Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Śpiącajestem

Ile razy w dzień śpią Wasze ponad roczne dzieci ?

Polecane posty

Gość Śpiącajestem

Moje dziecko ma prawie 14 miesięcy i nadal domaga się snu 2 razy dziennie, przed południem między 10 a 12 jedna drzemka i po południu między 15 a 17 druga drzemka. Ta przedpołudniowa drzemka potrafi trwać nawet czasem prawie 3 godziny, a i tak po południu też jeszcze śpi. Wydaje mi się, że od tego długiego i częsteto spania w dzień mam z synkiem problem z usypianiem wieczorem. Około godz. 20 robi się niby śpiący, już chce swoje mleko na noc i spać, ale jak go wykąpiemy i damy mu jeść i przychodzi czas na zaśnięcie, to wariuje przez ponad 2 godziny zanim zaśnie. I przeważnie zasypia nam dopiero koło godz. 22.Wczoraj zasnął nawet dopiero o 23. Nie dość tego, mimo tego, że późno zaśnie, nie pośpi rano dłużej, tylko 6.30 - 7.00 już pobudka. Męczy nas to troszkę, bo do późnego wieczora musimy z małym "walczyć", żeby zasnął, a na dodatek rano też nie da pospać, bo już o świcie się budzi. Za to w dzień wielce śpiący i 2 razy musi drzemać i to dość długo.Jak nie położymy go spać, to będzie marudził i płakał straszliwie i nie da się z nim wytrzymać bez położenia go spać. Kiedyś udało nam się raz przetrzymać go, spał w dzień tylko raz i wieczorem pięknie zasnął w 10 minut, ale na co dzień ciężko z nim o tylko 1 drzemkę. Miał ktoś może podobnie ? Jak odzwyczaić dziecko od częstego spania w dzień, macie jakieś dobre sposoby ?

Gość mama doświadczona 2
moja córcia ma 18 m-cy, śpi od 21-6 i 11-12:30

Gość lisissckaaaaaa
moja 16 mies spi 20-7 i w dzień raz mniej wiecej 12-14 róznie czasem godzine czasem 3 godziny

mój syn ma prawie 1,5 roku i tez spi 2 razy na dzien raz o 11 a raz ok 16 30

Budzic z drugiej drzemki! jesli spi powiedzmy godzine to budzic po pol godziny...A o ktorej wstaje rano?moze tez pozno?

Gość moja spała 2 razy do 16miesiąc
raz pół godziny, drugi raz 1,5 godz, w nocy 9-10 godz

Gość Śpiącajestem
No właśnie wybudzanie z drzemki spowoduje , że mały będzie mi do wieczora marudny chodził. Tak że to nie takie proste u nas, wybudzić. Rano śpi maksymalnie do 7.

Gość mamadzieic26
syn ma prawie 2 lata.śpi od 21 do 8-8,30. a w dzień nie śpi już prawie wcale odkąd skończył 18mies. czasem mu się zdarza i śpi ok.2h

Mój jak mial rok tez spał dwa razy na dzien po 2 godziny ..i po kąpaniu dostawal drugiego zycia :) i szalał jeeszcze dwie godziny chodzil spac 21-22 a teraz ma prawie dwa latka i wszystko sie unormowalo..psokojnie taki etap...teraz chodzi spac 20-21 bo po szalenstwach jest padniety..a drzemke ma nadal w ciagu dnia spi raz od 12 do 15 czasami krocej...no zazwyczaj to 2-3 godz.. Minie ten etap ..

Gość MI_zielone
15 miesiecy spi od 20.00 do 6.00-mleko-i do 8.00 i raz w dzien kolo poludnia, najczesciej 1,5 h