Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmartwiona 21 latka

co to jert?

Polecane posty

Gość rrrrrrrrr
to ze ci sie okres spóźnia to jeszcez nic nie znaczy. ja mam 23 lata i wciąż nieregularne miesiączki, ostatnio prawie tydzień mi sie spóźniał. i czesto tez miałam tak ze jak po dłuzszej przerwie współżyłam to tez sie spóźniał. na poczatku sie martwiłam ale potem przywykłam. bądz cierpliwa

Gość zmartwiona 21 latka
rrrrrrr dziękuję ci za ta wypowiedź... Jutro już będzie tydzień kiedy okres mi się spóźnia, a od wczorajszej nocy mam takie wahania nastroju że szok! Prawie cały czas płacze z nerwów.

biały nierozciągliwy śluz to śluz niepłodny, występujący przed okresem, generalnie zaczyna sie parę dni po jajeczkowaniu. jesteś teraz zdenerwowana tym, że spóźnia Ci się okres, duży stres opóźnia okres, więc pewnie sama się nakręcasz, stąd też wahania nastrojów. koniecznie kup test ciążowy, najlepiej dwa. zrób to sie uspokoisz:) i zapisz się do gina, skontroluje ewentualną nadżerkę. a przede wszystkim - WYLUZUJ! będzie dobrze.

Gość zmartwiona 21 latka
nataszla a czy twoim zdanie mogę być w ciąży?? Ja zawsze przed okresem miałam wahania nastroju tylko że teraz nie wiem kiedy go dostanę i czy w ogóle dostanę:( to mnie chyba najbardziej dobija ciągle myślenie nad tym wszystkim:(

Gość Jmeagpkmd
Za bardzo się stresujesz i okres się spóźnia. Zrób test wynik pewnie będzie negatywny. Też kiedyś spóźnial mi się okres i jeszcze mąż mi powiedział że gumka pękła zrobiłam test wynik był negatywny a na drugi dzień dostałam okres bo przestałam się denerwować. Dodam jeszcze że okres mam nawet co 55 dni. Jak poprosisz w aptece to ci jakiś dadzą nie musi być jakaś konkretna nazwa. Ja robiłam pre test

Gość M.W.
Jmeagpkmd-konsultowałaś te cykle z ginekologiem?

Gość no nieźle
No nie, co za ludzie. Przejmuje się ewentualną ciążą a nie nadżerką i jeszcze nadmienię w tak młodym wieku. Rak szyjki macicy to mały pikuś, ciąża to co innego.

Gość nadżerka
idź do gina to może być nadżerka nic groźnego

Gość Jmeagpkmd
Konsultowałam. Moja ginekolog z czasów ciąży powiedziała że się ureguluje. Po 2 latach poszłam do drugiej. Dziwiło ja to że przed ciążą miałam regularne co 30, 31 dni raz w roku się zdarzył jakiś nieregularny. A po porodzie (miałam c.c.) mam co 25-55 dni. I tak już 3 lata. Hormony wyszły mi w normie powiedziała tylko że mam zrosty i na tym się skoczyło. Więc raczej to olala.

Gość wiedzialem
"Może nie miał miejszego penisa ale węższego... Myślisz że to od tego może spóźniać mi się okres?" :D

Gość zmartwiona 21 latka
Dziękuję wam za te odpowiedzi... Choć trochę się uspokoiłam.

Gość zmartwiona 21 latka
Czyli w ciąży raczej nie jestem? A ta biała wydzielina to dni niepłodnę?

Gość masz drożdżycę
pochwy kochana

Gość zmartwiona 21 latka
masz drozdzyce.... O co chodzi?

Gość zmartwiona 21 latka
Czyli przez to okres może mi się spóźniac?

Gość zmartwiona 21 latka
35636755 to moje gg jeśli ktoś mi może coś doradzić niech się odezwie. Dzięki

Gość zmartwiona 21 latka
Z moim okresem dalej nic:( ale skoro gumka nie pękła chyba nie mam co się martwić? Jakiś czas temu spóźnial się 19dni teraz mija 12dzień... Czekać jeszcze?

Gość zmartwiona 21 latka
Jest tu ktoś kto nie robi sobie jaj?

Dziewczyno do ginekologa marsz.I to juz.Bzdury piszecie.Otarcia owszem ale nieregularny okres moze byc wynikiem nadzerki lub przerostu.To sa bardzo powazne sprawy.Moja mama przez to ze nie chodzila do lekarza skonczyla w gorbie.

"Otarcia owszem ale nieregularny okres moze byc wynikiem nadzerki lub przerostu." Zaburzeń hormonalnych również.

Oczywiście :D Ja to proponowałam już dużo wcześniej, ale wydaje mi się, że autorka jeszcze nigdy nie była u ginekologa i się wstydzi. :o

Gość zmartwiona 21 latka
Ale to raczej nie ciąża?? No przyznam że nigdy nie byłam u ginekologa... Nawet nie wiem co ja mam tam mówić i w ogóle

Idzze i powiedz, ze chcialas sie zapisac na pierwsza wizyte. Po prostu. A test sobie mozesz kupic w kazdej aptece :P A ginekolog to nic strasznego :D

Gość no nieźle
Bywa i tak, że może być to najgorsze z najgorszych, czyli rak szyjki macicy. No cóż nie żartuję ani nie chcę nikogo na siłę straszyć. Zdarzyło mi się jednak leżeć na sali z bardzo młodą dziewczyną w bardzo widocznej ciąży z podejrzewniem raka szyjki macicy. Cytologia IV. Osobiście byłam w szoku, nie wiem co sie teraz dzieje z ta biedną dzieczyną, mam wielką nadzieję że urodziła i że się leczy i wyjdzie z tego obronną ręką. Jak dla mnie było to takie straszne, że teraz nie mogę przejść obojętnie nad bezmyślnością autorki topiku. Proszę, idź do lekarza, wybierz na pierwszą wizytę kobietę i przekonasz się, że nie jest to takie straszne.

Gość zmartwiona 21 latka
Tylko że ja zawsze miałam nieregularny cykl... Znajomi mówią że ginekolog z naszej przychodni jest miły i w ogóle wszysto dobrze tłumaczy a kobiety są nie delikatne... W sumie w mojej okolicy nie ma kobiet ginekologow.

Ja zawsze wolalam facetow. Sa chyba bardziej mili i delikatniejsi ;) A moze popros jakas zaufana kolezanke, zeby poszla z Toba?

"Ale to raczej nie ciąża?? No przyznam że nigdy nie byłam u ginekologa... Nawet nie wiem co ja mam tam mówić i w ogóle " :D Najpierw wejdź i powiedz "dzień dobry"... Będziesz u niego pierwszy raz więc pewnie zapyta się co CIę do niego sprowadza....Wtedy po prostu powiedz, że to Twoja pierwsza wizyta u ginekologa i chciałabyś spr. czy wszystko jest w porządku. Lekarz sam się spyta czy już współżyłaś. Może zaproponować też tabsy. A jeśli tego nie zrobi, to sama się spytaj, bo będziesz się obsrywać ze strachu po każdym seksie :D 🖐️

Gość zmartwiona 21 latka
No chyba tak zrobię że poproszę koleżankę aby poszła ze mną... A żądają tam jakieś pytania i wogóle chce się jakoś przygotować do wizyty