Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nicka26

zombiak;)

Polecane posty

Gość nicka26

witam, co robiłyscie jak juz nie mogłyscie zasnać w ciaży? jestem w 6 miesiacu i dzidzia strasznie sie juz wierci oczywiscie najchetniej w nocy i nad ranem...nie moge przez to spac:( w dodatku ostatniej nocy nie mogłam znalezc wygodnej pozycji bo mi sie wydawalo ze w kazdej uciska mnie na brzuch...

mój lekarz mówił, że najlepsza pozycja dla dziecka w brzuchu jest wtedy gdy mama śpi na prawym boku z prawą nogą wyprostowaną, a lewa zgięta i wysunięta do przodu przed siebie. Mnie było tak bardzo wygodnie, mała nie kręciła się wtedy tak bardzo, no ale nie wiem czy akurat tobie przypasuje. Jeżeli chodzi o bezsenność to ja wypijałam na 1 godz przed snem podwójną melisę.

Gość GroszkowaMama
kachach...na lewym boku!!! lezac na prawym uciskasz główne naczynia w brzuchu, a to jest niekorzystne dla dotlenienia płOdu!

Gość buvgjvhg
niekoniecznie prawda z tymi naczyniami:) ja mam termin na 5czerwca i od kiedy brzuszek stał się widoczny śpię tylko i wyłącznie na prawym boku, bo kiedy kładę się na lewym to drętwieje mi noga

Gość GroszkowaMama
to ze ci dretwieje noga, to raczej kwestia ucisku na NERWY,moze masz jakies problemy z kregosłupem...ale jesli chodzi o ucisk zyły dolnej głównej, to wskazana jest pozycja na LEWYM boku

Gość Kirysek 200
Ja tam w ciąży spałam jak mi wygodnie i na prawym i na lewym boku - to, ze pozycja na lewym boku jest najbardziej optymalna nie znaczy, ze ta na prawym zaszkodzi dziecku. Paranoja

Gość nicka26
ale mi w kazdej pozycji jest niewygodnie:(

Gość Kirysek 200
Ja Ci nie pomogę, moje dziecko rzadko kiedy buszowało w nocy - teraz Twój maluch jest na tyle duży i ma tyle miejsca, ze może sobie hasać do woli i Ty to bardzo odczuwasz... później może być goezej jak się już obróci- jeśli jesczze tego nie zrobiło .. i zacznie wpychać nogi w żebra... Ja od 7-8 ms rano wstawałam z wystającą mi z prawego noku nogą :] Fakt, faktem, że nawet jak mały nie hulał mi w brzuchu to i tak było niewygodnie - najgorsze dla mnie było chyba znalexienie pozycji która by była OK tez dla moich nóg - wkładałam sobie między nogi poduszkę do karmienia. Takie są uroki ciąży- wszystko pod górkę. Ja innych złotych sposobów nie miałam....i tak jak teraz o tym myślę, to często spałam w pozycji pół na brzuchu pół na boku bo tak to jeszcze znośnie w miarę było.

Gość Kirysek 200
sorry za błędy - mam małego ludzika na kolanach

Gość oj dana dana...
Kirysek,pało czytanie ze zrozumieniem sie klania:O

Gość Kirysek 200
u! ale mnie zabolało :P nie ma to jak kulturalna wypowiedź i konstruktywna krytyka Przecinek powinien być po wyrazie "pało"

Gość Kirysek 200
Temat chyba nie dotyczy mnie, więc wyluzuj rajtuzy