gosh1989 0 Napisano Maj 30, 2011 Witam,mam pytanie i bardzo bym prosiła o odpowiedź, bo nie znalazłam tego o co mi chodziło. Otóż: niedługo będę rodzić i chce stosować jakąś antykoncepcje, ale tak-hormonalnej zwyczajnie się boje, bo już brałam przez okres 1.5 roku i strasznie puchłam, a tabletki miałam zmieniane wiec to nie jest mile tym bardziej, ze nie mogłam zajść w ciąże przez rok, teraz gdy już jestem prawie na finiszu to się zastanawiam nad mini pigułkami, ale to tez hormony tyle że można je stosować podczas karmienia piersią,dwa-prezerwatywy odpadają ponieważ mój mąż ma uczulenie na lateks,trzy-zastanawiałam się tez nad spirala w późniejszym okresie ale słyszałam że to najlepsze rozwiązanie dla kobiet które raczej nie planują kolejnych ciąż nie wiem co mam robić i o co pytać ginekologa bo głupio mi powiedzieć-mój mąż jest uczulony na lateks a ja po hormonach puchnę. a te hormony to mój wróg mi się ręce kompletnie załamują bo już sama się pogubiłam w tym wszystkim. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Inna PM Napisano Maj 30, 2011 w tej chili na rynku jest dużo prezerwatyw bez lateksu np Unimil Skyn. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
gosh1989 0 Napisano Maj 30, 2011 Wątpię aby się do tego przekonał nawet jakby była ze złota bo tak jak puchł po zwykłych to nie zycze nikomu-kiedys mu nie wiezylam bo myslama ze jest jednym z tych co ida na latwizne z przerywany do momentu jak mi nie pokazal-wiem ze to moze byc smieszna dla kogos ale nie zycze nikomu. poza tym ja tez bym chciala sie zabezpieczyc bo na moja anty to chyba by mniej pieniedzy poszlo jak na te durexy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
gosh1989 0 Napisano Maj 31, 2011 moze ktos jeszcze mi doradzi? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kirek12345 Napisano Maj 31, 2011 bierz do buzi i po sprawie :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pseudonim artystyczny 0 Napisano Maj 31, 2011 dlaczego głupio jest Ci otwarcie porozmawiać o antykoncepcji z lekarzem? on jako specjalista, znający waszą sytuację będzie w stanie najlepiej doradzić środek anty. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Tylko gin Napisano Maj 31, 2011 Musisz powiedzieć o tym lekarzowi. Ginekolog najlepiej będzie wiedział co Ci doradzić. Od razu po porodzie i tak będziecie musieli się wstrzymać przez jakiś czas od seksu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach