
drożdze - 1/4 takiej małej paczki zalewasz ciepłą wodą - tak do ok. pół szklanki i pijesz to 2 razy dziennie - spróbuj - po 2 tyg. powinnt być efekty

co na ten temat uważacie? bo nic nie napisałyście :O albo czy macie jakieś inne sugestie?

drożdże są też w tabletkach, mi one nie pomogły, nic mi nie pomagało, najróżniejsze leki, dopóki zupełnie nie wyeliminowałam z diety alergenów oraz nie zmieniłam kosmetyków na te bez świństw.

podnosze bo ciekawia mnie wasze metody

Gość ertgikujyhrtgfws
hmmm..weszłam dzisiaj i tak czytam..kurcze..boje sie ze zniszczy mi sie cera przez stosowanie tych wsyztskich masci,olejków itd ..do badałas sobie poziom? w jakim wieku jestes i czy tez miałas taki prblem ze nawet dermatolog nie mogł Ci pomóc?i kto Ci to wszytsko poradził?

Gość ertgikujyhrtgfws
up..

Gość ertgikujyhrtgfws
up...;(