Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość olka33

porod - czy to takie straszne??

Polecane posty

Gość olka33

Witam mam prozbe do kobiet ktore porod maja juz za soba? mozecie w skrucie opowiedziec jak to u Was wygladalo? niedlugo sama rodze, troche sie boje, wiem ze bedzie bolec. Dodajcie mi otuchy.. opowiedzcie jak to u Was bylo. Jak sie zaczynalo i skonczylo :)

moja droga ja rodzilam 3 razy pewnie wszystcy mowia ze bedzie dobrze ale najwazniejsze to sie nie denerwowac na zapas i sluchac co mowi polozna moje porody trwaly krotko i dzieci rodzily sie na 3 parciach boli normalne i to nawet bardzo ale masz swiadomosc ze jemu tez nie komfortowo bo chce wyjsc i jezeli bedziesz czuc parcie do dolu to zamykaj oczy zaciskaj zeby i przyj ile sie da im silniej przesz tym szybciej powinnas urodzic i pamietaj tylko spokuj podczas porodu jezeli masz kogos kto bedzie przy porodzie to pomaga ja podczas skurczy chodzilam w kolko i rozmawialam z mezem polozna sie smiala ze wcale nie wygladam na rodzaca bo wtedy nie czulam tak bolu podczas skorczy glowa do gory porod z perspektywy czasu jest czyms pieknym i nie zapomnianym

Gość hgjklhjklhjk
nie chcesz zdecydowac sie na cesarskie ciecie?

"prozbe"-pisze się prośbę, wymawia się "proźbę", bo występuje udźwięcznienie wsteczne.